Μήπως αυτό σε εμποδίζει να κάνεις την αλλαγή που επιθυμείς;

Νέα δεδομένα επιβραδύνουν την καθημερινότητα στο σπίτι για καλό σκοπό και ενεργοποιούν την επιθυμία σου για αλλαγή. Η αλλαγή αποτελεί μέρος της ζωής ιδιαίτερα σε περιόδους που νιώθεις ευάλωτη ενώ θέλεις να είσαι ευτυχισμένη, υγιέστερη με λίγα λόγια η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Αφού η αλλαγή είναι αναπόφευκτη γιατί υπάρχουν άνθρωποι που αντιστέκονται σε αυτήν;

Το κομμάτι του εαυτού σου που επιδιώκει να αλλάξει -υιοθετώντας νέες υγιεινότερες συνήθειες, να παραμείνει σε φόρμα και να θέσει νέους στόχους- μπορεί να τα καταφέρει.

Μερικές φορές ανησυχούμε και διστάζουμε να κάνουμε κάτι καινούριο. Θα πρέπει να κοιτάξεις λίγο καλύτερα στο πως βλέπεις τα πράγματα και να μην παγιδευτείς σε πάγιες συμπεριφορές και συναισθήματα. Δημιούργησε μια ουσιαστική αλλαγή μέρα με τη μέρα, λίγο κάθε φορά και επέτρεψε στον εαυτό σου να αλλάξει.

Σκέψου την υγεία σου. Αντιμετώπισε την υγεία και την έννοια της ευεξίας ολιστικά σε συναισθηματικό, πνευματικό και σωματικό επίπεδο. Η αλλαγή έρχεται ευκολότερα όταν φροντίζεις το σώμα και το μυαλό σου.

Μετέτρεψε τις αρνητικές σκέψεις σε θετική στάση ζωής. Ο απολογισμός είναι μια χρήσιμη διαδικασία ιδιαίτερα αν θέλεις να κάνεις την αυτοκριτική σου. Λιγότερο υποστηρικτικές σκέψεις (δεν αξίζω, ποιος θα με αγαπήσει κ.ά.) σε εμποδίζουν να αναλάβεις δράση και σε εγκλωβίζουν σε λανθασμένα πρότυπα και αρνητικές συμπεριφορές. Η θετική στάση βοηθά να ξεκινήσεις με μικρές αλλαγές ακόμη και όταν αυτές περιλαμβάνουν μερικές άσανα στο σπίτι. Αρνητικά συναισθήματα πόνου και περιορισμού δημιουργούνται στο υποσυνείδητο ενώ η θετική σκέψη τα μετασχηματίζει και σε απελευθερώνει από ψυχολογικά μπλοκαρίσματα. Αλλάζοντας τις σκέψεις, αλλάζει η ζωή σου!

Να μάθεις να είσαι ευγνώμων. Αυτή η διαδικασία σε κάνει να εκφράζεσαι συνειδητά και να εκτιμάς όλα όσα έχεις στη ζωή σου σε τακτική, καθημερινή βάση, από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα. Αν επικεντρωθείς σε αυτά θα δεις ότι θα έχεις ακόμη περισσότερα.

Πώς η γιόγκα με βοήθησε να αλλάξω;

Περνούσα μια φάση με έντονο εργασιακό στρες και ήξερα ότι αυτό που έκανα δεν με ευχαριστούσε. Η γιόγκα με βοήθησε να ξεκαθαρίσω τι ήθελα στη ζωή μου. Με βοήθησε να απαλλαγώ από αρνητικούς φραγμούς και με οδήγησε σε αυτό που είμαι σήμερα.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που πιστεύω ότι πρέπει να ξεκινήσεις γιόγκα.

Αν μου πεις ότι νιώθεις στρες και χρειάζεσαι μια αλλαγή σου συνιστώ με όλη μου την καρδιά να το κάνεις. Με τον καιρό θα δεις ότι θα έχεις τη διαύγεια να αποφασίσεις ποια κατεύθυνση σου ταιριάζει και να την ακολουθήσεις.

