Ι DECIDE: Τι μου έμαθε η στάση του Πολεμιστή 3 | Μαθήματα Ζωής

Μόλις καταλάβεις ότι δεν έχεις τη δυνατότητα να ελέγχεις ούτε τις πράξεις των ανθρώπων ούτε τις καταστάσεις θα έχεις κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Αν κάτι μπορείς να ελέγξεις είναι η στάση σου. Ο τρόπος που εσύ ανταποκρίνεσαι και αντιδράς σε άλλους ανθρώπους και καταστάσεις. Και αυτό μπορεί να το μάθεις μέσα από τη γιόγκα!

Πριν ξεκινήσω τη συστηματική πρακτική της γιόγκα μου ήταν δύσκολο να κάνω κάποιες αλλαγές στον τρόπο σκέψης.

Είχα μάθει ότι δεν μπορούσα να ελέγξω τις συναισθηματικές μου εκρήξεις ενώ αποδείχτηκε ότι έχω μεγαλύτερη θέληση από όσο πίστευα.

Η μια θετική αλλαγή έφερε σύντομα την άλλη αφού ανακάλυψα τη γιόγκα στο σπίτι και αυτό που ξεκίνησε με ένα γιόγκα ματ και μια μηνιαία συνδρομή εξελίχθηκε σε κάτι σπουδαίο.

Γιατί η γιόγκα, με τον καιρό, μου έδωσε πρόσβαση σε μάθηση με γνώμονα τη δράση. Αντί να επηρεάζομαι από τις καταστάσεις έμαθα να ανταποκρίνομαι συνειδητά σε αυτές.

Τι μου έμαθε η στάση του πολεμιστή ΙΙΙ

Μετά από κάποια διαδικτυακά μαθήματα γιόγκα στο σπίτι θυμάμαι πως αντέδρασα όταν η διαδικτυακή δασκάλα ζήτησε να μπούμε στη στάση του πολεμιστή 3. Απογοητεύτηκα όταν η ισορροπία μου με “πρόδωσε” και άρχισα να εκνευρίζομαι με τον εαυτό μου. Μια απλή στάση 2-3 λεπτών έμοιαζε βουνό και αδυνατούσα να την εκτελέσω.

Σταμάτησα να προσπαθώ και περίμενα να περάσουμε στην επόμενη άσανα.

Τι με δίδαξε αυτό;

Στο κέντρο της ύπαρξής σου έχεις τη δύναμη. Ξέρεις ποια είσαι και τι θέλεις να κάνεις.

ΛΑΟ ΤΣΕ

Μου πήρε χρόνο και εσωτερική διεργασία για να καταλάβω ότι αυτή ήταν λίγο-πολύ η αντίδραση μου στις προκλήσεις. Να κάθομαι παθητικά μέχρι να περάσει το πρόβλημα. Η στάση του πολεμιστή ΙΙΙ με βοήθησε να συνειδητοποιήσω ότι κάθε φορά που η ζωή μου έφερνε μια αναποδιά, μια δυσκολία ή ένα πρόβλημα απογοητευόμουν και έφευγα.

Επανειλημμένα στο παρελθόν έφυγα από προσωπικές ή φιλικές σχέσεις που με απογοήτευσαν, έλυσα εργασιακές σχέσεις που με ζόρισαν και συνήθιζα να κλείνω το τηλέφωνο στα μούτρα του συνομιλητή όταν ο θυμός μου άρχιζε να ενεργοποιεί τις αισθήσεις μου.

Με την πρακτική της γιόγκα αντί να τρέχω μακριά αποφάσισα (ή καλύτερα δεσμεύτηκα) να ενεργώ με μια πιο θετική και ήπια στάση απέναντι σε κάθε είδους πρόκληση.

Είναι στην ανθρώπινη φύση να νιώθουμε στενοχώρια, απογοήτευση, θυμό. Το πως εκφράζεις και πως ανατρέπεις τα αρνητικά σε θετικά συναισθήματα στο μαθαίνει η γιόγκα.

Έτσι αποφάσισα να αναζητώ την ηρεμία και να αποφορτίζομαι ώστε να διαχειρίζομαι τα συναισθήματα μου με καθαρή σκέψη.

Πως να αλλάξεις συμπεριφορά

Θέλεις να αλλάξεις αλλά δεν ξέρεις πως;

Η γιόγκα σου δίνει την ευκαιρία να αποφασίσεις να αλλάξεις στάση ζωής μέσω της συστηματικής άσκησης και της εκμάθησης της φιλοσοφίας της. Όσο περισσότερο εξασκήσε για παράδειγμα στη στάση του δέντρου τόσο περισσότερο μαθαίνεις να παραδίνεσαι στη ροή. Εστιάζοντας σε μια ολοκληρωμένη Surya Namaskar μαθαίνεις να παρατηρείς και να κρατάς την αναπνοή σου.

Αν καλλιεργείς συστηματικά την έννοια της ευγνωμοσύνης για όσα έχεις εκπαιδεύεις τον εαυτό σου να νιώθει ευγνώμων για τα απλά αλλά ουσιαστικά.

Ο καλύτερος τρόπος για να παρακινήσεις τον εαυτό σου να κάνει μια σημαντική αλλαγή είναι να αλλάξεις προοπτική.

Σε προσκαλώ στο ΝΕΟ ΔΩΡΕΑΝ 6ημερο MAIL WORKSHOP για να ξεκλειδώσεις νέες προοπτικές και αμέτρητες δυνατότητες χτίζοντας μια νέα συνήθεια.

YOGA at Ηome

Αυτοπαρακινούμενη, δημιουργική και ελεύθερο πνεύμα. Κατοικώ στον δικό μου πλανήτη με τον σύζυγο και 3 υπέροχα κατοικίδια, αλλά έχω ζήσει και επισκεφθεί πολλά μέρη του κόσμου! Τα αγαπημένα πράγματα είναι: το διάβασμα, η μυρωδιά του καφέ, βόλτες στη φύση, ταξίδια και οι συζητήσεις με συναρπαστικές γυναίκες από όλη την Ελλάδα. Κατά έναν περίεργο τρόπο όσο αυξήθηκαν τα κιλά μου μεγάλωσε και η αυτοπεποίθησή μου! Κρίση μέσης ηλικίας; Προτιμώ να κατευθύνω την ενέργειά μου στα σημαντικά της ζωής. Χαίρομαι που σε γνωρίζω!

Σίγουρα θα προτιμήσεις...