Νόμος της έλξης: Πως να τον εφαρμόσεις αποτελεσματικά για φυσική δραστηριότητα

Πιθανότατα να έχεις ακούσει για το νόμο της έλξης. Πρόκειται για έναν συμπαντικό νόμο που παραμένει αμετάβλητος. Έχουν γραφτεί βιβλία, άρθρα, σεμινάρια και όλοι ασχολούνται με αυτόν γιατί… λειτουργεί.

Ποιος είναι ο νόμος της έλξης; Πως μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις για να ξεκινήσεις γιόγκα στο σπίτι;

Η φυσική δραστηριότητα είναι κάτι που αρκετές γυναίκες επιθυμούν αλλά μόνο κάποιες από αυτές εφαρμόζουν.

Αν δυσκολεύεσαι να σηκωθείς από τον καναπέ και εσωτερικά μπλοκαρίσματα σου στερούν τα οφέλη της άσκησης μπορείς να κάνεις τους στόχους σου πραγματικότητα.

Το κλειδί είναι η εφαρμογή του νόμου της έλξης.

Εφάρμοσα αυτή την τεχνική για πρώτη φορά το 2015. Το 2017 όταν οι συνθήκες το απαιτούσαν το επανέλαβα. Από προσωπική εμπειρια το πόρισμα και στις δύο περιπτώσεις είναι πως λειτουργεί.

Στην ουσία ο νόμος της έλξης σου επιτρέπει να προσεγγίσεις στη ζωή σου ό,τι ποθείς συμπεριλαμβανομένου της επιθυμίας σου για συστηματική άσκηση.

Είτε θέλεις να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση, να νιώσεις καλύτερα με το σώμα και την εικόνα σου είτε να εστιάσεις σε κάτι ο νόμος της έλξης έχει τον τρόπο και σε βοηθά.

Ποιες αφορά αυτό το υπερεργαλείο υλοποίησης στόχων

Το σύμπαν ανταποκρίνεται στη δονητική συχνότητα που του υποδεικνύεις. ‘Ετσι, αν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που θέλουν να διατηρήσουν υψηλά επίπεδα ενέργειας και παραγωγικότητας ή απλά επιθυμείς ευεξία και ζωντάνια στην καθημερινότητα αυτή η πρακτική είναι αποτελεσματική.

Αν στόχος σου είναι να καλυτερέψεις, να κάνεις κάτι διαφορετικό από ό,τι κάνεις μέχρι στιγμής ή απλά να φέρεις κάτι καινούργιο στη ζωή σου τότε ο νόμος της έλξης είναι το ιδανικό εργαλείο για να το πετύχεις.

Πως λειτουργεί αυτός ο διάσημος νόμος 

Προσελκύεις αυτό που θέλεις με το να εστιάζεις την προσοχή σου σε αυτό. Πρόκειται για μια ισχυρή πεποίθηση που ενεργοποιεί το ανεξάρτητο πνεύμα σου με δημιουργικό και παιχνιδιάρικο τρόπο.

Το βασικό στοιχείο του νόμου της έλξης είναι ότι: το θετικό προσελκύει το θετικό!

3 απλά βήματα για να εντάξεις τον νόμο της έλξης στην ζωή σου και να ξεκινήσεις γιόγκα

