Μετράει η γιόγκα ως μορφή άσκησης;

Η γιόγκα είναι μια σωματική και πνευματική πρακτική που βοηθάει να βελτιώσεις την ισορροπία σου και να μετριάσεις τα επίπεδα του άγχους.

Αρκετές ενώ θέλουν, διστάζουν να δοκιμάσουν και επιλέγουν κάποια άλλη δραστηριότητα πιστεύοντας πως η γιόγκα δεν είναι έγκυρη άσκηση.

Ισχύει;

Αν σκεφτείς πως με τη συνεχή εξάσκηση θα έχεις καλύτερη διάθεση και ψυχική ισορροπία τότε η απάντηση είναι θετική.

Το Υπουργείο Υγείας στην Αμερική προτείνει τη σωματική δραστηριότητα 150’ λεπτών εβδομαδιαία για υγεία και ευεξία. 

Κανένα στυλ γιόγκα ήπιας μορφής δεν αυξάνει τους καρδιακούς σου παλμούς σε σχέση με πιο δυναμικές πρακτικές. Aπό προσωπική πείρα καλύτερα να ξεκινήσεις με σύντομης διάρκειας συνεδρίες αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα παρά καθόλου.

Η γιόγκα βελτιώνει η δύναμη και την ισορροπία σου όταν εκτελείται συστηματικά. Αν και προτείνω μια μετριοπαθή πρακτική η σωματική δραστηριότητα του καθενός ποικίλει ανάλογα με τον καρδιακό ρυθμό, την ηλικία, τα κιλά και την κατάσταση της υγείας του.

Μην προσπαθείς να συγκρίνεις τη γιόγκα με το περπάτημα ή το τρέξιμο.

Η γιόγκα μετράει ως άσκηση καθώς έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τη δύναμη και την ευκαμψία. Περισσότερο από όλα έχει μακροπρόθεσμα χαλαρωτικά οφέλη που δεν μπορείς να πάρεις από άλλη μορφή άσκησης.

Ασχολείσαι, ήδη, με τη γιόγκα; Αν όχι, τι σε σταματάει να ξεκινήσεις; Μοιράσου τις σκέψεις σου μαζί μας!


YOGA at Ηome

Namaste! Είμαι η Ιωάννα και βοηθάω αποκλειστικά γυναίκες, σε όλη την Ελλάδα, να χτίσουν καλές συνήθειες προκειμένου να βελτιώνουν διαρκώς τη ζωή τους. Το Γνωστικό Συμπεριφορικό Coaching και η Συμβουλευτική μέθοδος που ακολουθώ απευθύνονται σε ευαίσθητες και δημιουργικές γυναίκες που επιθυμούν να κατανοήσουν καλύτερα τον εαυτό τους και να χρησιμοποιήσουν το σώμα και τα συναισθήματα για να επιφέρουν θετικά αποτελέσματα στη δουλειά και στη ζωή τους.

Σίγουρα θα προτιμήσεις...