Ζωγραφίζω μάνταλα: επαναλαμβανόμενα μοτίβα που σε χαλαρώνουν

Αν θέλεις να ανακαλύψεις την εσωτερική δύναμη που κρύβεις μέσα σου με τη βοήθεια των μάνταλα δεν έχεις παρά να αφιερώσεις 5-10 λεπτά από τον χρόνο σου.

Αν πιστεύεις ότι το να έρθεις κοντά με τη δημιουργική σου πλευρά ήταν εύκολο κατά τη διάρκεια της παιδικής σου ηλικίας αλλά όχι πια, κάνεις λάθος.

Η ζωγραφική ενηλίκων έχει μεγάλη αύξηση και αυτό δικαιολογούν οι συγκεκριμένες εκδόσεις  που πολλαπλασιάζονται στα βιβλιοπωλεία.

Έρευνες απέδειξαν ότι πρόκειται για μια δημιουργική και χαλαρωτική διαδικασία που μειώνει τα επίπεδα του άγχους ενώ χρωματίζεις γεωμετρικά μοτίβα και σύμβολα.

Πως μπορείς να ξεκινήσεις 

Η ζωγραφική με μάνταλα δεν προϋποθέτει να έχεις δεξιότητες καλλιτέχνη. Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία στη ζωγραφική και η εκμάθηση της συγκεκριμένης τέχνης γίνεται με τον πιο εύκολο τρόπο, βήμα βήμα.

Αναζήτησε βιβλία ζωγραφικής ενηλίκων ή αντιστρες βιβλία ζωγραφικής, βρες μερικούς μαρκαδόρους και ξεκίνα την πρακτική.

Το μυστικό είναι όσο χρωματίζεις να εστιάζεις σε αυτό που θέλεις να πετύχεις.

Εσύ αποφασίζεις ποιο θα είναι το βασικό χρώμα, αν θα είναι φωτεινό ή σκουρόχρωμο το τελικό αποτέλεσμα.

Θα δεις πως σε βοηθήσει να ρίξεις τους τόνους και την ένταση της καθημερινότητας  ακούγοντας απλά το ένστικτό σου.

Τι κοινό έχει η γιόγκα με τη ζωγραφική μάνταλα

Το κοινό σημείο της γιόγκα με τη ζωγραφική μάνταλα είναι πως και τα δύο εστιάζουν στην εσωτερική σου ισορροπία και στη σημασία να ζεις τη στιγμή.

Εκτελώντας μια άσανα ή προσέχοντας να σχηματίσεις έναν τέλειο κύκλο μαθαίνεις να μειώνεις ταχύτητα και να παρατηρείς όλα όσα συμβαίνουν μέσα σου.

Εξασκώ την τέχνη των μάνταλα εδώ και ένα χρόνο και είναι μια μοναδική πρακτική που σου επιτρεπει να κάνεις διάλογο με τον εσωτερικό σου κριτή.

Η συστηματική πρακτική βοηθά να φέρεις στο φως πράγματα που ήταν κρυμμένα στο υποσυνείδητο και να αλλάξεις τρόπο σκέψης.

Πρόσφατα, συνδύασα τη ζωγραφική των μάνταλα με θετικές δηλώσεις.

Τι σημαίνει αυτό;

Δημιουργώ μοτίβα μάνταλα και σημειώνω θετικές δηλώσεις γύρω από ή μέσα σε αυτά.

Θέλεις να μάθεις περισσότερα για αυτό;

Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου και κατέβασε το μίνι εγχειρίδιο: Πως να σχεδιάσεις μάνταλα βήμα βήμα 

Avatar

YOGA at Ηome

Namaste! Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω στη δύναμη που κρύβεις μέσα σου. Είμαι πιστοποιημένη Holistic Coach και εκπαιδεύτρια σεμιναρίων ενηλίκων. Εστιάζω το ενδιαφέρον μου στη σχέση μυαλού-σώματος βάση της νευροεπιστήμης και της κινεζικής φιλοσοφίας. Εξερευνώ εδώ και μήνες τη βίγκαν διατροφή, το qigong και κάνω διαλογισμό. Εφαρμόζοντας στην καθημερινότητα όλα τα παραπάνω έχω μάθει πως η άσκηση, η διατροφή και η θετική στάση αποδίδουν σε όλους τους τομείς. Δημιούργησα, εδώ και ένα χρόνο, το 𝗬𝗢𝗚𝗔 𝗮𝘁 𝗛𝗼𝗺𝗲 με σκοπό να ενθαρρύνω και άλλες γυναίκες να ξεκινήσουν γιόγκα στο σπίτι με τη βοήθεια διαδικτυακού δασκάλου. Το 2015 έκανα ολοκληρωτική στροφή και ξεκίνησα να αναζητώ τρόπους που θα μειώσουν το εργασιακό στρες και θα με οδηγήσουν σε έναν νέο τρόπο σκέψης. Διαθέτω συγγραφικό έργο σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (Υπουργείο Παιδείας) ενώ η εμπειρία και τα μακροχρόνια επαγγελματικά μου ταξίδια στην Ασία μου δημιούργησαν την ανάγκη να εξερευνήσω περισσότερο τη φιλοσοφία της Ανατολής.

Σίγουρα θα προτιμήσεις...