Γιατί 15 λεπτά γιόγκα καθημερινά αρκούν για να δεις οφέλη;

Tα στατιστικά δείχνουν πως το 2020 ως και 55 εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο θα ασχολούνται με τη γιόγκα.

Ευελιξία, μείωση του στρες και ευεξία είναι μερικά μόνο από τα οφέλη της γιόγκα. Παρ’ όλα αυτά πολλοί διστάζουν και πείθουν το εαυτό τους πως είτε δεν έχουν χρόνο είτε ότι δεν τη χρειάζονται.

Ουσιαστικά δεν είναι κάτι χρονοβόρο καθώς 10′- 15′ λεπτά αρκούν για να ξεκινήσεις να βλέπεις την αλλαγή μέσα σου.

Ζήσε τη στιγμή

Η γιόγκα σε εκπαιδεύει να κρατάς το μυαλό και τις σκέψεις σου στο τώρα. Αυτό είναι από τα σημαντικότερα πράγματα που θα διδαχθείς: να εστιάζεις και να χαίρεσαι τη στιγμή. Με τον καιρό θα αντιμετωπίζεις αποτελεσματικά διαφορετικά θέματα χωρίς να εστιάζεις λανθασμένα στο παρελθόν ή το μέλλον.

Βοηθά τη συγκέντρωση και σε κάνει να σκέφτεσαι πιο καθαρά

Στη γιόγκα και στο διαλογισμό παρατηρείς συχνά την αναπνοή σου. Αυτό μετριάζει το μυαλό σου που τρέχει δεξιά-αριστερά και σε βοηθάει να έχεις καλύτερη συγκέντρωση μέσα στη μέρα.

Κάνεις ποιοτικότερες διατροφικές επιλογές

Όταν ακούς ότι με τη γιόγκα αδυνατίζεις δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάνεις περισσότερες καύσεις. H επιλογή της τροφής και της ποσότητας επηρεάζει την υγεία και την ποιότητα της ζωής μας. Υιοθέτησε καλύτερες διατροφικές συνήθειες με τη βοήθεια της γιόγκα

Ακολουθήστε μας στο Facebook και στο Pinterest.

Μαθαίνοντας έναν mindfulness τρόπο ζωής συνειδητοποιείς την αξία και τη σημασία να τρέφεις το σώμα και το πνεύμα σου σωστά.  

Αν ο χρόνος σου επιτρέπει τη συμμετοχή σου σε κάποιο γιόγκα στούντιο τότε να το κάνεις. Η προσωπική μου εμπειρία έδειξε ότι μπορώ να τα καταφέρω και μόνη μου, στο σπίτι. Έχοντας ασχοληθεί στο παρελθόν με διαφορετικά είδη γυμναστικής μου ήταν εύκολο να καταλάβω τη σωστή ευθυγράμμιση.

Για άλλους το να ξεκινήσουν την εκμάθηση με βίντεο μπορεί να μην λειτουργεί καθώς ο yoga instructor στο στούντιο θα σου δείξει παραλλαγές.

Ο λόγος που αποφάσισα να στα πω είναι γιατί θέλω να εξοικονομήσεις χρόνο και να ξεκινήσεις να βλέπεις τα οφέλη άμεσα.

Να απολαύσεις την πρακτική!

Avatar

YOGA at Ηome

Namaste! Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω στη δύναμη που κρύβεις μέσα σου. Είμαι πιστοποιημένη Holistic Coach και εκπαιδεύτρια σεμιναρίων ενηλίκων. Εστιάζω το ενδιαφέρον μου στη σχέση μυαλού-σώματος βάση της νευροεπιστήμης και της κινεζικής φιλοσοφίας. Εξερευνώ εδώ και μήνες τη βίγκαν διατροφή, το qigong και κάνω διαλογισμό. Εφαρμόζοντας στην καθημερινότητα όλα τα παραπάνω έχω μάθει πως η άσκηση, η διατροφή και η θετική στάση αποδίδουν σε όλους τους τομείς. Δημιούργησα, εδώ και ένα χρόνο, το 𝗬𝗢𝗚𝗔 𝗮𝘁 𝗛𝗼𝗺𝗲 με σκοπό να ενθαρρύνω και άλλες γυναίκες να ξεκινήσουν γιόγκα στο σπίτι με τη βοήθεια διαδικτυακού δασκάλου. Το 2015 έκανα ολοκληρωτική στροφή και ξεκίνησα να αναζητώ τρόπους που θα μειώσουν το εργασιακό στρες και θα με οδηγήσουν σε έναν νέο τρόπο σκέψης. Διαθέτω συγγραφικό έργο σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (Υπουργείο Παιδείας) ενώ η εμπειρία και τα μακροχρόνια επαγγελματικά μου ταξίδια στην Ασία μου δημιούργησαν την ανάγκη να εξερευνήσω περισσότερο τη φιλοσοφία της Ανατολής.

Σίγουρα θα προτιμήσεις...