Πως συνδέεται η γιόγκα με τον εθελοντισμό;

Αντί να περιμένεις το καλό να συμβεί στη ζωή σου, κάνε εσύ κάτι καλό για τους άλλους!

Η γιόγκικη φιλοσοφία εμπεριέχει την ιδέα της ανιδιοτελούς υπηρεσίας ως μέγιστο δείγμα ειλικρινής προσφοράς και γενναιοδωρίας στην κοινότητα.

Με τον καιρό θα νιώσεις την ανάγκη να συνεισφέρεις με τον δικό σου τρόπο.

Με τη συστηματική πρακτική της γιόγκα θα καταφέρεις να ξεπεράσεις τον εγωισμό.

Έχεις μέσα σου δεξιότητες, χαρίσματα και ενέργεια που μπορείς να τα “δωρίσεις” σε όποιον τα χρειάζεται. Η υπομονή και η αγάπη είναι αρετές που εξασκούνται και καλλιεργούνται μέσω της γιόγκα, στοιχεία πολύτιμα για τον εθελοντισμό.

Η ευτυχία της προσφοράς

Όταν προσφέρεις αυτό που μπορείς με όλη τη δύναμη της καρδιάς σου εισπράττεις ανιδιοτελή χαρά.

Από το να βρεις χρόνο να βοηθήσεις έναν φίλο σε κάτι που χρειάζεται, μέχρι να συνεισφέρεις ενεργά και συντονισμένα με έναν οργανωμένο μηχανισμό, η προσφορά σου είναι ανεκτίμητη.

Αρκεί να μην δίνεις για να λάβεις πίσω.

Οι εθελοντές δεν πληρώνονται, όχι γιατί δεν το αξίζουν αλλά επειδή η προσφορά τους είναι ανεκτίμητης αξίας.

Αν προσφέρεις γιατί “πρέπει”, τότε, ξανά σκέψου το. Η έννοια του εθελοντισμού δεν βασίζεται στις ανάγκες του Εγώ.

Έτσι, δεν υπάρχουν κανόνες για το πόσο συχνά ή πόσο πολύ “πρέπει” να συμμετέχεις σε μια εθελοντική οργάνωση ή να δρας, αν προτιμάς, μόνη σου.

Αυτή η σκέψη με βοήθησε

Η ανάγκη να προσφέρω ενεργοποιήθηκε όταν συνειδητοποίησα την απεραντοσύνη του σύμπαντος. Μέσα από το δικό μου ταξίδι αυτογνωσίας που ξεκίνησα με τη γιόγκα ανακάλυψα ότι το να δίνεις και να παίρνεις είναι από μόνο του ένας συμπαντικός νόμος. Αρκεί να υπάρχει ισορροπία και ευγενή κίνητρα πίσω από κάθε πράξη.

Διάβασε το post Γιόγκα στο σπίτι: Σούπερ πρακτική και οφέλη σε 4 επίπεδα

Επιλέγοντας μια νοοτροπία προσφοράς, μαθαίνεις ευκολότερα να διαχειρίζεσαι τα υλικά αγαθά. Αποδέχεσαι καλύτερα τις ανατροπές της καθημερινότητας.

Ο εθελοντισμός είναι σημαντικός

Η πράξη αυτή σημαίνει ότι όσο περισσότερο συμμετέχεις τόσο μεγαλύτερη χαρά εισπράττεις. Κατά κάποιον τρόπο αλλάζεις το παρόν και ξανα γράφεις το μέλλον ώστε οι επόμενες γενιές να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα.

Κάθε στιγμή που σου δίνεται η δυνατότητα της προσφοράς, να δίνεις ό,τι μπορείς!

Θα’ ρθει η στιγμή που θα δεις τη ζυγαριά να γέρνει προς τα εσένα και τα αισθήματα που θα έχεις βιώσει θα είναι ανεκτίμητα.

Κάθε στιγμή που έχεις την ευκαιρία να δείχνεις έμπρακτα γενναιοδωρία μέσα από λόγια, χρήματα (όσα μπορείς να διαθέσεις) και την καρδιά σου θα είναι σαν να είσαι αληθινή εκατομμυριούχος.

Σου λείπει το κίνητρο και η γνώση;

Δες εδώ πως ξεκίνησαν όλα για μένα και έλα να γνωριστούμε καλύτερα!

YOGA at Ηome

Αυτοπαρακινούμενη, δημιουργική και ελεύθερο πνεύμα. Κατοικώ στον δικό μου πλανήτη με τον σύζυγο και 3 υπέροχα κατοικίδια, αλλά έχω ζήσει και επισκεφθεί πολλά μέρη του κόσμου! Τα αγαπημένα πράγματα είναι: το διάβασμα, η μυρωδιά του καφέ, βόλτες στη φύση, ταξίδια και οι συζητήσεις με συναρπαστικές γυναίκες από όλη την Ελλάδα. Κατά έναν περίεργο τρόπο όσο αυξήθηκαν τα κιλά μου μεγάλωσε και η αυτοπεποίθησή μου! Κρίση μέσης ηλικίας; Προτιμώ να κατευθύνω την ενέργειά μου στα σημαντικά της ζωής. Χαίρομαι που σε γνωρίζω!

Σίγουρα θα προτιμήσεις...