Ο Wellness Μάστερ Ντίπακ Τσόπρα προβλέπει το μέλλον στη μετά Covid εποχή

Τι θα έλεγες αν κάποιος σου εκμυστηρεύονταν μια μελλοντική πρόβλεψη που σε αφορά; Ότι η ευεξία και η προσωπική σου ευημερία θα είναι άμεσα συνδεδεμένα με τη φύση. Στόχος μετά από μια χρονιά-διάλειμμα θα είναι η προσωπική σου αναζήτηση και η πνευματική ευτυχία!

Μυστικά προσωπικής βελτίωσης από τον Μάστερ της ευεξίας καθώς προβλέπει τι θα συμβεί σε λίγους μήνες μετρώντας από σήμερα. Αφορά εκτός από τα ταξίδια και την πνευματική σου αναζήτηση.

Ο Ντίπακ Τσόπρα γκουρού ευεξίας και πνευματικός σύμβουλος, ιατρός, ακτιβιστής με συγγραφικό έργο πάνω από 90 βιβλία κάνει προβλέψεις για την ευεξία και δίνει τη δική του εκδοχή.

Τι βλέπει στο άμεσο μέλλον;

Πιστεύει ότι η αναζήτηση της ψυχικής ανάτασης θα είναι όλο και περισσότερο συνδεδεμένη με εμπειρίες στη φύση.

Πως θα μοιάζει το ταξίδι της ευεξίας μετά την πανδημία

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε σχετικό άρθρο του Bloomberg οι άνθρωποι θα επιθυμούμε να ανακαλύψουμε εκ νέου το σώμα και θα έχουμε πνευματικές αναζητήσεις με απώτερο σκοπό την εσωτερική μας αρμονία.

Συμπληρώνει ότι στο άμεσο μέλλον τα ταξίδια θα συνδυάζουν την ευεξία μέσα από την εξερεύνηση της φύσης.

Τέτοιες εμπειρίας θα μας κάνουν καλύτερους και πιο ικανούς να διαχειριστούμε προκλήσεις και πιέσεις. Θα μας βοηθήσουν να αναπτυχθούμε τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική ζωή.

Πως σχετίζεται η νευροεπιστήμη

Πως εξηγείται μέσω νευροεπιστήμης αυτή η πρόβλεψη;

Ο εγκέφαλος περιλαμβάνει τον υποθάλαμο, τον μετωπιαίο λοβό και τον ιππόκαμπο. Υπεύθυνα για τη ρύθμιση της μνήμης, του συναισθήματος και της συμπεριφοράς.

Για παράδειγμα η άσκηση κάνει τους νευρώνες του ιππόκαμπου του εγκεφάλου να παράγουν μια ουσία με οφέλη που κυμαίνονται από το συμπεριφορικό μέχρι το μοριακό επίπεδο.

Ανακάλυψε τον εαυτό σου

Επιβράδυνε και εστίασε σκόπιμα στο εδώ και τώρα.

Βγαίνοντας από την καραντίνα αναζήτησε ανοιχτούς χώρους στην ύπαιθρο.

Ένας περίπατος στη φύση ή στο κοντινό πάρκο βελτιώνει τη διάθεση και μειώνει το άγχος. Το 2021 είναι η χρονιά που θα στραφούμε στη φύση για να βρούμε τον πραγματικό μας εαυτό.

Καθώς περπατάς εστίασε την προσοχή σου σε μια ή περισσότερες από τις αισθήσεις σου.

Η εστίαση στην αναπνοή, την κίνηση των ποδιών και την επαφή με το έδαφος είναι κάτι παραπάνω από περπάτημα. Εξερεύνησε τα οφέλη του “διαλογισμού σε κίνηση” που είναι ιδανικός για αρχάριους.

YOGA at Ηome

Αυτοπαρακινούμενη, δημιουργική και ελεύθερο πνεύμα. Κατοικώ στον δικό μου πλανήτη με τον σύζυγο και 3 υπέροχα κατοικίδια, αλλά έχω ζήσει και επισκεφθεί πολλά μέρη του κόσμου! Τα αγαπημένα πράγματα είναι: το διάβασμα, η μυρωδιά του καφέ, βόλτες στη φύση, ταξίδια και οι συζητήσεις με συναρπαστικές γυναίκες από όλη την Ελλάδα. Κατά έναν περίεργο τρόπο όσο αυξήθηκαν τα κιλά μου μεγάλωσε και η αυτοπεποίθησή μου! Κρίση μέσης ηλικίας; Προτιμώ να κατευθύνω την ενέργειά μου στα σημαντικά της ζωής. Χαίρομαι που σε γνωρίζω!

Σίγουρα θα προτιμήσεις...