Γιατί να ξεκινήσεις γιόγκα με σύντομης διάρκειας συνεδρίες

Έχεις ακούσει για τα οφέλη της γιόγκα. Ευελιξία, χαλάρωση, αλλαγή στη διάθεση αλλά δυσκολεύεσαι να ξεκινήσεις. Σου φαίνεται δύσκολο και πολύπλοκο. Σκέφτεσαι ότι δεν έχεις χρόνο ή ότι δεν θα τα καταφέρεις… Πιθανόν, να νομίζεις ότι δεν χρειάζεσαι αυτόν τον τύπο δραστηριότητας και ότι αρκεί για παράδειγμα το περπάτημα.

Αν ξεκινήσεις, μετά από λίγο διάστημα θα διαπιστώσεις πως δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω αφού θα έχεις αρχίσει να βλέπεις τα ευεργετικά αποτελέσματα στο σώμα και στην ψυχολογία.

Σε περίπτωση που είσαι αρχάρια δεν χρειάζεται να δοκιμάσεις μεγάλης διάρκειας βίντεο. Ξεκίνα με μικρής διάρκειας συνεδρίες από 10’ έως 30’ λεπτά καθώς αυτό θα σε βοηθήσει ευκολότερα στην καθημερινότητα.

Το κλειδί είναι περισσότερο η συνέπεια και η καλλιέργεια μιας ρουτίνας ως μέρος μιας χαλαρής πρακτικής παρά η μεγάλη διάρκεια.

Μερικές φορές γιόγκα την εβδομάδα από 10’-15’ λεπτά αρκούν για αρχή.

Τα βίντεο που θα βρεις στο YouTube είναι προσαρμοσμένα όχι μόνο για τις αρχάριες αλλά για όσες έχουν περιορισμένο χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι είναι στοχευμένα ανάλογα με την ανάγκη σου.

Περισσότεροι από 55 εκατομμύρια άνθρωποι θα ξεκινήσουν γιόγκα μέχρι το 2020*.

Εστίασε σε βασικές στάσεις καθώς είναι χρήσιμες και αποτελεσματικές. Θα δεις πως ακόμη και οι πιο απλές άσανα σε χαλαρώνουν!

Διάβασε σχετικό post: Γιατί 15 λεπτά γιόγκα καθημερινά αρκούν για να δεις οφέλη;

Ήπιας μορφής γιόγκα όπως γιν γιόγκα για το απόγευμα ή yoga vinyasa για το πρωί είναι κατάλληλες για όσες τώρα ξεκινούν.

Σύντομης διάρκειας συνεδρίες γιόγκα είναι αποτελεσματικές και εύκολο να χωρέσουν μέσα στο πρόγραμμα της μέρας σου.

Διάβασε σχετικό post: Γιόγκα και ενσυνείδητη διατροφή: πως μπορείς να το πετύχεις

Η πρόοδος έρχεται με τη συνέπεια και όχι με την τελειότητα

Αν σκοπεύεις να κάνεις τη γιόγκα κομμάτι της ζωής σου επίλεξε τη συνέπεια και όχι την τελειότητα.

Η αλλαγή στις πεποιθήσεις και στη συμπεριφορά σου είναι ο κορμός για να χτίσεις μια νέα συνήθεια. Η αλλαγή νοοτροπίας ώστε να κάνεις τη γιόγκα μέρος μιας συνειδητής ρουτίνας απαιτεί προσπάθεια. Αν αυτό ήταν εύκολο τότε τα περισσότερα άτομα που έκαναν εγγραφή σε ένα γυμναστήριο ή ένα γιόγκα στούντιο θα ήταν τακτικά μέλη!

Που να βρεις ποιοτικά μαθήματα γιόγκα

Αν δεν έχεις τη δυνατότητα να απευθυνθείς σε ένα γιόγκα στούντιο που σου εγγυάται μια ουσιαστική πρακτική είναι αρκετά πιθανό να αναζητήσεις γιόγκα βίντεο στο YouTube. Υπάρχουν αρκετά ποιοτικά βίντεο που μπορείς να ξεκινήσεις με αυτά.

Αναζήτησέ τα!

* loudcloudhealth.com

YOGA at Ηome

Αυτοπαρακινούμενη, δημιουργική και ελεύθερο πνεύμα. Κατοικώ στον δικό μου πλανήτη με τον σύζυγο και 3 υπέροχα κατοικίδια, αλλά έχω ζήσει και επισκεφθεί πολλά μέρη του κόσμου! Τα αγαπημένα πράγματα είναι: το διάβασμα, η μυρωδιά του καφέ, βόλτες στη φύση, ταξίδια και οι συζητήσεις με συναρπαστικές γυναίκες από όλη την Ελλάδα. Κατά έναν περίεργο τρόπο όσο αυξήθηκαν τα κιλά μου μεγάλωσε και η αυτοπεποίθησή μου! Κρίση μέσης ηλικίας; Προτιμώ να κατευθύνω την ενέργειά μου στα σημαντικά της ζωής. Χαίρομαι που σε γνωρίζω!

Σίγουρα θα προτιμήσεις...