Γιατί 15 λεπτά γιόγκα καθημερινά αρκούν για να δεις οφέλη;

Tα στατιστικά δείχνουν πως το 2020 ως και 55 εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο θα ασχολούνται με τη γιόγκα.

Ευελιξία, μείωση του στρες και ευεξία είναι μερικά μόνο από τα οφέλη της γιόγκα. Παρ’ όλα αυτά πολλοί διστάζουν και πείθουν το εαυτό τους πως είτε δεν έχουν χρόνο είτε ότι δεν τη χρειάζονται.

Ουσιαστικά δεν είναι κάτι χρονοβόρο καθώς 10′- 15′ λεπτά αρκούν για να ξεκινήσεις να βλέπεις την αλλαγή μέσα σου.

Ζήσε τη στιγμή

Η γιόγκα σε εκπαιδεύει να κρατάς το μυαλό και τις σκέψεις σου στο τώρα. Αυτό είναι από τα σημαντικότερα πράγματα που θα διδαχθείς: να εστιάζεις και να χαίρεσαι τη στιγμή. Με τον καιρό θα αντιμετωπίζεις αποτελεσματικά διαφορετικά θέματα χωρίς να εστιάζεις λανθασμένα στο παρελθόν ή το μέλλον.

Βοηθά τη συγκέντρωση και σε κάνει να σκέφτεσαι πιο καθαρά

Στη γιόγκα και στο διαλογισμό παρατηρείς συχνά την αναπνοή σου. Αυτό μετριάζει το μυαλό σου που τρέχει δεξιά-αριστερά και σε βοηθάει να έχεις καλύτερη συγκέντρωση μέσα στη μέρα.

Κάνεις ποιοτικότερες διατροφικές επιλογές

Όταν ακούς ότι με τη γιόγκα αδυνατίζεις δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάνεις περισσότερες καύσεις. H επιλογή της τροφής και της ποσότητας επηρεάζει την υγεία και την ποιότητα της ζωής μας. Υιοθέτησε καλύτερες διατροφικές συνήθειες με τη βοήθεια της γιόγκα

Ακολουθήστε μας στο Facebook και στο Pinterest.

Μαθαίνοντας έναν mindfulness τρόπο ζωής συνειδητοποιείς την αξία και τη σημασία να τρέφεις το σώμα και το πνεύμα σου σωστά.  

Αν ο χρόνος σου επιτρέπει τη συμμετοχή σου σε κάποιο γιόγκα στούντιο τότε να το κάνεις. Η προσωπική μου εμπειρία έδειξε ότι μπορώ να τα καταφέρω και μόνη μου, στο σπίτι. Έχοντας ασχοληθεί στο παρελθόν με διαφορετικά είδη γυμναστικής μου ήταν εύκολο να καταλάβω τη σωστή ευθυγράμμιση.

Για άλλους το να ξεκινήσουν την εκμάθηση με βίντεο μπορεί να μην λειτουργεί καθώς ο yoga instructor στο στούντιο θα σου δείξει παραλλαγές.

Ο λόγος που αποφάσισα να στα πω είναι γιατί θέλω να εξοικονομήσεις χρόνο και να ξεκινήσεις να βλέπεις τα οφέλη άμεσα.

Να απολαύσεις την πρακτική!

YOGA at Ηome

Αυτοπαρακινούμενη, δημιουργική και ελεύθερο πνεύμα. Κατοικώ στον δικό μου πλανήτη με τον σύζυγο και 3 υπέροχα κατοικίδια, αλλά έχω ζήσει και επισκεφθεί πολλά μέρη του κόσμου! Τα αγαπημένα πράγματα είναι: το διάβασμα, η μυρωδιά του καφέ, βόλτες στη φύση, ταξίδια και οι συζητήσεις με συναρπαστικές γυναίκες από όλη την Ελλάδα. Κατά έναν περίεργο τρόπο όσο αυξήθηκαν τα κιλά μου μεγάλωσε και η αυτοπεποίθησή μου! Κρίση μέσης ηλικίας; Προτιμώ να κατευθύνω την ενέργειά μου στα σημαντικά της ζωής. Χαίρομαι που σε γνωρίζω!

Σίγουρα θα προτιμήσεις...