Με αυτή την ωμοφαγική λεμονόπιτα θα εξισορροπήσεις το τρίτο τσάκρα

Το αρχαίο ινδικό σύστημα των τσάκρα όταν βρίσκεται σε ισορροπία μας ευνοεί σε ολιστικό επίπεδο. Τι γίνεται όμως όταν κάποιο τσάκρα δεν ευθυγραμμίζεται με τα υπόλοιπα;

Το τρίτο τσάκρα ή το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος γνωστό ως Manipura που βρίσκεται ανάμεσα στον αφαλό και στο διάφραγμα όταν ισορροπεί και λειτουργεί σωστά ευνοεί την προσωπική σου δύναμη, θέληση και ευδαιμονία

Σου επιτρέπει να αναπτυχθείς σε προσωπικό επίπεδο και να νιώθεις καλά σε σχέση με τους γύρω σου. 

Το τρίτο τσάκρα όταν βρίσκεται σε ισορροπία νιώθεις πειθαρχία, ηρεμία, σοφία, δείχνεις κατανόηση προς τους άλλους και αποδέχεσαι τον εαυτό σου όπως είναι.

Όταν βρίσκεται σε ανισορροπία εμφανίζεται αίσθημα κόπωσης και παρατηρείται επιθετικότητα, κατηγορείς εύκολα τους άλλους και νιώθεις μισαλλοδοξία.

Πως να εξισορροπήσεις το ηλιακό ή τρίτο τσάκρα

Το λεμόνι είναι από τα βασικοτέρα τρόφιμα που συμβάλλουν στην αρμονική εξισορρόπησή του τρίτου τσάκρα. 

Η παρακάτω ωμοφαγική λεμονόπιτα είναι αρκετά γευστική και συνιστάται με κάθε ευκαιρία.

Ωμοφαγική λεμονόπιτα για την εξισσορόπηση του τρίτου τσάκρα
Υλικά

Για τη βάση

  • 1 φλιτζάνι καρύδια
  • 1 φλιτζάνι ινδοκάρυδο
  • ½ φλιτζάνι χουρμάδες (μουλιασμένοι σε νερό και καλά στραγγισμένοι)

Για την κρέμα

  • 2 φλιτζάνια ανάλατα κάσιους (μουλιασμένα για 4-5 ώρες και καλά στραγγισμένα)
  • ½ φλιτζάνι βιολογικό χυμό λεμονιού
  • ½ φλιτζάνι αγαύη ή μέλι (το μέλι ανθέων λειτουργεί σωστά σε αντίθεση με οποιοδήποτε άλλο ρευστό μέλι)
  • ½ φλιτζάνι έλαιο καρύδας
  • 1 κ.γ κουρκουμά
  • το ξύσμα από 3 λεμόνια
Εκτέλεση
  1. Πριν ξεκινήσεις μούλιασε τα ανάλατα κάσιους και στράγγιξε τα καλά. Χρησιμοποίησα και αλατισμένα κάσιους (σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεται μούλιασμα) και ήταν το ίδιο αποτελεσματικά.
  2. Στο μούλτι διαδοχικά άλεσε τα υλικά της βάσης. Για πιο raw αποτέλεσμα ρίξε τα όλα μαζί. Αλλιώς άλεσε πρώτα τα καρύδια, στη συνέχεια ρίξε το ινδοκάρυδο και τέλος τους χουρμάδες.
  3. Σε μια βάση με τσέρκι τοποθέτησε το μείγμα στρώνοντας το στη βάση με το χέρι. Καλό είναι να τοποθετήσεις ένα αντικολλητικό χαρτί σε περίπτωση που το τσέρκι δεν έχει πάτο. Για περισσότερη ομοιομορφία χρησιμοποίησε ένα ποτήρι. Το τσέρκι θα πρέπει να είναι μικρό γιατί η ποσότητα αναλογεί σε μια μικρής διάστασης λεμονόπιτας. Άλλωστε η έντονη νότα του φρέσκου λεμονιού δεν επιτρέπει μεγάλα κομμάτια.
  4. Τοποθέτησε το στο ψυγείο μέχρι να σφίξει. 
  5. Στη συνέχεια ρίξε στο food processor όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
  6. Άπλωσε την κρέμα πάνω από τη βάση με τους ξηρούς καρπούς. Προσοχή: Θα βγει ένα υγρό μείγμα που θα σταθεροποιηθεί όταν το λάδι καρύδας θα επανέλθει στην αρχική του μορφή και για αυτό θα πρέπει να παραμείνει στο ψυγείο για ένα βράδυ. Τη 2η φορά που την έφτιαξα χρησιμοποίησα παχύρρευστο μέλι αντί για ανθόμελο και λιγότερο λάδι καρύδας με αποτέλεσμα το τελικό μείγμα να μην είναι αραιό όπως έπρεπε.
  7. Την επόμενη μέρα αφαίρεσε την από το τσέρκι και διακόσμησε την πριν τη σερβίρεις.

Πίστεψέ με είναι πεντανόστιμη και θα εντυπωσιάσει τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Η κατάλληλη διατροφή και η ενασχόληση με χαλαρωτικές ασκήσεις όπως η γιόγκα ενεργοποιούν τα τσάκρα προς όφελος σου!

Συνταγή: lemonsforlife.com

YOGA at Ηome

Namaste! Είμαι η Ιωάννα και βοηθάω αποκλειστικά γυναίκες, σε όλη την Ελλάδα, να χτίσουν καλές συνήθειες προκειμένου να βελτιώνουν διαρκώς τη ζωή τους. Το Γνωστικό Συμπεριφορικό Coaching και η Συμβουλευτική μέθοδος που ακολουθώ απευθύνονται σε ευαίσθητες και δημιουργικές γυναίκες που επιθυμούν να κατανοήσουν καλύτερα τον εαυτό τους και να χρησιμοποιήσουν το σώμα και τα συναισθήματα για να επιφέρουν θετικά αποτελέσματα στη δουλειά και στη ζωή τους.

Σίγουρα θα προτιμήσεις...