I DESERVE: Τι με δίδαξε η γιόγκα να κάνω καθημερινά για τον εαυτό μου | Μαθήματα Ζωής

Σε προσκαλώ σε ένα blog έμπνευσης όπου η γιόγκα είναι απλά η αφορμή!

Πολλές γυναίκες ξεκινούν γιόγκα στο σπίτι για τα προφανή οφέλη της ευεξίας όπως είναι η ευελιξία και η δύναμη. Άλλες πάλι εφαρμόζουν τα συνιστώμενα 150 λεπτά εβδομαδιαίας φυσικής δραστηριότητας που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τους ενήλικες (18-64 χρονών).

Ωστόσο μετά από κάποιο διάστημα εκπλήσσονται όταν συνειδητοποιούν ότι τα οφέλη της γιόγκα είναι περισσότερα.

Τελικά βλέπουν πως η γιόγκα είναι πέρα από μια απλή πρακτική άσκηση και αυτό το αποδεικνύει η πορεία μου.

Η δική μου ιστορία

Πριν ξεκινήσω τη συστηματική πρακτική της γιόγκα αναρωτιόμουν τι είναι αυτό που την κάνει περιζήτητη σε εκατομμύρια ασκούμενους σε όλο τον κόσμο.

Σήμερα ξέρω. Η γιόγκα είναι κάτι πολύ περισσότερο από τις asana. Η κύρια πρακτική συνεχίζεται «εκτός στρώματος» στην καθημερινή μας ζωή.

Μια μέρα αποφάσισα να δοκιμάσω γιόγκα στο σπίτι με τη βοήθεια διαδικτυακού δασκάλου. Και πέτυχε!

Η γιόγκα βελτίωσε τη συνολική ποιότητα στη ζωή μου και με έκανε να αγαπήσω τον εαυτό μου από την αρχή.

Πως να συμφιλιωθείς με τον εαυτό σου

Το να συμπεριφέρεσαι καλά στον εαυτό σου και να του μιλάς με αυταγάπη δεν το λες και κάτι συνηθισμένο. Κατακλυζόμαστε από αρνητικά συναισθήματα και παραπονιόμαστε ότι έχουμε βαρεθεί τα πάντα.

Η γιόγκα με έμαθε να συμπεριφέρομαι καλά στον εαυτό μου και να του μιλάω με τρυφερότητα. Έμαθα να καλλιεργώ την επίγνωση μέσω αυτής της υποστηρικτικής πρακτικής.

Πως με βοήθησε η γιόγκα να δω μέσα μου

Τις αρνητικές σκέψεις δεν τις θέλει καμιά μας αλλά έρχονται εκεί που δεν το περιμένεις.

Η γιόγκα με έμαθε να εξασκούμαι στην αποδοχή και στο συναίσθημα της ελαφριάς σωματικής πίεσης κατά τη διάρκεια κάποιων ασκήσεων.

Τα τελευταία 3 χρόνια έπαιξε σημαντικό ρόλο στο αυτογνωσιακό μου ταξίδι και με δίδαξε πως να νιώθω. Μικρές δόσεις θετικών συναισθημάτων και ηρεμίας άρχισαν να αποδυναμώνουν επώδυνα συναισθήματα του παρελθόντος.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που αν τύχει και παρευρεθείς σε εξειδικευμένα workshops (για παράδειγμα sound healing) είναι αρκετά πιθανό κάποια άτομα να κλάψουν.

Πως προκύπτει κάτι τέτοιο; Κάποιοι ήχοι ή μάνττρα είναι τόσο σημειωλογικοί που μπορούν να “ακουμπήσουν” τις ευαίσθητες πλευρές που κρατάς καλά κλειδωμένες μέσα σου. Μπορούν εύκολα να πυροδοτήσουν μια απελευθερωτική έκρηξη συναισθημάτων.

Μου έτυχε στο παρελθόν, ενώ εγώ είχα συγχρονιστεί με τα mantra και τους θεραπευτικούς ήχους της δασκάλας, άτομα δίπλα μου να κλαίνε και να ζητάνε συγνώμη (δεν υπάρχει λόγος για συγνώμη όταν πετυχαίνεις τέτοια λύτρωση, άσε που μπορεί να συμβεί σε μένα κάποια άλλη στιγμή).

Μαθήματα ζωής για να ξανά βρεις τον εαυτό σου

Το παραδέχομαι! Ενδεχομένως να μην καταφέρω ποτέ να κάνω την shirshasana (τη στάση που στέκεσαι με το κεφάλι κάτω και τα πόδια ψηλά).

Η γιόγκα σε προτρέπει να αποδεχτείς το που βρίσκεσαι γενικά στη ζωή και να δεις τα όρια σου. Ναι, μπορεί να θέλεις να φτάσεις στο βέλτιστο επίπεδο αλλά πιέζοντας τον εαυτό σου και οδηγώντας τον σε πιθανό τραυματισμό είναι πέρα από το ζητούμενο.

Η γιόγκα σου δείχνει πως να έχεις υπομονή και πως να ξαναβρείς τον εαυτό σου. Καθώς το σώμα μου έχει χάσει την ελαστικότητα που είχα σε μικρότερη ηλικία αρκούμαι σε ηπιότερες ασκήσεις.

Σημασία έχει κάθε φορά να υπάρχει μια μικρή βελτίωση πάνω στο ματ και έξω από αυτό, στην καθημερινή ζωή.

Ξέρεις πόσο τέλειο είναι να “βλέπεις μέσα σου” και να νιώθεις ο εαυτός σου;

Κάνε εγγραφή στο ΔΩΡΕΑΝ 6ημερο Mail Series και έλα να πάρουμε το νήμα από την αρχή.

Αφού τα κατάφερα εγώ μπορείς ΣΙΓΟΥΡΑ και΄συ!

 

YOGA at Ηome

Αυτοπαρακινούμενη, δημιουργική και ελεύθερο πνεύμα. Κατοικώ στον δικό μου πλανήτη με τον σύζυγο και 3 υπέροχα κατοικίδια, αλλά έχω ζήσει και επισκεφθεί πολλά μέρη του κόσμου! Τα αγαπημένα πράγματα είναι: το διάβασμα, η μυρωδιά του καφέ, βόλτες στη φύση, ταξίδια και οι συζητήσεις με συναρπαστικές γυναίκες από όλη την Ελλάδα. Κατά έναν περίεργο τρόπο όσο αυξήθηκαν τα κιλά μου μεγάλωσε και η αυτοπεποίθησή μου! Κρίση μέσης ηλικίας; Προτιμώ να κατευθύνω την ενέργειά μου στα σημαντικά της ζωής. Χαίρομαι που σε γνωρίζω!

Σίγουρα θα προτιμήσεις...