Είμαι η Ιωάννα Ιωαννίδου, Πιστοποιημένη Professional Coach και είμαι αποφασισμένη να σου αποδείξω ότι “Η Γιόγκα των Εκατομμυρίων” θα αλλάξει τη ζωή σου!

Η ζωή μου χωρίζεται σε δύο μέρη: πριν και μετά τη γιόγκα.

Τα χρόνια που υπήρξα στέλεχος λιανικού εμπορίου ως επικεφαλής μάνατζερ οι αρμοδιότητες μου περιελάμβαναν τη διαχείριση ενός μεγάλου χαρτοφυλακίου με εμπορική και στρατηγική σημασία και την ανάπτυξή του.

Στον κόσμο των επιχειρήσεων 

Καθώς προχωρούσα στην ιεραρχία της επαγγελματικής μου καριέρας άρχισα να φλερτάρω με εναλλακτικές θεραπείες που αποδεδειγμένα ευνοούσαν την προσωπική μου ευημερία. Όπως πολλά στελέχη πάλεψα χρόνια για να ισορροπήσω μια απαιτητική καριέρα με την υγεία και τη δημιουργία οικογένειας. Συχνά ο σκοπός χάνονταν και τα όρια περιπλέκονταν. Αν και μου άρεσε αυτό που έκανα και τα μέρη που γνώριζα ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο ήμουν συχνά στα όρια της επαγγελματικής εξουθένωσης. Για πολλά χρόνια υπερβολικά μεγάλο μέρος της ενέργειας μου επικεντρώθηκε στη δουλειά μου αποκλείοντας άλλους τομείς της ζωής μου που στην πορεία αποδείχθηκαν πιο σημαντικοί. Ένα χρόνιο αυτοάνοσο και υπερβολικό στρες ήταν αρκετά για να γεμίσουν το ποτήρι.

Το προσωπικό μου ταξίδι ευεξίας 

Το ποτήρι ξεχείλισε και το 2015 ήταν η χρονιά που σηματοδότησε μια ευρύτερη αλλαγή και μια νέα αρχή. Τα ανθυγιεινά πρότυπα εργασίας με ανάγκασαν να αναζητήσω νέες, μόνιμες λύσεις και αλλαγές.

Πειραματίστηκα με διάφορες δραστηριότητες μέχρι που ανακάλυψα τη γιόγκα στο σπίτι με τη βοήθεια διαδικτυακού δασκάλου. Η καθημερινή αυτοφροντίδα έγινε ανάγκη. Διαλογισμός, θετικές δηλώσεις, διαχείριση του άγχους και mind-body τεχνικές μου έδειξαν το δρόμο της αλλαγής.

Το 2020 ξεκίνησα εντατικά τις σπουδές μου στο coaching και έκτοτε δεν έχω σταματήσει να μαθαίνω και να εργάζομαι πάνω σε αυτό. Επενδύω στην προσωπική μου εξέλιξη μέσα από την αυτοκαθοδηγούμενη μάθηση έχοντας στο πλευρό μου τον δικό μου coach/μέντορα.

Photo Pexels