Πως συνδέεται η δημιουργικότητα με το τσάκρα του λαιμού | Vishuddha Chakra

Ανακάλυψε γιατί αυτό το τσάκρα εκφράζει την αλήθεια σου, σκέψεις και συναισθήματα και όλα όσα θέλεις να ελκύεις!

Το τσάκρα του λαιμού είναι το 5ο από τα 7 κύρια τσάκρα. Στα σανσκριτικά ονομάζεται Vishudda chakra που σημαίνει κέντρο επικοινωνίας και δημιουργίας.

Μέσω αυτού εκφράζεις αυτό που νιώθεις, ΠΟΙΑ είσαι. Σε ενεργοποιεί να μιλάς με πράξεις για τις αξίες σου και όλα όσο αντιπροσωπεύεις. Με λίγα λόγια σε κάνει να εκφράζεις την αλήθεια σου.

Σχετίζεται, όμως, και με την καλλιτεχνική σου ανησυχία, τη δημιουργικότητα και την προσωπική εξέλιξη. Αυτό συμβαίνει γιατί το συγκεκριμένο ενεργειακό κανάλι απελευθερώνει πεποιθήσεις και συναισθήματα.

Για αυτό τραγουδιστές που σου αρέσουν, ομιλητές που σε εμπνέουν και άτομα που σε πείθουν έχουν ισχυροποιημένο και υγιή το τσάκρα του λαιμού. Το χρώμα του είναι ανοιχτό μπλε και είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία του θυρεοειδούς.

Πως η γιόγκα συνδέεται με το πέμπτο τσάκρα

Η πρακτική της γιόγκα ενδείκνυται ούτως η άλλως στην καθημερινότητα. Η σωματική δραστηριότητα με επίγνωση και ο διαλογισμός επιτρέπουν τη σύνδεση νου-σώματος. Οι δονήσεις των ηχητικών μάντρα κατά τη διαδικασία του διαλογισμού ανοίγουν ευκολότερα το τσάκρα του λαιμού.

Πως να καταλάβεις ότι το Vishudda chakra βρίσκεται σε ανισορροπία

Δυσκολία στην έκφραση, υπεκφυγές, έλλειψη δημιουργικότητας, μυστικά και σιωπή σου χτυπούν το καμπανάκι.

Υπάρχει και η αντίθετη όψη του ίδιου νομίσματος: να μιλάς πολύ, να διεκδικείς το ενδιαφέρον της συζήτησης, να επιδίδεσαι σε “κοινωνική κριτική” (aka κουτσομπολιό) και να διακόπτεις τον συνομιλητή.

Πως η ζωγραφική ενεργοποιεί το τσάκρα του λαιμού

Ένας από τους ενδεδειγμένους τρόπους για να ισορροπήσει το πέμπτο τσάκρα είναι η αυτοέκφραση. Με τη ζωγραφική ενηλίκων και τη δημιουργία μάνταλα ανακαλύπτεις πως νιώθεις και τι χρειάζεσαι.

Πέμπτο τσάκρα με τα μάτια της coaching διαδικασίας

Βγες από τη ζώνη άνεσης και δες μέσα σου.

Ερωτήσεις για ενδοσκόπηση: Είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου; Αισθάνομαι άνετα να λέω την αλήθεια μου και να μην υπεκφεύγω;

Αν η απάντηση είναι θετική, τότε, το τσάκρα του λαιμού είναι πιθανότατα σε ισορροπία.

Χρειάζεται θάρρος και εσωτερική διεργασία για να εκφράζεσαι με ειλικρίνεια. Να λες αυτό που θέλεις και όχι αυτό που πρέπει ή αυτό που θέλουν να ακούσουν οι άλλοι.

Στο coaching λέμε: Ένα βήμα τη φορά.

Αν θέλεις να ενεργοποιήσεις τη δημιουργική σου πλευρά και να αφυπνίσεις τον εσωτερικό σου διάλογο έλα μαζί μου.

Το I AM Mandala Workshop στις 8 Φεβρουαρίου έχει πολλά να σου πει. Εκτός από το να δημιουργείς μάνταλα θα απολαύσεις χαλάρωση και ποιοτική αυτοφροντίδα. Δες μόνη σου!

 

Image by pexels.com

Image by rawpixel.com

YOGA at Ηome

Αυτοπαρακινούμενη, δημιουργική και ελεύθερο πνεύμα. Κατοικώ στον δικό μου πλανήτη με τον σύζυγο και 3 υπέροχα κατοικίδια, αλλά έχω ζήσει και επισκεφθεί πολλά μέρη του κόσμου! Τα αγαπημένα πράγματα είναι: το διάβασμα, η μυρωδιά του καφέ, βόλτες στη φύση, ταξίδια και οι συζητήσεις με συναρπαστικές γυναίκες από όλη την Ελλάδα. Κατά έναν περίεργο τρόπο όσο αυξήθηκαν τα κιλά μου μεγάλωσε και η αυτοπεποίθησή μου! Κρίση μέσης ηλικίας; Προτιμώ να κατευθύνω την ενέργειά μου στα σημαντικά της ζωής. Χαίρομαι που σε γνωρίζω!

Σίγουρα θα προτιμήσεις...