Newbie στη γιόγκα; Ξεκίνα την πρακτική στο σπίτι από σήμερα

Αν νιώθεις πως χρειάζεται άμεσα να ξεκινήσεις μια σωματική δραστηριότητα που θα ενεργοποιήσει το σώμα και το μυαλό σου, τώρα είναι η στιγμή που η γιόγκα δείχνει ιδανική για σένα.

Ενδεχομένως στο άμεσο παρελθόν να θέλησες να δοκιμάσεις γιόγκα αλλά να μην έβρισκες κάποιο γιόγκα στούντιο στην περιοχή σου ή να μην σε βολεύει το ωράριο.

Αν μέσα σε αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση επιθυμείς να χαλαρώσεις γρήγορα έχεις τη δυνατότητα με τον πιο οικονομικό τρόπο.

Αν έχεις πειστεί να ξεκινήσεις γιόγκα στο σπίτι θα βρεις αρκετά dvd ή online courses να πειραματιστείς. Στο YouTube υπάρχουν πολλά δωρεάν βίντεο ανάλογα με το είδος της γιόγκα που θέλεις να ακολουθήσεις. Τις τελευταίες μέρες -με αφορμή την γενικότερη απαγόρευση της κυκλοφορίας σε πολλές χώρες- αρκετά γιόγκα στούντιο επιδίδονται σε Zoom τηλε-conference με τα μέλη τους.

Η πρακτική στο σπίτι έχει πλεονεκτήματα καθώς εστιάζεις στο σώμα σου, σε γνώριμο περιβάλλον ενώ παράλληλα ασκείσαι αυτόνομα στον δικό σου χρόνο.

Τηρώντας ένα συστηματικό πρόγραμμα μετά από κάθε πρακτική γιόγκα θα νιώθεις ευεξία και ενέργεια. Με τη γιόγκα έχεις μια ήπια μορφής άσκηση που λειτουργεί σε βάθος και μπορεί να εξασκηθεί από όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και κιλών.

Πριν ξεκινήσεις, βεβαιώσου πως έχεις δημιουργήσει κάποιες απαραίτητες προϋποθέσεις για την πιο ευχάριστη καθημερινή σου ρουτίνα.

Yoga For Complete Beginners – 20 Minute Home Yoga Workout
5 βασικές προϋποθέσεις για να ξεκινήσεις τις γιογκάσανες στο σαλόνι σου

➤ Φρόντισε να μην σε ενοχλούν ή να μην αποσπάται η προσοχή σου από εξωτερικούς θορύβους.

➤ Κατά τη διάρκεια της πρακτικής απενεργοποίησε ή βάλε στο αθόρυβο το κινητό και το σταθερό τηλέφωνο.

➤ Ένα ποτήρι νερό κοντά σου θα βοηθήσει από το να διακόψεις την πρακτική και να πας στην κουζίνα.

➤ Αν το βίντεο που έχεις επιλέξει είναι χωρίς μουσική ενώ εσύ προτιμάς ένα απαλό άκουσμα μπορείς να ακολουθήσεις αυτό που σε ευχαριστεί. To Noisli είναι το app που αγαπώ καθώς διακριτικοί ήχοι όπως της βροχής ή κύματα του ωκεανού σου δίνουν online το ηχόχρωμα που σε κινητοποιεί να αφεθείς ευκολότερα στη χαλάρωση.

➤  Δοκίμασε ένα zen-like χρονόμετρο που σου επιτρέπει μέσα από gong ήχους τον προγραμματισμό της κάθε άσκησης. Ένα από τα free online meditation timer είναι το the conscious life απλό στη χρήση, δοκίμασέ το!

Πρόκειται για έναν τρόπο ζωής που αλλάζει προς το καλύτερο τη ζωή σου. Συνέχισε να παρακολουθείς την πορεία κάποιου που το έχει εφαρμόσει τον τελευταίο χρόνο με επιτυχία: εμένα!

Η ενασχόληση μου με την γιόγκα στο σπίτι με βοήθησε να διαχειριστώ με καλύτερο τρόπο ζητήματα που με προβλημάτιζαν. Έτσι, με τον καιρό η δραστηριότητα αυτή έγινε καθημερινή μου ανάγκη που τονώνει την ενέργεια και καλυτερεύει τη διάθεση. Αυτός ήταν και ο λόγος που θέλησα να μοιραστώ όλα τα οφέλη που έχω κερδίσει μέχρι στιγμής μαζί σου.

Εύχομαι ο δικός μου δρόμος και έρευνα να σε οδηγήσει σε κάτι εξίσου ωραίο και μοναδικό.

Μόλις ξεκινήσαμε και το ταξίδι της ευεξίας σε καιρούς αβεβαιότητας προβλέπεται καταπληκτικό!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ POSTS

Γιατί 15 λεπτά γιόγκα καθημερινά αρκούν για να δεις οφέλη;

3 tips που θα σε κάνουν να ξεκινήσεις γιόγκα στα 40 (45)

Γιόγκα στο σπίτι: Τα 5+1 must αξεσουάρ που πρέπει να έχεις

YOGA at Ηome

Αυτοπαρακινούμενη, δημιουργική και ελεύθερο πνεύμα. Κατοικώ στον δικό μου πλανήτη με τον σύζυγο και 3 υπέροχα κατοικίδια, αλλά έχω ζήσει και επισκεφθεί πολλά μέρη του κόσμου! Τα αγαπημένα πράγματα είναι: το διάβασμα, η μυρωδιά του καφέ, βόλτες στη φύση, ταξίδια και οι συζητήσεις με συναρπαστικές γυναίκες από όλη την Ελλάδα. Κατά έναν περίεργο τρόπο όσο αυξήθηκαν τα κιλά μου μεγάλωσε και η αυτοπεποίθησή μου! Κρίση μέσης ηλικίας; Προτιμώ να κατευθύνω την ενέργειά μου στα σημαντικά της ζωής. Χαίρομαι που σε γνωρίζω!

Σίγουρα θα προτιμήσεις...