Feminine Boudoir x YOGA at Home

Καλοκαιρινό τσάι του βουνού το τέλειο ρόφημα μετά τη γιόγκα

Βοήθησε το σώμα σου μετά από μια συνεδρία γιόγκα με ένα χαλαρωτικό ρόφημα. Το τσάι του βουνού όχι μόνο θα σε ενυδατώσει αλλά θα βοηθήσει να παρατείνεις τη χαλαρωτική επίδραση της γιόγκα για αρκετή ώρα μετά.

Αναδημοσίευση από Feminine Boudoir

Το Τσάι του βουνού το τιμάμε συνήθως χειμώνα και το θυμόμαστε όταν θα βρεθούμε στο βουνό ή στο χωριό.

Ωστόσο, είναι υπέροχο και το καλοκαίρι, παγωμένο με extra πάγο και μέλι, με προσθήκη λεμονιού ή/και κανέλας. Ή και δυόσμου.

Καλοκοιμηθιά το λένε στην Κρήτη. Δεν είναι υπέροχο όνομα;

Ναι, μας ηρεμεί! 

Να το προτιμήσεις έναντι άλλων αφεψημάτων ή καφέ για τις αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και αγχολυτικές δράσεις του.

Το τσάι του βουνού, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα, δεν έχει διεγερτική δράση και μπορεί άνετα να καταναλώνεται και το βράδυ πριν τον ύπνο.

Με τη γιόγκα ενεργοποιούνται τα τέσσερα κύρια συστήματα του σώματος που συνδέονται με το ανοσοποιητικό: κυκλοφορικό, πεπτικό, νευρικό και ενδοκρινικό σύστημα.

Πιο συγκεκριμένα, το τσάι του βουνού θεωρείται κατάλληλο μετά την πρακτική της γιόγκα διότι βοηθά τους μυς να χαλαρώσουν και να διατηρήσουν την ήρεμη αίσθηση της πρακτικής για αρκετή ώρα μετά.

Δώσε προσοχή στον τρόπο παρασκευής του -είναι πιο εύκολος από ό,τι νομίζεις.

Πώς προετοιμάζεις το τέλειο δροσιστικό, καλοκαιρινό τσάι

Ο σωστός τρόπος είναι να βράσουμε πρώτα το νερό και λίγο πριν κοχλάσει να το αποσύρουμε από τη φωτιά.

Τότε, ρίχνεις μέσα το τσάι του βουνού, το αφήνεις μόλις για 3 – 4 λεπτά, το σουρώνεις, προσθέτεις το μέλι και το αφήνεις να κρυώσει.

Μόλις κρυώσει προσθέτεις λεμόνι και πάγο και ό,τι άλλο νιώθει η δίψα σου να αποζητά και… απολαμβάνεις!

Το τσάι του βουνού περιέχει πληθώρα συστατικών όπως φλαβονοειδή, διτερπένια, φαινυλοπροπάνια, ιριδοειδή, μονοτερπένια.

Wellness Ritual Tip: Πριν το απολαύσεις, διάλεξε μια σωστή δόση χρώματος. Η γεύση συνδέεται υπέροχα με την όραση και την όσφρηση – δώσε χρώμα και ένταση στις αισθήσεις.

Παίξε λίγο με το χρώμα των ποτηριών, της τσαγιέρας ή της κανάτας που θέλεις να συντροφεύει το τσάι σου.

Λίγα λόγια για το Feminine Boudoir

Το Feminine Boudoir ανήκει σε όλες μας. Μια ανοικτή κοινότητα γυναικών που ξεκίνησε το 2015 και σήμερα εξελίχθηκε για να ανταλλάσσουμε όνειρα και καθημερινές σκέψεις. Στιγμές, σκέψεις κι εμπνεύσεις για να γινόμαστε πιο ευτυχισμένες, πιο πλήρεις, πιο συνειδητές. Η Claire Venouka είναι μια εμπνευσμένη συγγραφέας και δημόσια ομιλήτρια ενώ αρθρογραφεί για την ευεξία με έμφαση τη γυναικεία φιλοσοφία. Είναι η συν-συγγραφέας του Life Coaching Ημερολογίου “Καλύτερα… γίνεται!”, συγγραφέας του Ημερολογίου “My Feminine Boudoir Pleasure” και ιδιοκτήτρια του εμπνευσμένου γυναικείου ιστολογίου Feminine Boudoir.

YOGA at Ηome

YOGA at Ηome

Η Ιωάννα πρόσφατα δημιούργησε το YOGA at Home, ένα προσωπικό ιστολόγιο, με σκοπό να ενθαρρύνει κι άλλες γυναίκες να ξεκινήσουν γιόγκα στο σπίτι με τη βοήθεια διαδικτυακού δασκάλου. Το 2015 έκανε ολοκληρωτική στροφή και ξεκίνησε να αναζητά τρόπους που θα μειώσουν το εργασιακό στρες και θα την οδηγήσουν σε έναν νέο τρόπο σκέψης. Διαθέτει συγγραφικό έργο σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (Υπουργείο Παιδείας) ενώ η εμπειρία και τα επαγγελματικά της ταξίδια στην Ασία της δημιούργησαν την ανάγκη να εξερευνήσει περισσότερο τη φιλοσοφία της Ανατολής. Έχει πιστοποιηθεί ως Εκπαιδεύτρια Σεμιναρίων Ενηλίκων και με το Coaching Υγείας και Ευεξίας. Πιστεύει στη δια βίου μάθηση και συνεχίζει τις σπουδές σε θέματα ευεξίας και coaching.

Σίγουρα θα προτιμήσεις...