Γιογκική Συμβουλευτική-Coaching με βάση τη φιλοσοφία της γιόγκα

Η γιόγκα προσφέρει πολυάριθμα σωματικά και πνευματικά οφέλη.

Η φιλοσοφία της γιόγκα εστιάζει σε 5 σημεία για την επίτευξη της ψυχολογικής υγείας και της ευεξίας τα οποία είναι:

  • Κατάλληλες ασκήσεις (γιόγκα-άσανα)

Οι σωματικές ασκήσεις στη γιόγκα βελτιστοποιούν την δύναμη, ασκούν την ευελιξία και ενεργοποιούν τη σωστή λειτουργία των εσωτερικών μας οργάνων. Ευνοούν την ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης και ηρεμούν το μυαλό.

  • Σωστή αναπνοή (πραναγιάμα)

Οι ασκήσεις αναπνοής βοηθούν σώμα-μυαλό να χαλαρώσει μέσω συγκεκριμένων τεχνικών ασκήσεων αναπνοής. Αυτές οι πραναγιάμα διεγείρουν τα ενεργειακά κέντρα (τσάκρα) και μειώνουν τα επίπεδα του στρες.

  • Η σαβάσανα (savasana)

Η σαβάσανα στο τέλος κάθε πρακτικής είναι σημαντική. Τα χαλαρωτικά οφέλη της γιόγκα εναρμονίζονται σε όλο το σώμα.

  • Υγιεινή διατροφή 

Μια διατροφή βασισμένη σε θρεπτικά συστατικά συνίσταται για τη διατήρηση ενός ενεργητικού σώματος και ενός ισχυρού ανοσοποιητικού. Μια ισορροπημένη διατροφή είναι ουσιαστική για να ακολουθήσεις μια ολιστική προσέγγιση στη φιλοσοφία της γιόγκα.

  • Θετική σκέψη και διαλογισμός (vedanta και dhyana)

Ο τρόπος που σκέφτεσαι και τα συναισθήματα που προκύπτουν επηρεάζουν τη ζωή σου. Ένα μυαλό γεμάτο από αρνητικές σκέψεις, χαμηλή αυτοεκτίμηση και στρες συμβάλλουν ανασταλτικά στην ποιότητα της καθημερινότητας. Αντίθετα, η εύρεση του νοήματος της ζωής, ο σκοπός και η μακροχρόνια ευημερία δίνουν τροφή στο μυαλό και στην καρδιά.

Η φιλοσοφία της γιόγκα στο επίκεντρο της συμβουλευτικής

Η πρακτική εφαρμογή της γιόγκα με πρακτικές αυθεντικού coaching και συμβουλευτικής είναι μια μοναδική προσέγγιση που υποστηρίζεται από ένα ασφαλές πλαίσιο για την προσωπική σου ανάπτυξη.

Το θεμέλιο αυτών των συνεδριών είναι η κατανόηση ότι η ατομική σου προσέγγιση σε ουσιαστικά θέματα ζωής αντικατοπτρίζονται με πειθαρχία και υπευθυνότητα, στοιχεία απαραίτητα για να κάνεις γιόγκα.

Πρόκειται για μια σειρά ισχυρών εργαλείων με στόχο την ανάπτυξη της αυτογνωσίας, την καταπολέμηση του στρες και την αύξηση της αυτοπεποίθησης.

Ατομικές συνεδρίες Γιογκικής Συμβουλευτικής

Εκτός από τα σωματικά και συναισθηματικά οφέλη της γιόγκα υπάρχουν πλήθος θετικών προεκτάσεων στη ζωή που μπορείς να διαβάσεις αναλυτικά εδώ.

Προσφέρω, λοιπόν, ατομικές συνεδρίες προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τους στόχους σου που περιλαμβάνουν έναν συνδυασμό δυτικών και ανατολικών πρακτικών. Το βασικό πρίσμα εστιάζει στις αρχές και στη δεοντολογία του coaching-συμβουλευτικής.

Ιδιαίτερα βοηθητικό για:

  • Χαμηλή αυτοεκτίμηση
  • Άγχος
  • Burnout ή/και στρες
  • Υπερφαγία
  • Προσωπική εξέλιξη

Στις συνεδρίες μου επανέρχομαι ξανά και ξανά σε σωματικές ασκήσεις, είτε πρόκειται για αναπνοές είτε για τη σωματική αντίληψη που βιώνεις μέσω συναισθηματικών ασκήσεων.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι το σώμα μαθαίνει πιο αργά από ό,τι το μυαλό.

Αν βρίσκεσαι, ήδη, στο δρόμο της αλλαγής ή σκοπεύεις να μπεις σε αυτόν είναι σημαντικό να δείξεις υπομονή, κατανόηση και ενσυναίσθηση για τον ίδιο σου τον εαυτό.

Η εσωτερική σου ανοικοδόμηση έχει βάθος και δεν επηρεάζεται με επιφανειακά μέτρα και “αμπρα-καταμπρα” ευχές.

Ωστόσο, η αλλαγή είναι εφικτή και αξίζει τον κόπο!

YOGA at Ηome

Αυτοπαρακινούμενη, δημιουργική και ελεύθερο πνεύμα. Κατοικώ στον δικό μου πλανήτη με τον σύζυγο και 3 υπέροχα κατοικίδια, αλλά έχω ζήσει και επισκεφθεί πολλά μέρη του κόσμου! Τα αγαπημένα πράγματα είναι: το διάβασμα, η μυρωδιά του καφέ, βόλτες στη φύση, ταξίδια και οι συζητήσεις με συναρπαστικές γυναίκες από όλη την Ελλάδα. Κατά έναν περίεργο τρόπο όσο αυξήθηκαν τα κιλά μου μεγάλωσε και η αυτοπεποίθησή μου! Κρίση μέσης ηλικίας; Προτιμώ να κατευθύνω την ενέργειά μου στα σημαντικά της ζωής. Χαίρομαι που σε γνωρίζω!

Σίγουρα θα προτιμήσεις...