Μάθε να εστιάζεις σε κάτι με το να νιώθεις ευγνωμοσύνη για αυτό!
  1. Αν δεν το ζητήσεις, πως περιμένεις να το λάβεις; Για αυτό ξεκαθάρισε αν θέλεις να ξεκινήσεις γιόγκα στο σπίτι και δήλωσε την πρόθεσή σου. Πόσο συχνά θέλεις να ασχολείσαι; Που θέλεις να φτάσεις; Τι περιμένεις να πετύχεις με αυτό; Πως βλέπεις τον εαυτό σου μετά από 6 μήνες συστηματικής πρακτικής; Οπτικοποίησε τις προθέσεις σου για καλύτερα αποτελέσματα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα vision board (πίνακας οραματισμού) και να συλέξεις εικόνες που ανταποκρίνονται και περιγράφουν τον στόχο αυτόν. Έτσι, θα παραμείνεις περισσότερο εστιασμένη αφού ο εγκέφαλος τείνει να αγνοεί τις σκέψεις ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο όταν τις καταγράφεις σε χαρτί.
  2. Πίστεψέ το! Η εμπιστοσύνη και η δύναμη που κρύβεις μέσα σου είναι το μεγαλύτερο σου πλεονέκτημα. Τώρα, που έχεις ορίσει τον στόχο προσπάθησε να πετύχει. Όσο περισσότερο καλλιεργείς αυτή την θετική πεποίθηση μέσω θετικών δηλώσεων τόσο αυξάνεις τις πιθανότητες οι καταστάσεις να συγκλίνουν προς αυτό. Πείσε τον εαυτό σου ότι μπορείς να τα καταφέρεις και άσε τη δύναμη της αυτοπροβολής να κάνει τη σκληρή δουλειά.
  3. Η πρακτική της ευγνωμοσύνης. Σιγά σιγά η καθημερινή σου ζωή θα αλλάζει εντάσσοντας την άσκηση στη ζωή σου. Προχώρησε το ένα βήμα παραπέρα και πρόσεξε τη διατροφή σου. Αναζήτησε πρωινές συνήθειες που θα σου επιτρέψουν να ξεκινήσεις δυναμικά τη μέρα. Καθώς παρατηρείς τα αποτελέσματα εφάρμοσε την τέχνη της ευγνωμοσύνης. Μάθε να εστιάζεις σε κάτι με το να νιώθεις ευγνωμοσύνη για αυτό. Με αυτό τον τρόπο θα νιώσεις πιο δυνατή να ξεπεράσεις οποιαδήποτε δυσκολία σου φέρει η ζωή. Κάνε focus σε αυτό το καλό που εξελίσσεται στη ζωή σου και δες πως όλα αλλάζουν προς το καλύτερο!
Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα:
  • Εκφράζω τις απεριόριστες δυνατότητές που έχω με άσκηση (γιόγκα, πιλάτες, τσι γκόνγκ, περπάτημα, τρέξιμο).
  • Προσέχω και αγαπώ το σώμα μου σε καθημερινή βάση.
  • Ακολουθώ τη διαίσθησή μου και ό,τι είναι καλύτερο για μένα.
  • Ακολουθώ έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.
  • Είμαι ανοιχτή και δεκτική σε νέες συνήθειες.

Όταν υπενθυμίζεις στον εαυτό σου καθημερινά με διαύγεια τον στόχο σου ο εγκέφαλός θα μεταβεί σε λειτουργία και θα αναζητήσει τρόπους για την επίτευξη του.

Τότε είσαι εσύ που θα αποφασίσεις αν θα αναλάβεις ή όχι, δράση!

YOGA at Ηome

Αυτοπαρακινούμενη, δημιουργική και ελεύθερο πνεύμα. Κατοικώ στον δικό μου πλανήτη με τον σύζυγο και 3 υπέροχα κατοικίδια, αλλά έχω ζήσει και επισκεφθεί πολλά μέρη του κόσμου! Τα αγαπημένα πράγματα είναι: το διάβασμα, η μυρωδιά του καφέ, βόλτες στη φύση, ταξίδια και οι συζητήσεις με συναρπαστικές γυναίκες από όλη την Ελλάδα. Κατά έναν περίεργο τρόπο όσο αυξήθηκαν τα κιλά μου μεγάλωσε και η αυτοπεποίθησή μου! Κρίση μέσης ηλικίας; Προτιμώ να κατευθύνω την ενέργειά μου στα σημαντικά της ζωής. Χαίρομαι που σε γνωρίζω!

Σίγουρα θα προτιμήσεις...