Μετράει η γιόγκα ως μορφή άσκησης;

Η γιόγκα είναι μια σωματική και πνευματική πρακτική που βοηθάει να βελτιώσεις την ισορροπία σου και να μετριάσεις τα επίπεδα του άγχους.

Αρκετές ενώ θέλουν, διστάζουν να δοκιμάσουν και επιλέγουν κάποια άλλη δραστηριότητα πιστεύοντας πως η γιόγκα δεν είναι έγκυρη άσκηση.

Ισχύει;

Αν σκεφτείς πως με τη συνεχή εξάσκηση θα έχεις καλύτερη διάθεση και ψυχική ισορροπία τότε η απάντηση είναι θετική.

Το Υπουργείο Υγείας στην Αμερική προτείνει τη σωματική δραστηριότητα 150’ λεπτών εβδομαδιαία για υγεία και ευεξία. 

Κανένα στυλ γιόγκα ήπιας μορφής δεν αυξάνει τους καρδιακούς σου παλμούς σε σχέση με πιο δυναμικές πρακτικές. Aπό προσωπική πείρα καλύτερα να ξεκινήσεις με σύντομης διάρκειας συνεδρίες αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα παρά καθόλου.

Η γιόγκα βελτιώνει η δύναμη και την ισορροπία σου όταν εκτελείται συστηματικά. Αν και προτείνω μια μετριοπαθή πρακτική η σωματική δραστηριότητα του καθενός ποικίλει ανάλογα με τον καρδιακό ρυθμό, την ηλικία, τα κιλά και την κατάσταση της υγείας του.

Μην προσπαθείς να συγκρίνεις τη γιόγκα με το περπάτημα ή το τρέξιμο.

Η γιόγκα μετράει ως άσκηση καθώς έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τη δύναμη και την ευκαμψία. Περισσότερο από όλα έχει μακροπρόθεσμα χαλαρωτικά οφέλη που δεν μπορείς να πάρεις από άλλη μορφή άσκησης.

Ασχολείσαι, ήδη, με τη γιόγκα; Αν όχι, τι σε σταματάει να ξεκινήσεις; Μοιράσου τις σκέψεις σου μαζί μας!


YOGA at Ηome

Αυτοπαρακινούμενη, δημιουργική και ελεύθερο πνεύμα. Κατοικώ στον δικό μου πλανήτη με τον σύζυγο και 3 υπέροχα κατοικίδια, αλλά έχω ζήσει και επισκεφθεί πολλά μέρη του κόσμου! Τα αγαπημένα πράγματα είναι: το διάβασμα, η μυρωδιά του καφέ, βόλτες στη φύση, ταξίδια και οι συζητήσεις με συναρπαστικές γυναίκες από όλη την Ελλάδα. Κατά έναν περίεργο τρόπο όσο αυξήθηκαν τα κιλά μου μεγάλωσε και η αυτοπεποίθησή μου! Κρίση μέσης ηλικίας; Προτιμώ να κατευθύνω την ενέργειά μου στα σημαντικά της ζωής. Χαίρομαι που σε γνωρίζω!

Σίγουρα θα προτιμήσεις...