Μάνταλα: Η χαλάρωση και η θετική στάση ζωής έχουν τη ζωγραφική τους

Μια απλή δραστηριότητα επαναλαμβανόμενων μοτίβων επηρεάζει το άγχος και μειώνει το στρες. Ανακάλυψε την πρακτική της ζωγραφικής Μάνταλα και νιώσε μια μοναδική εμπειρία χαλάρωσης και διαλογισμού!

Όπως ανέφερα και σε ένα προηγούμενο post (σχετικά με την εφαρμογή της απαριγκράχα) στη ζωή όλα αλλάζουν.

Δώσε μεγαλύτερη προσοχή σε αυτά που τρως, σκέφτεσαι και πράττεις.

Οι μέρες παλαιότερα περνούσαν χωρίς καμία καθορισμένη ρουτίνα. Από τη στιγμή που εφάρμοσα μια πρωινή ρουτίνα self-care είδα σημαντικές αλλαγές στη ζωή μου.

Η ζωγραφική τελευταία έχει γίνει το πάθος μου. Προσπαθώ να ζωγραφίζω μάνταλα κάθε μέρα, έστω και για λίγο.

Νιώθω ευλογημένη με τα ενδιαφέροντα που έχω καλλιεργήσει: γιόγκα, διάβασμα, ζωγραφική μάνταλα και φυσικά τα απαραίτητα όπως είναι η διατήρηση καθαρού σπιτιού, το μαγείρεμα βίγκαν γευμάτων και οι βόλτες στη φύση.

Η καλλιτεχνική φύση μέσα σου

Βρίσκω μεγάλη χαρά στο να συνδυάζω σχήματα και μοτίβα μέσα από ομόκεντρους κύκλους. Με εκπλήσσουν οι μικρές ατέλειες που κάνουν κάθε μάνταλα μοναδικό.

Είμαι φύση καλλιτεχνική και δεν μπορώ να αντισταθώ στο να δοκιμάζω νέα σχέδια και τεχνικές.

Υπάρχουν τόσο καινούρια πράγματα που μπορείς να μάθεις για σένα και πως η θετική διάθεση, η χαλάρωση επηρεάζουν και ομορφαίνουν τη ζωή σου. Εδώ και τώρα.

Λατρεύω τη ζωγραφική με Μάνταλα και είμαι περήφανη για τις δημιουργίες μου.

Η ζωγραφική Μάνταλα βοηθάει στο άγχος

Θα παραδεχτώ ότι το άγχος υπήρξε στο παρελθόν η Νο1 αιτία πολλών δεινών στη ζωή μου. Άσε που, συχνά, δεν χρειάζονταν καν να ψάξω να βρω κάτι για το οποίο θα ανησυχούσα. Αγχωνόμουν με το παραμικρό.

Για αυτό σου λέω: μια νέα συνήθεια θα βοηθήσει και εσένα.

Μπορεί να περιλαμβάνει για παράδειγμα τη ζωγραφική. Αυτός είναι ο δικός μου τρόπος αυτοέκφρασης ο οποίος μου έμαθε να αποφασίζω συνειδητά που θα εστιάζω έτσι ώστε οι επιλογές να γίνονται αυτόματα.

Αν καταφέρεις να κατανοήσεις παλιά πρότυπα συμπεριφοράς μπορείς να τα αναδομήσεις προς μια νέα κατεύθυνση.

Η ζωγραφική Μάνταλα αντανακλά τη διάθεσή σου

Ανακάλυψα ότι υπάρχει μια σημαντική διαφορά στα Μάνταλα που δημιουργώ τις μέρες που είμαι “συννεφιασμένη” σε σύγκριση με τις μέρες που νιώθω χαλαρή και αισιόδοξη.

Πριν από καιρό δοκίμασα να συνδυάσω τη ζωγραφική Μάνταλα με θετικές δηλώσεις. Αυτό απογείωσε τη δραστηριότητα για αυτό και την εφαρμόζω έκτοτε συστηματικά.

Κάποιες φορές προτιμώ να χρωματίζω τα Μάνταλα. Τα χρώματα αντικατοπτρίζουν τον ψυχισμό μου. Η επιλογή συγκεκριμένων χρωμάτων παίζει το ρόλο της.

Λίγο πριν τον επίλογο

Να θυμάσαι: Πολλές φορές αναζητούμε την αλλαγή. Η δημιουργία μιας νέας συνήθειας δεν είναι απαραίτητα εύκολη ή γρήγορη. Αλλά είναι εφικτή.

Τι θα έλεγες να κατεβάσεις τον οδηγό “Πως να δημιουργήσεις Μάνταλα βήμα βήμα” και να πειραματιστείς;

YOGA at Ηome

Αυτοπαρακινούμενη, δημιουργική και ελεύθερο πνεύμα. Κατοικώ στον δικό μου πλανήτη με τον σύζυγο και 3 υπέροχα κατοικίδια, αλλά έχω ζήσει και επισκεφθεί πολλά μέρη του κόσμου! Τα αγαπημένα πράγματα είναι: το διάβασμα, η μυρωδιά του καφέ, βόλτες στη φύση, ταξίδια και οι συζητήσεις με συναρπαστικές γυναίκες από όλη την Ελλάδα. Κατά έναν περίεργο τρόπο όσο αυξήθηκαν τα κιλά μου μεγάλωσε και η αυτοπεποίθησή μου! Κρίση μέσης ηλικίας; Προτιμώ να κατευθύνω την ενέργειά μου στα σημαντικά της ζωής. Χαίρομαι που σε γνωρίζω!

Σίγουρα θα προτιμήσεις...