Shamanic dance και γιόγκα: Ο τελειότερος συνδυασμός ασκήσεων για το 2023

Ο χορός ενεργοποιεί όλες σου τις αισθήσεις ενώ η γιόγκα βοηθά στην αντοχή, την ευελιξία και τη συγκέντρωση που απαιτεί μια χορογραφία. Να, γιατί αυτός ο συνδυασμός σε απογειώνει!

Αγαπημένο μου 2023… θα είναι ο σαμάνικος χορός η νέα τάση που θα αντικαταστήσει τη γιόγκα τη νέα χρονιά;

Η μαγική σφαίρα μίλησε.

Αν είσαι από εκείνες που ασχολούνται τα τελευταία χρόνια με τη γιόγκα στο σπίτι και αναζητάς μια ισάξια εναλλακτική δραστηριότητα μόλις τη βρήκες.

Η ελεύθερη έκφραση χορευτικών κινήσεων αποτελεί την καλύτερη φυσική δραστηριότητα που καθοδηγεί σώμα και πνεύμα.

Μετά από χρόνια ενασχόλησης με τη γιόγκα στο σπίτι ήρθε η στιγμή να δοκιμάσεις και ΄συ κάτι νέο.

Ξεκίνησα έναν απελευθερωτικό χορό που συνδυάζει το ελεύθερο στιλ κινήσεων με τη διαισθητική σωματική κίνηση υπό την μουσική υπόκρουση που ευνοεί την εσωτερική αναζήτηση.

Λίγο καιρό πριν το τέλος του 2022 ανακάλυψα τυχαία αυτό το είδος χορού.

Είναι στο ενεργειακό μου DNA να δοκιμάζω πολλά και διαφορετικά πράγματα. Έτσι, μετά από χρόνια συστηματικής ενασχόλησης και μελέτης της γιόγκικης φιλοσοφίας ήρθε η στιγμή για κάτι καινούριο.

Τι είναι ο σαμάνικος-εκστατικός χορός

Πρόκειται για μια πρακτική απελευθέρωσης που συνδυάζει στοιχεία γιόγκα, χορού, θετικής ψυχολογίας και των στοιχείων της φύσης. Στην ουσία μιλάμε για έναν πολυδιάστατο τρόπο έκφρασης που εστιάζει στην απελευθέρωση της έντασης και των συναισθηματικών μπλοκαρισμάτων. O ρυθμός ευθυγραμμίζεται στο σώμα σου και μέσα από freestyle χορευτικές κινήσεις λειτουργεί ενδυναμωτικά. Με επίκεντρο τα ενεργειακά κέντρα (τσάκρα) ένα τέταρτο αρκεί για να σε καταπραΰνει και να σε χαλαρώσει.

Γιατί επέλεξα να ξεκινήσω χορό μετά τη γιόγκα

Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο σε παγκόσμιο επίπεδο και βιώνουμε σημαντικές συλλογικές και προσωπικές αλλαγές. Αυτός ο εκστατικός χορός είναι μια πρόκληση για να καλωσορίσεις όλα όσα δεν γνωρίζεις.

Μέσω αυτής της νέας πρακτικής υποδεχόμαστε το άγνωστο και οτιδήποτε είναι εκτός πλανητικής ευθυγράμμισης.

Η ελευθερία των κινήσεων δεν βασίζεται σε σωστό ή λάθος. Αντίθετα ενθαρρύνει την σύνδεση μεταξύ σώματος και νου ύπο ένα νέο πρίσμα.

Αυτοφροντίδα, συναισθηματική κάθαρση και ψυχική ενδυνάμωση είναι μερικά από τα οφέλη αυτού του χορού.

Την επόμενη φορά που θα θέλεις να αλλάξεις την εσωτερική σου κατάσταση μετατρέποντας τα αρνητικά συναισθήματα σε θετικά έχεις κάτι δημιουργικό να κάνεις.

Βρες την playlist μου στο Spotify με τίτλο Quantum Energy και ξεκίνα να διαχειρίζεσαι τα συναισθήματα και την ενέργειά σου χορεύοντας.

Ζώντας το σήμερα

Με βρίσκεις σε μια νέα φάση που στρέφω την ενέργεια και την προσοχή μου μόνο σε ό,τι έχει πραγματικά σημασία.

Μετά από ένα θαυμάσιο 8ετές ταξίδι προσωπικής ενδοσκόπησης και αυτογνωσίας η γιόγκα μου έμαθε πολλά και σπουδαία πράγματα.

Όμως, όπως, όλα εξελίσσονται θέλησα να μάθω κάτι καινούργιο. Με άλλα λόγια, όπως, όλα αλλάζουν πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα για να πετύχεις κάτι διαφορετικό αλλάζοντας τη ρουτίνα σου.

Υπάρχει πάντοτε χώρος για νέες εμπειρίες και μια νέα προοπτική είναι συναρπαστική.

Προετοίμασε το σώμα και το μυαλό για ένα καινούργιο μέλλον, κάνοντας βουτιά μέσα σου και αλλάζοντας όλα όσα δεν σε εξυπηρετούν για να φτάσεις τον στόχο σου!

ΚΑΝΕ DOWNLOAD και βρες 3 μαθήματα ζωής που μου δίδαξε η γιόγκα και έλα να ξεκινήσουμε μιλώντας για τα ουσιαστικά της ζωής.

YOGA at Ηome

Αυτοπαρακινούμενη, δημιουργική και ελεύθερο πνεύμα. Κατοικώ στον δικό μου πλανήτη με τον σύζυγο και 3 υπέροχα κατοικίδια, αλλά έχω ζήσει και επισκεφθεί πολλά μέρη του κόσμου! Τα αγαπημένα πράγματα είναι: το διάβασμα, η μυρωδιά του καφέ, βόλτες στη φύση, ταξίδια και οι συζητήσεις με συναρπαστικές γυναίκες από όλη την Ελλάδα. Κατά έναν περίεργο τρόπο όσο αυξήθηκαν τα κιλά μου μεγάλωσε και η αυτοπεποίθησή μου! Κρίση μέσης ηλικίας; Προτιμώ να κατευθύνω την ενέργειά μου στα σημαντικά της ζωής. Χαίρομαι που σε γνωρίζω!

Σίγουρα θα προτιμήσεις...