LETTING GO: Τι με δίδαξε η Σαβάσανα (Savasana) | Μαθήματα Ζωής

Πως μια φαινομενικά απλή στάση χαλάρωσης κρύβει δυνατά μαθήματα ζωής. Ανακάλυψε το βαθύτερο νόημα πίσω από αυτή την πρακτική!

Θυμάμαι ακόμη πως ένιωσα: τη στιγμή που κατανόησα πως έπρεπε να αφήσω πίσω μου πράγματα, καταστάσεις και ανθρώπους.

Μετά από μερικούς μήνες γιόγκα στο σπίτι ήξερα καλά ότι έπρεπε να αφεθώ.

Συνειδητά ή όχι, κρατούσα πίσω τον εαυτό μου. Μπορούσα να κάνω κάτι για αυτό;

Οι πρώτες ερωτήσεις που ήρθαν στο μυαλό μου ήταν: Μπορώ να αφήσω πίσω το παρελθόν που πονάει; Να μην έχω την παραμικρή επιθυμία να ελέγξω τις καταστάσεις; Να παρασυρθώ με επίγνωση σε μια φυσική ροή;

Τι είναι αυτό το “Letting Go” που λένε συνέχεια στα μαθήματα γιόγκα;

Η Σαβάσανα στο τέλος κάθε πρακτικής

Έμαθα για τη Σαβάσανα πριν χρόνια. Όταν για πρώτη φορά άκουσα σε ένα δια ζώσης workshop της Apivita -προ πανδημίας- για τη yoga nidra.

H παρατεταμένη παραμονή του σώματος ανάσκελα στο πάτωμα στη στάση της Savasana στο τέλος κάθε μαθήματος προϋποθέτει ένα πράγμα. Να απαλλαγείς από τη διάθεση για έλεγχο.

Συχνά, έχουμε την τάση να πιστεύουμε ότι ελέγχουμε τη ζωή μας. Έτσι, αν ξαφνικά δώσεις στον εαυτό σου την άδεια να αφεθείς νιώθεις τρομερή ελευθερία.

Αν αναζητήσεις στο διαδίκτυο θα βρεις script αναφορικά με τη σαβάσανα και την τέχνη του letting go.

Τι σημαίνει τo let go

Έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι σημαίνει να πιστεύεις ότι τα πράγματα και οι καταστάσεις θα βελτιωθούν. Σημαίνει να παραδίνεσαι σε μια αίσθηση φυσικής ροής (flow).

Τότε, και μόνο τότε, η ενέργεια ενώνεται, ευθυγραμμίζεται με όσα θέλεις και ξεδιπλώνει στο δρόμο σου όσα επιθυμείς. Με έναν χαλαρό και αβίαστο τρόπο.

Το να αφήσεις κάτι στη ροή της ενέργειας δεν σημαίνει ότι το εγκαταλείπεις. Σημαίνει ότι αρνείσαι να επιτρέψεις στο παρελθόν να καθορίζει το μέλλον. Όσο και αν πληγώθηκες υπάρχει ένα κομβικό γεγονός που σε αλλάζει.

Με τον καιρό μαθαίνεις νέα και ουσιαστικά μαθήματα ζωής καλλιεργώντας την επίγνωση.

Τι με δίδαξε η Σαβάσανα

Να αποδέχομαι τα πράγματα που δεν μπορώ να αλλάξω και να κάνω κάτι για αυτά που μπορώ.

Να μην τα παρατάω και να αντλώ κουράγιο. Να έχω τη δύναμη να δίνω μικρές και μεγάλες “μάχες” με τον εαυτό μου, με τους γύρω μου.

Να ανακαλύπτω το νόημα της ζωής και τον σκοπό μου. Να προσδιορίζω τις αξίες μου και να παλεύω, κάθε μέρα, για αυτές.

Μαθήματα Ζωής για πραγματικές WARRIOR

Μπορεί να υπάρχουν μέρες -ακόμη και σήμερα- που δεν νιώθω αρκετή εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Αλλά βρίσκω το κουράγιο και τη θέληση να αλλάξω όσα νιώθω και να προχωρήσω μπροστά.

Γιατί παλαιωμένα μοτίβα και απαρχαιωμένες πεποιθήσεις δεν οδηγούν πουθενά.

Μπορεί να μένεις στα ίδια και στα ίδια για χρόνια ή μπορείς να αλλάξεις κάνοντας μικρά βήματα, ένα τη φορά.

Το YOGA at Home μιλάει για το πως άλλαξα, προχώρησα και εξελίχθηκα μέσα από τη γιόγκα και το coaching.

Μιλάει και για σένα. Γιατί όλες θέλουμε να βρούμε εσωτερική γαλήνη, να συγχωρέσουμε και να μάθουμε να αφήνουμε τα πράγματα να κυλούν ήρεμα στη ζωή.

Διάβασε πως ξεκίνησαν όλα εδώ και αν ταυτίζεσαι σημαίνει ότι δεν συναντηθήκαμε τυχαία!

YOGA at Ηome

Αυτοπαρακινούμενη, δημιουργική και ελεύθερο πνεύμα. Κατοικώ στον δικό μου πλανήτη με τον σύζυγο και 3 υπέροχα κατοικίδια, αλλά έχω ζήσει και επισκεφθεί πολλά μέρη του κόσμου! Τα αγαπημένα πράγματα είναι: το διάβασμα, η μυρωδιά του καφέ, βόλτες στη φύση, ταξίδια και οι συζητήσεις με συναρπαστικές γυναίκες από όλη την Ελλάδα. Κατά έναν περίεργο τρόπο όσο αυξήθηκαν τα κιλά μου μεγάλωσε και η αυτοπεποίθησή μου! Κρίση μέσης ηλικίας; Προτιμώ να κατευθύνω την ενέργειά μου στα σημαντικά της ζωής. Χαίρομαι που σε γνωρίζω!

Σίγουρα θα προτιμήσεις...