Πως να ξεκινήσεις YOGA στο σπίτι επιλέγοντας YouTube βίντεο;

Θέλεις να ξεκινήσεις γιόγκα στο σπίτι αλλά δεν ξέρεις με ποιον τρόπο; To YouTube σου παρέχει μια μεγάλη ποικιλία σε ποιοτικά γιόγκα βίντεο δωρεάν. 

Στην προσπάθεια σου να βρεις τα κατάλληλα εργαλεία θα ανακαλύψεις πως βίντεο μικρής διάρκειας (3’-6’ λεπτά) δεν βοηθούν. Η επιθυμία σου να εντρυφήσεις και να ανακαλύψεις αν τελικά η γιόγκα στο σπίτι είναι για σένα χρειάζεται κάποιο χρόνο.

Γιόγκα βίντεο με εκατομμύρια views μπορεί να είναι σύντομα ενώ σου δημιουργούν ένταση καθώς σε λίγα λεπτά πρέπει να κάνεις μια σειρά στάσεων.

Έτσι είναι η γιόγκα; σωστά αναρωτιέσαι.

Γιατί βρίσκεις μικρής διάρκειας βίντεο στο YouTube

Υπάρχουν δύο λογικές εξηγήσεις γιατί συμβαίνει αυτό. Η πρώτη λέει πως mini διάρκειας γιόγκα βίντεο αφορούν στη συνέχεια τη συχνότητα και τη διάρκεια που εσύ θα ακολουθήσεις. Σου δείχνουν, δηλαδή, μια ολοκληρωμένη σειρά asana που ακολουθείς σε επανάληψη αφού αποστηθίσεις ή παρακολουθήσεις στο repeat στο tablet. Ο άλλος λόγος είναι πως αρκετοί yoga instructors επικοινωνούν τις ικανότητες τους μέσω ολιγόλεπτων βίντεο ως στρατηγική μάρκετινγκ. Με αυτό τον τρόπο προτρέπουν τους επισκέπτες σε μεγαλύτερης διάρκειας βίντεο επί πληρωμής στο site τους.


15 minute Morning Yoga for Beginners ? Beginners Yoga Workout
Πώς μπορείς να αναζητήσεις σωστά γιόγκα βίντεο στο YouTube

Μπορείς να αναζητήσεις γιόγκα βίντεο με άξονα τη διάρκεια, την ανάγκη της πρακτικής (χαλάρωση, stretching, πρωινή γιόγκα) ή κάποιο μέρος του σώματος σου που θέλεις να αναζωογονήσεις ή να χαλαρώσεις (ένταση στους ώμους και στον αυχένα, πόνοι στη μέση).

Άρα, ξεκίνα την αναζήτηση με βάση το παραπάνω.

Λέξεις-φράσεις κλειδιά που θα σε βοηθήσουν

➤ 10 min yoga for beginners (αντίστοιχα 15’ λεπτά, 20’ λεπτά κτλ.,)

➤ Gentle yoga for beginners

➤ Easy yoga flow

➤ Full yoga stretch for beginners

➤ Beginner Vinyasa (αντίστοιχα beginner + στιλ γιόγκα)

Τα αποτελέσματα που θα εμφανιστούν συγκεντρωτικά θα δείχνουν αριστερά το εξώφυλλο του βίντεο, τον τίτλο και τη διάρκεια. Αυτομάτως επίλεξε τα λεπτά που σε καλύπτουν.

Προσθέτοντας στην αναζήτηση στο Google τη λέξη modification θα εμφανιστούν γιόγκα βίντεο που σου παρέχουν εναλλακτικές στην κάθε άσανα.

Μπορείς να βρεις στο Pinterest ομαδοποιημένους πίνακες του YOGA at home οι οποίοι προσδιορίζονται από το χρόνο της πρακτικής.

Ακολουθήστε μας στο Facebook και στο Pinterest.

Kαλό είναι να πάρεις κάποια μαθήματα σε ένα γιόγκα στούντιο ή με κάποιον δάσκαλο σε προσωπικό επίπεδο για να καταλάβεις την τοποθέτηση του σώματος και να αποφύγεις τυχόν τραυματισμούς. Θα πρέπει να έχεις πειστεί πως ο γιόγκα δάσκαλος που επίλεξες online συνθέτει βίντεο για αρχάριους. Ακολούθησε τις asana που μπορείς.

Τα περισσότερα γιόγκα στούντιο παρέχουν τιμές για drop in μαθήματα και αυτό βολεύει γιατί έτσι αποφεύγεις την μηνιαία συνδρομή.

Θα εξοικονομήσεις ποιοτικότερο χρόνο στην εβδομαδιαία σου πρακτική της γιόγκα αν έχεις προ-επιλέξει τα βίντεο.

Θα πρότεινα μια φορά την εβδομάδα να κάνεις μια έρευνα και να προ-επιλέγεις τα βίντεο που θα χρησιμοποιήσεις. Με αυτόν τον τρόπο για όλη την εβδομάδα θα έχεις προγραμματίσει τη ροή της πρακτικής σου και θα αφιερώνεις ποιοτικό χρόνο στο γιόγκα ματ.

Θέλεις να δοκιμάσεις με σκοπό να ενσωματώσεις τη γιόγκα στις καθημερινές σου συνήθειες αλλά δεν ξέρεις τον τρόπο;

Διάβασε για τα οφέλη της γιόγκα σε όλα τα επίπεδα.

Ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσεις γιόγκα και να εστιάσεις σε έναν ολιστικό τρόπο σκέψης.

Kάνε like ? στο Facebook και εγγραφή στο Newsletter για να μαθαίνεις πρώτη όλα τα νέα μας!


Πως να ξεκινήσεις YOGA στο σπίτι επιλέγοντας YouTube βίντεο;

YOGA at Ηome

YOGA at Ηome

Η Ιωάννα πρόσφατα δημιούργησε το YOGA at Home, ένα προσωπικό ιστολόγιο, με σκοπό να ενθαρρύνει κι άλλες γυναίκες να ξεκινήσουν γιόγκα στο σπίτι με τη βοήθεια διαδικτυακού δασκάλου. Το 2015 έκανε ολοκληρωτική στροφή και ξεκίνησε να αναζητά τρόπους που θα μειώσουν το εργασιακό στρες και θα την οδηγήσουν σε έναν νέο τρόπο σκέψης. Διαθέτει συγγραφικό έργο σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (Υπουργείο Παιδείας) ενώ η εμπειρία και τα επαγγελματικά της ταξίδια στην Ασία της δημιούργησαν την ανάγκη να εξερευνήσει περισσότερο τη φιλοσοφία της Ανατολής. Έχει πιστοποιηθεί ως Εκπαιδεύτρια Σεμιναρίων Ενηλίκων και με το Coaching Υγείας και Ευεξίας. Πιστεύει στη δια βίου μάθηση και συνεχίζει τις σπουδές σε θέματα ευεξίας και coaching.

Σίγουρα θα προτιμήσεις...