Λίγος χρόνος για άσκηση; Πως 15 λεπτά stretching αλλάζουν τη μέρα σου

Χρησιμοποίησε το βίντεο της Mady Morrison “15 Min. Full Body Stretch” και κάνε stretching αν δυσκολεύεσαι να ακολουθήσεις μια πιο απαιτητική πρακτική γιόγκα στο σπίτι.

Είναι ένα από τα πολλά YouTube fitness video που ξεχωρίζω και κρατώ στην online βιβλιοθήκη μου. Μου αρέσουν τα βίντεο της συγκεκριμένης instructor γιατί αφήνουν μερικά δευτερόλεπτα προτού ξεκινήσει η επόμενη άσκηση και το σημαντικότερο σου δίνουν ένα mini-preview.

Η καθημερινότητα έχει δυσκολίες.

Ένα από τα ψέματα που λέμε είναι ότι δεν υπάρχει χρόνος για γυμναστική.

Η αλήθεια είναι πως 15 λεπτά μπορείς να βρεις μέσα στη μέρα σου, αν όχι καθημερινά 3-4 φορές μέσα στην εβδομάδα… και από την άλλη έχεις τις ικανότητες να κάνεις κάτι για το σώμα σου.

Το πρώτο βήμα είναι να θέλεις να αλλάξεις.

Θέλεις;

Αν η απάντηση είναι θετική γιατί δεν ξεκινάς με το να είσαι πιο χαλαρή όσον αφορά την κριτική που κάνεις στον ίδιο σου τον εαυτό;

Μην τον τιμωρείς γιατί παρέλειψε ένα υγιεινό γεύμα ή το μάθημα γιόγκα που είχες προγραμματίσει για χτες το απόγευμα.

Αντί αυτού προσπάθησε την επόμενη μέρα να κάνεις κάτι μικρό για σένα.

Άκου χαλαρωτική μουσική, κάνε έναν περίπατο ή διάβασε μερικές σελίδες από ένα βιβλίο.

Για να γίνουν μόνιμες αυτές οι αλλαγές απαιτείται χρόνος, ενέργεια και εκπαίδευση.

Η ικανότητα να αποκωδικοποιείς τα συναισθήματα σου θα σου επιτρέψει με τον καιρό να αυξήσεις τα επίπεδα ενσυνειδητότητας.

Αυτό, θα φέρει δυναμικές αλλαγές στην καθημερινότητα που θα σε εκπλήξουν ευχάριστα.

Η σημασία του stretching δεν είναι να δεις ή να δείξεις πόσο μακριά μπορείς να φτάσεις ή να φτάσεις όσο πιο μακριά μπορείς αλλά να μάθεις να δίνεις προσοχή (γύρω και μέσα σου).

_John Jerome

Εκτός από το stretching έχω τη διάθεση να μιλήσουμε για τις συναισθηματικές ασκήσεις οι οποίες είναι κάτι παραπάνω από μια σωματική δραστηριότητα.

Σε μαθαίνουν ενεργά να κάνεις ένα είδος εσωτερικού stretching και να διατηρείς μια συναισθηματική ισορροπία παραμένοντας ευπροσάρμοστη σε θέματα που σε απασχολούν ενώ παράλληλα νιώθεις δυνατή και ικανή να τα αντιμετωπίσεις.

Πόση αξία βρίσκω σε αυτό!

Αν και η πρώτη μου επαφή με τη γιόγκα ήταν πριν από πολλά χρόνια όλα άλλαξαν πριν 3 χρόνια όταν κατάλαβα την ουσία της πρακτικής.

Έμαθα να χρησιμοποιώ τη φιλοσοφία της γιόγκα σε όλους τους τομείς της ζωής μου και πίστεψα σε αυτήν.

Το να καταφέρεις να αλλάξεις τη διάθεση και τα συναισθήματα σε οδηγεί σε μια εσωτερική ευτυχία και σε κάνει πιο θετική απέναντι στη ζωή.

Αν με ρωτάς δεν χρειάζεται συγκεκριμένο ταλέντο αλλά μερικές δεξιότητες ώστε να ξέρεις πως θα διαχειριστείς στρεσογόνες καταστάσεις.

Το βασικό είναι να καταλάβεις ότι μπορείς να αλλάξεις τον τρόπο που νιώθεις και ότι είναι στο χέρι σου να κάνεις κάτι για αυτό.

Πίστεψε με, έχοντας κληρονομήσει ένα αυτοάνοσο μετά από έντονο εργασιακό στρες πριν από δέκα χρόνια έπρεπε να βρω τρόπο να το αντιμετωπίσω.

Το να αφιερώσεις χρόνο να σκεφτείς πως νιώθεις σε βοηθάει να ξέρεις πως νιώθεις.

Πάρε λίγο χρόνο και σκέψου το αυτό.

Το να αφιερώσεις χρόνο να σκεφτείς πως νιώθεις σε βοηθάει να ξέρεις πως νιώθεις.

Βρες το κουράγιο να νιώσεις, παρατήρησε τη ζωή σου και σκέψου τι μπορείς να κάνεις για να σταματήσεις όσα σε ενοχλούν.

Δώσε χώρο σε νέες δυνατότητες και την ευκαιρία να καταλάβεις τι πραγματικά μετράει για σένα!

YOGA at Ηome

Αυτοπαρακινούμενη, δημιουργική και ελεύθερο πνεύμα. Κατοικώ στον δικό μου πλανήτη με τον σύζυγο και 3 υπέροχα κατοικίδια, αλλά έχω ζήσει και επισκεφθεί πολλά μέρη του κόσμου! Τα αγαπημένα πράγματα είναι: το διάβασμα, η μυρωδιά του καφέ, βόλτες στη φύση, ταξίδια και οι συζητήσεις με συναρπαστικές γυναίκες από όλη την Ελλάδα. Κατά έναν περίεργο τρόπο όσο αυξήθηκαν τα κιλά μου μεγάλωσε και η αυτοπεποίθησή μου! Κρίση μέσης ηλικίας; Προτιμώ να κατευθύνω την ενέργειά μου στα σημαντικά της ζωής. Χαίρομαι που σε γνωρίζω!

Σίγουρα θα προτιμήσεις...