Γιατί αυτή η γιόγκα είναι καλύτερη από τον πρωινό καφέ

Διαφοροποίησε τον τρόπο σκέψης μέσω μιας ολιστικής προσέγγισης ευεξίας και υγιεινού τρόπου ζωής που ξεκινάει,  τώρα, από μέσα προς τα έξω.

Η κατάσταση επηρεάζει τους πάντες. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσεις τα πράγματα που σε ευχαριστούν, κυρίως, αν επιθυμείς την αλλαγή.

Το σημερινό challenge για μένα ήταν το εξής: ο μουντός καιρός και ο περιορισμός των μέτρων στο σπίτι με ρίχνει.

Αφού συμπλήρωσα την food journal προσπάθησα να μην το βάλω κάτω και να κάνω γιόγκα.

Πρέπει να παραδεχτώ ότι κατά τη διάρκεια των εορτών ξεστράτισα και από τη νέα χρονιά κρατώ καθημερινά tracking προόδου σε σχέση με τη γιόγκα και το φαγητό.

Επέλεξα να κάνω Slow Flow Yoga στο YouTube. Αυτή η γιόγκα συνδυάζει την ήπια φυσική πρακτική των ασκήσεων με ελεγχόμενες αναπνοές. Το καλύτερο αγχολυτικό, καλύτερο και από μια κούπα πρωινού καφέ!

Αν αποφασίσεις να πειραματιστείς με ένα session και δεις αποτέλεσμα σκέψου τα μακροπρόθεσμα οφέλη της συστηματικής ενασχόλησης με το ευ ζην.

Δώσε προσοχή στο πως αισθάνεται το σώμα σου όταν είσαι στρεσαρισμένη και θα βρεις ένα αίσθημα συστολής ή μπλοκαρίσματος στους μύες.

Τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση;

Κινείσαι. Κάνεις γυμναστική ή δουλειές στο σπίτι, περπατάς… οτιδήποτε περιλαμβάνει δράση.

Η φυσική δραστηριότητα σε απελευθερώνει από αρνητικά συναισθήματα και δημιουργεί μια αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης.

Υπάρχουν τεχνικές που μαθαίνεις να διαχειρίζεσαι τα αρνητικά συναισθήματα και να μένεις πιστή στον στόχο σου.

Αντί να κάθεσαι άπραγη αντιμετώπισε τυχόν αρνητικές σκέψεις και σκαμπανεβάσματα στη διάθεση αφιερώνοντας 15-30 λεπτά από το πρόγραμμά σου κάνοντας γιόγκα. Ο χρόνος αυτός θα αποδώσει στο 10πλάσιο σε ενέργεια και διάθεση σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η γιόγκα σου προσφέρει τα εξής (μεταξύ πολλών άλλων):
  • Η συστηματική ενασχόληση σε βοηθάει να καταλάβεις ποια είσαι και τι θέλεις. Η γιόγκα είναι το μέσο για πολλά άλλα σπουδαία πράγματα.
  • Σε κάνει να συνειδητοποιήσεις ότι δεν είσαι υπεύθυνη για τα αρνητικά συναισθήματα που νιώθεις παρά ευθύνεσαι μόνο αν τα καλλιεργείς και δεν κάνεις κάτι να αλλάξουν.
  • Αλλάζει τον τρόπο σκέψης και καταρρίπτει παλαιωμένες πεποιθήσεις του παρελθόντος.
  • Μέσα από την επαφή με το σώμα σου γνωρίζεις καλύτερα τον εαυτό σου.

Γιόγκα και διατροφή

Θα σου πω το δικό μου τρικ στο πρωινό αίσθημα λιγούρας.

Φέτος, είχαμε τις περισσότερες βασιλόπιτες στο σπίτι από ποτέ. Είχε μείνει μια που δεν δοκίμασε κανείς. Μπήκα στον πειρασμό να την ανοίξω αλλά σου λέω περήφανα ότι  κατάφερα να αντισταθώ.

Ξέρεις πως;

α) Την μετέφερα στην κουζίνα που δεν περνάω συχνά και

β) την σκέπασα με ένα πανάκι ώστε να μην την βλέπω.

Γιατί;

Το να μυρίζεις και να κοιτάς τροφές:

  • Ενεργοποιεί την έκκριση πεπτιδικών ορμονών στο έντερο που ευθύνονται για το αίσθημα της πείνας και
  • αυξάνουν την κινητικότητα του εντέρου.

Πως να συνεχίσεις

Οι απαντήσεις που ψάχνεις βρίσκονται μέσα σου, και δεν αρκεί να θέλεις να τις βρεις αλλά και να ξέρεις πως και που θα τις αναζητήσεις.

Τη δική μου εμπειρία αποτύπωσα σε ένα ΔΩΡΕΑΝ email workshop που θα ξεκινήσει μέσα στο 2021 για να σου επιβεβαιώσω ότι μικροί και επιτεύξιμοι στόχοι θέτουν τις βάσεις για κάτι μεγαλύτερο.

Βήμα βήμα θα σου πω πως συστηματοποίησα την πρακτική της γιόγκα, θα σου αποκαλύψω την αγαπημένη μου διαδικτυακή πλατφόρμα γιόγκα που άλλαξε τα πάντα, θα σου μιλήσω για το πως τελικά η γιόγκα περιορίζει την επιθυμία σου για φαγητό, για τον διαλογισμό και άλλα πολλά που αξίζει να μάθεις και να εφαρμόσεις.

Κάνε εγγραφή στη λίστα προτεραιότητας και καταχώρησε τη συμμετοχή σου στο: “Η ευεξία περνάει από το μυαλό”

YOGA at Ηome

Αυτοπαρακινούμενη, δημιουργική και ελεύθερο πνεύμα. Κατοικώ στον δικό μου πλανήτη με τον σύζυγο και 3 υπέροχα κατοικίδια, αλλά έχω ζήσει και επισκεφθεί πολλά μέρη του κόσμου! Τα αγαπημένα πράγματα είναι: το διάβασμα, η μυρωδιά του καφέ, βόλτες στη φύση, ταξίδια και οι συζητήσεις με συναρπαστικές γυναίκες από όλη την Ελλάδα. Κατά έναν περίεργο τρόπο όσο αυξήθηκαν τα κιλά μου μεγάλωσε και η αυτοπεποίθησή μου! Κρίση μέσης ηλικίας; Προτιμώ να κατευθύνω την ενέργειά μου στα σημαντικά της ζωής. Χαίρομαι που σε γνωρίζω!

Σίγουρα θα προτιμήσεις...