Πως συνδέεται η γιόγκα με τον συνειδητό τρόπο ζωής;

Συνειδητός τρόπος διαβίωσης σημαίνει να ζεις στο εδώ και τώρα, να έχεις επίγνωση στο παρόν και να παίρνεις συνειδητές αποφάσεις. Η γιόγκα σε βοηθάει να αυξήσεις την συνειδητότητά σου σε όλους τους τομείς!

Τα δύο τελευταία χρόνια έχει γίνει μεγάλος ντόρος με τη γιόγκα. Από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέχρι τηλεοπτικές διαφημίσεις όλοι κάτι έχουν να πουν.

Αν διαβάζεις αυτό το post σημαίνει ότι είσαι στη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο η γιόγκα είναι κάτι περισσότερο από μια σωματική άσκηση.

Ο πραγματικός σκοπός αυτής της πρακτικής δεν είναι να πετύχεις την τέλεια πόζα, να φορέσεις trendy γιόγκα-ρούχα ή να κερδίσεις followers.

4 Day Eco-Mindful Retreat in Österreich (en)

Στο βιβλίο “Η Αυτοβιογραφία ενός Γιόγκι” αναφέρεται ότι οι άνθρωποι στη Δύση σκέφτονται τη γιόγκα ως μια σωματική άσκηση. Αυτή είναι μια επιφανειακή πτυχή αυτής της βαθιάς επιστήμης. Ο άνθρωπος έχει τεράστια δύναμη και ψυχική ανθεκτικότητα που με τη βοήθεια της γιόγκα καταφέρνει να δει και να εκτιμήσει.

Τι σημαίνει συνειδητός τρόπος ζωής

Το να ζεις τη ζωή σου με ενσυνειδητότητα περιλαμβάνει σε μεγάλο βαθμό την κατανόηση του εαυτού σου. Να μάθεις πρώτα από όλα να έχεις επίγνωση των πράξεων και των αποφάσεων σου και πως αυτά επηρεάζουν την καθημερινότητα.

Πως ζεις μια ενσυνείδητη ζωή;

Αν, πραγματικά, θέλεις να ζεις συνειδητά την κάθε σου μέρα ξεκίνα να έχεις μια τακτική επαφή με τη γιόγκα, τον διαλογισμό, το τσι γκονγκ, να γράφεις ημερολόγιο. Δώσε σημασία και προτεραιότητα στις ανάγκες σου. Επίλεξε αξίες και τρόπο δράσης που καθορίζουν θετικά τη σκέψη σου και αντανακλούν μια φωτισμένη ζωή. Για να αλλάξεις τη ζωή σου, πρέπει να αλλάξεις τρόπο σκέψης.

Πως συνδέεται η γιόγκα με τη συνειδητότητα;

Συνείδηση έχουμε όλοι. Συνειδητότητα λίγοι. Αν πάμε πίσω στο χρόνο θα δεις ότι ο Σωκράτης εύστοχα πίστευε ότι “Δεν μπορείς να είσαι ευτυχισμένη αν δρας αντίθετα από ό,τι πιστεύεις”.

Δεν μπορείς να είσαι ευτυχισμένη αν δρας αντίθετα από ό,τι πιστεύεις.

Σωκράτης

Με τη γιόγκα στρέφεσαι μέσα σου. Αντιλαμβάνεσαι ότι τα ακριβά ρούχα και τα πολυτελή αυτοκίνητα δεν είναι το παν. Ακόμη και αν αγοράσεις κάτι ακριβό -κατά πάσα πιθανότητα- μπορεί να νιώσεις ενοχές.

4 Day Eco-Mindful Retreat in Österreich (en)

Με τη γιόγκα μαθαίνεις να απολαμβάνεις την κάθε στιγμή. Συνειδητοποιείς τις ικανότητες σου, τι είναι σωστό για σένα και τι είναι καλό να κάνεις για να έχεις μακροχρόνια ευημερία και ευτυχία.

Γιατί ζεις όλο και πιο ασυνείδητα;

Ο τρόπος που ζεις ταιριάζει στην εποχή που διανύουμε. Με τα επιτεύγματα της τεχνολογίας, την εργασιακή πίεση και το στρες οι καθημερινές απαιτήσεις/υποχρεώσεις είναι πολλές. Ο φόβος της αποτυχίας συνεχώς μεγαλώνει και στο τέλος παραμελείς όχι μόνο τις σχέσεις σου, αλλά κυρίως, τον εαυτό σου.

4ημερο Eco-Mindful Retreat στην Αυστρία τον Μάρτιο

Τα υλικά αγαθά δεν σου εγγυώνται την ευτυχία. Όσοι κυνηγούν τα χρήματα πιέζονται διπλά αν σκεφτείς ότι η χαρά της οικονομικής επιτυχίας έχει μικρή διάρκεια.

Εδώ και επτά χρόνια έχω κάνει στροφή και έχω αλλάξει τρόπο σκέψης και δράσης.

Αν θέλεις να κάνεις και’ συ κάτι για σένα και να ζήσεις μια πραγματική εμπειρία coaching-yoga-mindful calligraphy έλα σε αυτό το eco-mindful retreat!

Ζήσε για 4 μέρες ενσυνείδητα με βίγκαν διατροφή, παρακολούθησε herbal workshop και κάνε digital detox.

Που ξέρεις μπορεί αυτό το retreat να είναι η αφορμή για την αλλαγή που θέλεις να φέρεις στη ζωή σου!

4 Day Eco-Mindful Retreat in Österreich (en)

YOGA at Ηome

Αυτοπαρακινούμενη, δημιουργική και ελεύθερο πνεύμα. Κατοικώ στον δικό μου πλανήτη με τον σύζυγο και 3 υπέροχα κατοικίδια, αλλά έχω ζήσει και επισκεφθεί πολλά μέρη του κόσμου! Τα αγαπημένα πράγματα είναι: το διάβασμα, η μυρωδιά του καφέ, βόλτες στη φύση, ταξίδια και οι συζητήσεις με συναρπαστικές γυναίκες από όλη την Ελλάδα. Κατά έναν περίεργο τρόπο όσο αυξήθηκαν τα κιλά μου μεγάλωσε και η αυτοπεποίθησή μου! Κρίση μέσης ηλικίας; Προτιμώ να κατευθύνω την ενέργειά μου στα σημαντικά της ζωής. Χαίρομαι που σε γνωρίζω!

Σίγουρα θα προτιμήσεις...