Βallet yoga: Τι είναι και γιατί να το δοκιμάσεις

Ζούμε μοναδικές συνθήκες όπου οι πειραματισμοί είναι ευπρόσδεκτοι. Αν θέλεις να εξερευνήσεις μια διαφορετική προσέγγιση της γιόγκα που θα συνδυάζει τη χάρη του μπαλέτου και την ηρεμία της γιόγκα, ήρθε η ώρα να το κάνεις!

Όλοι ασχολούνται με τα οφέλη της γιόγκα. Η αγαπημένη αρχαία ινδική φιλοσοφία έχει εξαπλωθεί σήμερα σε όλο τον κόσμο και κερδίζει ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές.

Η τακτική άσκηση της γιόγκα, θέλω να σου πω ότι, προσφέρει αύξηση της αυτοπεποίθησης, φέρνει βαθμιαία σταθερότητα και ηρεμία σε όλους τους τομείς της ζωής σου.

Από την άλλη μεριά το μπαλέτο είναι μια εξαιρετική μορφή άσκησης για το σώμα και το μυαλό. Αυξάνει τα επίπεδα των ενδορφινών (ορμόνες της ευτυχίας) που προκαλούν θετικά συναισθήματα και μειώνουν το άγχος.

Πως συνδυάζονται και τι είναι η ballet yoga

Η ballet yoga συνδυάζει τις βασικές αρχές της γιόγκα με τις ρυθμικές κινήσεις του μπαλέτου.

Δημιουργεί μια ήπια και χαλαρωτική πρακτική ενσωματώνοντας τις καλύτερες κινήσεις των δύο σχολών. Ασκήσεις ενδυνάμωσης και τόνωσης μέσα από αρκετές επαναλήψεις οδηγούν σε ευεργετικές ασκήσεις γιόγκα βινιάσα.

Η ballet yoga με λίγα λόγια συγχωνεύει στοιχεία γιόγκα, μπαλέτου, τη γιόγκα των δαχτύλων (mudras), αναπνοές και την ενεργοποίηση των ενεργειακών κέντρων του σώματος (τσάκρα). Μιλάμε για μια δημιουργική συγχώνευση πνευματικής και σωματικής δραστηριότητας που λειτουργεί απελευθερωτικά.

Μια ενδιαφέρουσα και πολυδιάστατη πρακτική με σκοπό να σε αποφορτίσει από το άγχος και το ψυχολογικό στρες.

Η δική μου πρακτική

Δοκίμασα μια χορογραφημένη πρακτική γιόγκα της Νίκι ΜακΓκίντι διάρκειας 25 λεπτών. Η πρακτική είχε σαν βάση μια από τις βασικότερες σειρές ασκήσεων γνωστή ως Surya Namaskar ή Sun Salutation.

H δασκάλα της γιόγκα συνδυάζει στο βίντεο που επέλεξα τις άσανα από τον Χαιρετισμό του Ήλιου με κινήσεις μπαλέτου πετυχαίνοντας χαλάρωση που διαρκεί αρκετή ώρα μετά. Χωρίς να διακόπτεται η πρακτική της γιόγκα, με τις κατάλληλες αναπνοές και mudra (κινήσεις χεριών), είχα μια ενδιαφέρουσα ροή σε ένα μισάωρο μάθημα γιόγκα.

Μια ισορροπημένη πρακτική μέσα από ενδυναμωτικές στάσεις γιόγκα και διατάσεις για heart opening (τσάκρα της καρδιάς) τονίζουν τη σημασία της πειθαρχίας σε ό,τι κι αν κάνεις στη ζωή σου.

Γιατί να δοκιμάσεις και ΄συ ballet yoga

H ballet yoga σε βοηθά να πετύχεις αρμονία και ευεξία. Μέσα από χαλαρωτική μουσική η πρακτική αποκτά μεγαλύτερο νόημα και ενισχύεται με ρυθμικές αναπνοές και επίγνωση στο στρωματάκι της γιόγκα. Η ιδέα πίσω από αυτή την μορφή γιόγκα θεωρώ ότι είναι η ευθυγράμμιση και η ενεργοποίηση των τσάκρα.

Η βαθύτερη μελέτη τόσο της γιόγκα όσο και του μπαλέτου απαιτούν αφοσίωση και πειθαρχία.

Η συγχώνευση αυτών των δύο δραστηριοτήτων θα σου επιτρέψει να βιώσεις τα οφέλη της άσκησης και να σε φέρει ένα βηματάκι πιο κοντά στο αυτογνωσιακό σου ταξίδι.

Σου λείπει το κίνητρο και η γνώση; Αρκεί να ξύπνησε μια σπίθα μέσα σου.

Θέλεις να μάθεις πως ξεκίνησαν όλα; Δες εδώ και παραδέξου πως υπάρχει λόγος που βρέθηκες σήμερα εδώ!

YOGA at Ηome

Αυτοπαρακινούμενη, δημιουργική και ελεύθερο πνεύμα. Κατοικώ στον δικό μου πλανήτη με τον σύζυγο και 3 υπέροχα κατοικίδια, αλλά έχω ζήσει και επισκεφθεί πολλά μέρη του κόσμου! Τα αγαπημένα πράγματα είναι: το διάβασμα, η μυρωδιά του καφέ, βόλτες στη φύση, ταξίδια και οι συζητήσεις με συναρπαστικές γυναίκες από όλη την Ελλάδα. Κατά έναν περίεργο τρόπο όσο αυξήθηκαν τα κιλά μου μεγάλωσε και η αυτοπεποίθησή μου! Κρίση μέσης ηλικίας; Προτιμώ να κατευθύνω την ενέργειά μου στα σημαντικά της ζωής. Χαίρομαι που σε γνωρίζω!

Σίγουρα θα προτιμήσεις...