Νέα Σελήνη,Έκλειψη Ηλίου και Θερινό Ηλιοστάσιο

​❝ Αυτή η έκλειψη αφορά την ανάπτυξη των φυσικών μας αναγκών και μιας πιο πρακτικής ζωής. ​❞

Το πνευματικό νόημα πίσω από αυτό το συνδυαστικό συμβάν είναι εξίσου σημαντικό με το ίδιο το γεγονός.

O ήλιος αντιπροσωπεύει την αρσενική ενέργεια και συμβολίζει τον εξωτερικό μας εαυτό. Είναι η ενέργεια του «κάνω» που στοχεύει στην επίτευξη στόχων, στην αναζήτηση επιθυμιών και στην εξωτερίκευση της έκφρασης.

Το φεγγάρι, ωστόσο, είναι μια εσωτερική έκφραση. Είναι η θηλυκή ενέργεια, είναι ποιες είμαστε όταν κανείς δεν μας κοιτάζει – οι απολαύσεις, τα μυστικά και σημεία μας που παραμένουν κρυμμένα.

Όταν το φεγγάρι κρύβει το φως του ήλιου, αυτό αντιπροσωπεύει τα κρυμμένα μέρη του εαυτού μας που χρησιμεύουν ως εμπόδια στην επιτυχία μας.

Ο Καρκίνος είναι ένα ζώδιο ευαίσθητο και συναισθηματικό ?

Είναι η θηλυκή ενέργεια που συνδέετε με τη διαίσθηση. Εξαιτίας αυτού, έχει τεράστια ικανότητα να φροντίζει, να θεραπεύει και να προσέχει τους άλλους. Ωστόσο, υπάρχει μια σκοτεινή και μυστηριώδη ποιότητα στη Νέα Σελήνη, και αυτή η συγκεκριμένη μας προσκαλεί να αντιμετωπίσουμε τα κρυμμένα μοτίβα που μας εμποδίζουν να προχωρήσουμε μπροστά.

Ο Kαρκίνος είναι μια ενέργεια που φωτίζει εύκολα το παρελθόν. Αναρωτήσου: Ποια μέρη σας εξαρτώνται από παλιές οικογενειακές πεποιθήσεις; Αυτές οι αξίες σε εξυπηρετούν ή σε κρατούν πίσω; Ποιες είναι οι πεποιθήσεις για τη ζωή που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά που δεν ευθυγραμμίζονται πραγματικά με το ποια είσαι;

Πρόκειται για μια όμορφη πρόσκληση για να σταματήσεις να “κάνεις” και να αρχίσεις να “είσαι”, ώστε να μπορείς να ακούς τον εαυτό σου και να κατανοήσεις τι είναι αυτό που δεν σε εξυπηρετεί.

Οι εκλείψεις είναι τεράστιες ευκαιρίες για αλλαγή ?

Μας ζητούν να απελευθερώσουμε το παρελθόν ώστε να μπορούμε να εξελιχθούμε και να ζήσουμε μια ουσιαστική ζωή. Αν αφήσουμε τον εαυτό μας να στραφεί εσωτερικά και να έρθει σε επαφή με το πώς αισθανόμαστε, μπορούμε να λάβουμε βαθιές πληροφορίες που μπορούν να μας κατευθύνουν προς αυτό που πραγματικά θέλουμε.

Θερινό Ηλιοστάσιο ☀️

Το θερινό ηλιοστάσιο (η μεγαλύτερη σε διάρκεια μέρα με φως) είναι η ώρα να συνειδητοποιήσεις και να δημιουργήσεις το αληθινό σου πάθος για τη ζωή. Απελευθέρωσε την εσωτερική άγρια ​​φύση της ψυχής σου, και γέμισε ενέργεια με τη δύναμη του ήλιου.

Tips και ιδέες για να εκμεταλλευτείς την ενέργεια των ημερών

⊹ Φτιάξε φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι / καρότο, και τοποθέτησέ τον ήλιο να φορτιστεί πριν τον πιεις.

Κάνε yoga το πρωί ή λίγο πριν δύσει ο ήλιος το απόγευμα.

⊹ Άναψε κεριά και κάψε δεντρολίβανο, βασιλικό ή λεβάντα.

⊹ Διακοσμήστε τον ιερό σου χώρο (βωμό) ή το σπίτι με λουλούδια και κίτρινα κεριά (αν είναι δυνατόν), ως συμβολισμός για την αφθονία και τον ήλιο.

Φτιάξε τσάι από βότανα έξω στον ήλιο.

Εστίασε:

Ρύθμισε τις προθέσεις σου και προσέφερε ευελιξία στα σχέδια σου.

Η ελαστικότητα και η κατανόηση παίζει μεγάλο ρόλο αυτή τη στιγμή.

Αναρωτήσου:

Τι νέα πράγματα μπορώ να δοκιμάσω;

Με τι θα μπορούσα να πειραματιστώ αυτήν τη στιγμή;

Είμαι πρόθυμη να μάθω αλλά και να κάνω και λάθη;

? Ευχαριστώ τη Βασιλική Τσαντίλα από το Lalita Greece για την παραχώρηση αδημοσίευτου υλικού για τις αναγνώστριες του YOGA at Home.

YOGA at Ηome

YOGA at Ηome

Η Ιωάννα πρόσφατα δημιούργησε το YOGA at Home, ένα προσωπικό ιστολόγιο, με σκοπό να ενθαρρύνει κι άλλες γυναίκες να ξεκινήσουν γιόγκα στο σπίτι με τη βοήθεια διαδικτυακού δασκάλου. Το 2015 έκανε ολοκληρωτική στροφή και ξεκίνησε να αναζητά τρόπους που θα μειώσουν το εργασιακό στρες και θα την οδηγήσουν σε έναν νέο τρόπο σκέψης. Διαθέτει συγγραφικό έργο σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (Υπουργείο Παιδείας) ενώ η εμπειρία και τα επαγγελματικά της ταξίδια στην Ασία της δημιούργησαν την ανάγκη να εξερευνήσει περισσότερο τη φιλοσοφία της Ανατολής. Έχει πιστοποιηθεί ως Εκπαιδεύτρια Σεμιναρίων Ενηλίκων και με το Coaching Υγείας και Ευεξίας. Πιστεύει στη δια βίου μάθηση και συνεχίζει τις σπουδές σε θέματα ευεξίας και coaching.

Σίγουρα θα προτιμήσεις...