Τα 4 τελευταία χρόνια έχω πειστεί πως η λύση για τα προβλήματα -σωματικά, συναισθηματικά και πνευματικά- είναι η πρωινή ρουτίνα.

Είμαι σίγουρη πως και ‘συ θα αποκτήσεις την ίδια πίστη στον εαυτό σου και θα βρεις τη δύναμη να υιοθετήσεις υγιεινές συνήθειες ξεκινώντας από το πρωί.

Ξεκίνα με πρωινή συγκέντρωση, γιόγκα, τσι-γκονγκ, stretching ή οποιαδήποτε πρωινή δραστηριότητα σου δίνει έναν καλό λόγο να ξεκινήσεις θετικά τη μέρα σου.

Μάντεψε τι γίνεται στη συνέχεια! Αφού ξεκινήσεις και ακολουθήσεις ένα καθημερινό πρόγραμμα που σε ευχαριστεί είναι εύκολο να μείνεις πιστή σε αυτό για μεγαλύτερο διάστημα.

Όσο πιο σύντομα αποφασίσεις να κάνεις τη μετάβαση και να υιοθετήσεις μικρές συνήθειες τόσο πιο γρήγορα θα δεις τα αποτελέσματα.

Πως να ξεκινήσεις μια πρωινή ρουτίνα:

  1. Η ευεξία είναι μια διαδικασία συνεχούς μάθησης μέσα από συνειδητές επιλογές. Έτσι, καλό είναι να απαντήσεις πρώτα σε ερωτήματα όπως “Πόσο θέλω να αλλάξω τρόπο ζωής υιοθετώντας νέα υγιεινά πρότυπα”, “Πως θα τα καταφέρω”, “Τι χρειάζεται να διορθώσω στις μέχρι τώρα συνήθειες μου”.
  2. Σταμάτα να περιμένεις την κατάλληλη στιγμή και ξεκίνα τώρα. Αν διστάζεις ακολούθησε τη μέθοδο του W. Clement Stone ο οποίος συστήνει προτού σηκωθείς από το κρεβάτι και πριν κοιμηθείς να λες κάθε μέρα 50 φορές “Θα το κάνω τώρα!”.
  3. Αναγνώρισε τι είναι αυτό που σε κρατάει πίσω. Οι 5 συνηθέστεροι φόβοι που σε κρατούν μακριά από την επιτυχία σχετίζονται με την απόρριψη, την αβεβαιότητα, την αποτυχία, τι θα πουν οι άλλοι και την αλλαγή. Τι από όλα σε επηρεάζει και σε μπλοκάρει;

Ανακάλυψε δραστηριότητες που ταιριάζουν στο πρόγραμμά σου και προσέγγισε την ευεξία ως το σημαντικότερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου.

Βρες ισορροπία ανάμεσα στην υγιεινή κατανάλωση τροφών και άσκησης που τροφοδοτούν το σώμα και βελτιώνουν τη συναισθηματική, πνευματική και ψυχική σου υγεία.

YOGA at Ηome

Αυτοπαρακινούμενη, δημιουργική και ελεύθερο πνεύμα. Κατοικώ στον δικό μου πλανήτη με τον σύζυγο και 3 υπέροχα κατοικίδια, αλλά έχω ζήσει και επισκεφθεί πολλά μέρη του κόσμου! Τα αγαπημένα πράγματα είναι: το διάβασμα, η μυρωδιά του καφέ, βόλτες στη φύση, ταξίδια και οι συζητήσεις με συναρπαστικές γυναίκες από όλη την Ελλάδα. Κατά έναν περίεργο τρόπο όσο αυξήθηκαν τα κιλά μου μεγάλωσε και η αυτοπεποίθησή μου! Κρίση μέσης ηλικίας; Προτιμώ να κατευθύνω την ενέργειά μου στα σημαντικά της ζωής. Χαίρομαι που σε γνωρίζω!

Σίγουρα θα προτιμήσεις...