Με αυτό το video ξεκίνησα ecstatic dance και somatic movement

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σου τον φυσικό τρόπο για να βελτιώσεις τη διάθεση σου μέσα σε 30 λεπτά. Αν μη τι άλλο, ακούγεται σαν υπόσχεση αλλά είναι αλήθεια!

Έρευνες απέδειξαν ότι οι ενήλικες χρειαζόμαστε 150 λεπτά εβδομαδιαίας φυσικής δραστηριότητας. Αυτό σημαίνει 30 λεπτά για 5 φορές μέσα στην εβδομάδα ή 50 λεπτά για 3 φορές. Στην πράξη κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς.

Η προσωπική μου ενασχόληση με τη γιόγκα στο σπίτι εδώ και 3+ χρόνια μου έδειξε ότι πρέπει να ακολουθείς διαφορετικά στιλ εκγύμνασης.

Ναι, μεν πρέπει να παραμείνεις πίστη σε μια δραστηριότητα προκειμένου να εξελιχθεί σε συνήθεια αλλά… διαφορετικά στιλ αθλητικής δραστηριότητας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θεωρούνται το ιδανικό mix.

Η εναλλαγή τρόπου άσκησης είναι σημαντική αρκεί να μην το παρακάνεις. Έτσι, μετά τη γιόγκα και το qigong ανακαλύπτω τον χορό.

Τι είναι ο εκστατικός χορός

Ο εκστατικός χορός είναι μια μορφή χορού που ακολουθείς τον ρυθμό και το ένστικτό σου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν υπάρχουν σωστές ή λάθος κινήσεις. Θεωρείται επιτυχημένη δραστηριότητα για τη μείωση του άγχους καθώς με την ολοκλήρωση του χορού νιώθεις μια βαθιά εσωτερική ευδαιμονία και γαλήνη.

Τι θεωρείται σωματική κίνηση

Σωματική κίνηση ονομάζεται κάθε συνειδητή κίνηση με σκοπό την επίγνωση της κίνησης για τη σύνδεση μυαλού-σώματος. Η γιόγκα, ο χορός και το τσι γκονγκ είναι τέτοιες κινήσεις. Σου επιτρέπουν συνειδητά να επανεξετάσεις σκέψεις και συναισθήματα, φόβους και αναστολές. Κάπου στο ενδιάμεσο ξεκινά μια πανέμορφη εσωτερική διαδικασία που σε οδηγεί σε σπουδαίες ανακαλύψεις.

Γιατί ο εκστατικός χορός θεωρείται σωματική κίνηση

Καταρχήν, είναι ξεκάθαρο ότι ο εκστατικός χορός ΔΕΝ έχει χορογραφία; Ο εκστατικός χορός είναι μια ελεύθερη μορφή χορού με κινήσεις που βοηθούν το μυαλό να συνδεθεί συνειδητά με το σώμα. Με τη συστηματική πρακτική απελευθερώνεις παλαιωμένα πρότυπα και αποκτάς καινούργια ενεργειακά μοτίβα. Με λίγα λόγια βιώνεις μια κοσμική σύνδεση με τον απλούστερο  τρόπο. Γείωση και συναίσθημα ασφάλειας συγκαταλέγονται στα βασικότερα οφέλη της πρακτικής.

Πως ανακάλυψα τον εκστατικό χορό 

Αποτελεί μέρος του ενεργειακού μου DNA να καταπιάνομαι με πολλά και διαφορετικά πράγματα. Η πρώτη μου επαφή ήταν το 2017 σε ένα retreat στην Πάτμο. Τότε το συνέδεσαν με την Κουνταλίνι γιόγκα αλλά αυτό που θυμάμαι μέχρι σήμερα ήταν ότι χορεύοντας με αυτόν τον τρόπο ένιωσα λυτρωτικά. Πριν από τις γιορτές ανακάλυψα στο YouTube τα video της Sophie Sôfrēē. Συγκεκριμένα το Ecstatic Dance with Sophie Sôfrēē, Mana Mei & Layla El Khadri ήταν αποκάλυψη.

Αναζήτησα μαθήματα τσι γκονγκ σε στούντιο ώστε να βγω από το σπίτι, να συνδεθώ με άλλους συμμετέχοντας και να αλλάξω λίγο το μοντέλο “γυμναστική στο σπίτι”. Βρήκα λοιπόν ένα είδος τσι γκονγκ το wang fu qigong σε μια σχολή χορού. Αποτέλεσμα; Το ένα έφερε το άλλο, ανακάλυψα τον εκστατικό χορό και είμαι απέραντα ευγνώμων για αυτό.

Γιατί επιλέγω τον εκστατικό χορό ως τη νέα καθημερινή ρουτίνα

Σου έχει συμβεί να αναζητάς κάτι και να σου αποκαλύπτεται; Εδώ και καιρό είχα εντοπίσει μια ουσιαστική ανάγκη να συνδεθώ ακόμα περισσότερο με το σώμα μου. Καλή η γιόγκα αλλά σου μιλάω για κάτι βαθύτερο. Πραγματικά δεν ξέρω αν στο περιγράφω στην πραγματική του διάσταση.

Ασφαλώς δεν έμεινα μόνο στην πρακτική αλλά ξεκίνησα το διάβασμα. Υπάρχει μια σύνδεση με την πνευματικότητα που με αγγίζει και μαθαίνω για αυτό.

Η γιόγκα είναι η αφορμή

Αυτό εννοώ όταν θα με ακούσεις να λέω πως: “Η γιόγκα είναι απλά η αφορμή…”

Σπουδαία πράγματα ακολούθησαν την απόφασή μου να ξεκινήσω το 2019 γιόγκα στο σπίτι με την καθοδήγηση διαδικτυακού δασκάλου.

Αυτό που ξεκίνησε με ένα γιόγκα ματ, μια μηνιαία συνδρομή και ένα lap top εξελ ίχθηκε σε…

ΚΑΝΕ DOWNLOAD, βρες 3 μαθήματα ζωής που μου δίδαξε η γιόγκα και ανακάλυψε το βαθύτερο νόημα πίσω από την πρακτική!

 

YOGA at Ηome

Αυτοπαρακινούμενη, δημιουργική και ελεύθερο πνεύμα. Κατοικώ στον δικό μου πλανήτη με τον σύζυγο και 3 υπέροχα κατοικίδια, αλλά έχω ζήσει και επισκεφθεί πολλά μέρη του κόσμου! Τα αγαπημένα πράγματα είναι: το διάβασμα, η μυρωδιά του καφέ, βόλτες στη φύση, ταξίδια και οι συζητήσεις με συναρπαστικές γυναίκες από όλη την Ελλάδα. Κατά έναν περίεργο τρόπο όσο αυξήθηκαν τα κιλά μου μεγάλωσε και η αυτοπεποίθησή μου! Κρίση μέσης ηλικίας; Προτιμώ να κατευθύνω την ενέργειά μου στα σημαντικά της ζωής. Χαίρομαι που σε γνωρίζω!

Σίγουρα θα προτιμήσεις...