Ημερολόγιο ζωής: Τι δείχνει το 2021 για την αξία της σωματικής άσκησης και ευεξίας;

Αρκετές φορές οι άνθρωποι νιώθουν άβολα επειδή οι αξίες και οι ενέργειές τους δεν ταυτίζονται με τον τρόπο ζωής τους. Αυτό αναφέρθηκε σε μελέτες κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Αναλογιζόμενη τα όσα συνέβησαν τους τελευταίους μήνες κατέληξα ότι η πανδημία μας έδωσε 3 κορυφαία μαθήματα.

3 κορυφαία μαθήματα που μας δίδαξε η πανδημία

  • Μας έδειξε τη σημασία του χρόνου που περνάμε με αγαπημένα πρόσωπα

Συνειδητοποιήσαμε όλοι πόσο λίγο χρόνο διαθέτουμε σε ανθρώπους που αγαπάμε. Το 2021 έφερε στο φως κρυμμένα συναισθήματα και το πόσο σημαντική είναι η οικογένεια, οι φίλοι και οι συγγενείς που μέχρι τότε δεν είχαμε χρόνο να δούμε.

Σε περιπτώσεις που τα πρόσωπα δεν ήταν κοντά μας, μέσω τηλεφωνικών κλήσεων προσπαθήσαμε να αναπληρώσουμε την επικοινωνία. Διαβάσαμε για μαρτυρίες ατόμων στην ηλικία μας που σχεδιάζουν να περάσουν περισσότερο χρόνο με τους ηλικιωμένους γονείς. Να κάνουν περισσότερα οικογενειακά γεύματα, να αφιερώσουν χρόνο στα αδέρφια τους ακόμη και στα πεθερικά. Να ενδυναμώσουν και να προσπαθήσουν με άλλη οπτική να αναθερμάνουν τις σχέσεις με όλα τα άτομα που θεωρούν σημαντικά.

  • Μάθαμε να αγαπάμε λίγο περισσότερο τον εαυτό μας

Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να πετύχουν μεγαλεπήβολους στόχους και αυτό είναι σπουδαίο. Ωστόσο, με αφορμή το τελευταίο διάστημα ενδοσκόπησης ανακαλύψαμε ότι έχουμε ξεχάσει την αυτο-φροντίδα. Περάσαμε τόσα χρόνια εστιάζοντας στον έξω κόσμο που αγνοούμε το μέσα μας. Οι άνθρωποι, όπως δείχνουν τα στοιχεία, θέλουν να επιστρέψουν στη φροντίδα της συναισθηματικής τους κατάστασης και της σωματικής τους ευεξίας.

Για να καταπολεμήσεις το άγχος της καθημερινότητας χρειάζεσαι ποιοτικό ύπνο περισσότερο από ποτέ.

Ολισθαίνουμε μέρα με τη μέρα σε μια ανθυγιεινή κατάσταση όταν μας λείπει ύπνος. Η σωματική ευημερία περιλαμβάνει επαρκή ύπνο και άσκηση. Αυτός ο τομέας χρήζει βελτίωση.

Στην πορεία το επίκεντρο γίνεται η φροντίδα όλων των άλλων, η επίτευξη νέων στόχων και κάπου στη διαδρομή νιώθουμε πάλι παραμελημένες.

  • Κόψαμε ταχύτητα

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας έγινε σαφές ότι αγωνιζόμασταν να τα προλάβουμε όλα. Να πετύχουμε περισσότερα και να κερδίσουμε και άλλα χρήματα. Λίστες εκκρεμοτήτων και υποχρεώσεις ξαφνικά έχασαν το παλιό τους νόημα.

Εάν συνεχίζεις σε παλιά μοτίβα σκέψης και αναπολείς την παλιά σου ζωή δεν πρόκειται να προχωρήσεις ουσιαστικά μπροστά. Πρέπει να καταλάβεις ότι κάνεις το καλύτερο ακόμη και όταν κόβεις ταχύτητα.

Είναι καλύτερο να κάνεις κάτι, παρά τίποτα. Ο απολογισμός της πανδημίας δείχνει τον δρόμο για το μέλλον.

Εάν δεν έχεις μια ώρα την ημέρα, μην απογοητεύεσαι. Μια πρακτική γιόγκα 10 ή 15 λεπτών εξακολουθεί να είναι μια φυσική δραστηριότητα.

Το να κάνεις χώρο για γιόγκα είναι μέρος της διαδικασίας και απαιτεί αυτοπειθαρχία. Στην ουσία η λέξη πρακτική και πειθαρχία είναι καταχωρημένες μέσα μου ως παρεμφερείς.

Ρεζουμέ; Επιβράδυνε και δώσε στον εαυτό σου χρόνο για να εξερευνήσει τη διαδικασία.

Η γιόγκα δεν είναι μια γραμμική διαδικασία: μερικές φορές πρέπει να εξερευνήσεις τον εσωτερικό σου κόσμο για να επηρεάσεις τον εξωτερικό κόσμο.

Είναι σημαντικό να καταλάβεις ότι τα περισσότερα από τα πράγματα που κάνεις στην καθημερινή ζωή μπορούν να οδηγήσουν σε ανισορροπίες στο σώμα.

Αν φλερτάρεις με την αλλαγή και επιθυμείς να αλλάξεις συνήθειες έλα στην παρέα μας!

YOGA at Ηome

Αυτοπαρακινούμενη, δημιουργική και ελεύθερο πνεύμα. Κατοικώ στον δικό μου πλανήτη με τον σύζυγο και 3 υπέροχα κατοικίδια, αλλά έχω ζήσει και επισκεφθεί πολλά μέρη του κόσμου! Τα αγαπημένα πράγματα είναι: το διάβασμα, η μυρωδιά του καφέ, βόλτες στη φύση, ταξίδια και οι συζητήσεις με συναρπαστικές γυναίκες από όλη την Ελλάδα. Κατά έναν περίεργο τρόπο όσο αυξήθηκαν τα κιλά μου μεγάλωσε και η αυτοπεποίθησή μου! Κρίση μέσης ηλικίας; Προτιμώ να κατευθύνω την ενέργειά μου στα σημαντικά της ζωής. Χαίρομαι που σε γνωρίζω!

Σίγουρα θα προτιμήσεις...