Ευεξία σε καιρούς αβεβαιότητας: Αποδέξου το σώμα σου (Body Positivity)

Η παγίδα της αβεβαιότητας που ζούμε θα έχει ψυχοσυναισθηματικές επιπτώσεις που καλείσαι να διαχειριστείς με ψυχραιμία και αποδοχή του εαυτού σου και των παραπανίσιων σου κιλών.

Ένιωσα την ανάγκη να σου μιλήσω για αυτό το θέμα. Αν απορείς για μένα σου λέω πως ναι, έχω κάποια παραπανίσια κιλά. Μου πήρε χρόνο να απενεχοποιηθώ, να υιοθετήσω μια πιο θετική στάση απέναντι σε αυτά και -γιατί όχι;- να ασχοληθώ με τη γιόγκα.

Το κίνημα Body Positivity επιδιώκει να συντρίψει τα όρια μεταξύ της τελειότητας και των αποκρυσταλλωμένων προτύπων ομορφιάς που βλέπεις στα μίντια. Σε υποστηρίζει σε όλες τις αμφιβολίες που έχεις για την εικόνα σου και σε προτρέπει να αγαπήσεις και να αποδεχτείς τον Εαυτό και το σώμα σου.

Το κίνημα Body Positivity επιδιώκει να συντρίψει τα όρια μεταξύ της τελειότας και των αποκρυσταλλωμένων προτύπων ομορφιάς που βλέπεις στα μίντια.

Τι πρεσβεύει το Body Positivity

Με μια λέξη υποστηρίζει και ενισχύει την αυτοεκτίμηση. Πιο συγκεκριμένα, οι υποστηριχτές του πιστεύουν ότι η τελειότητα μπορεί να πάρει όλες τις μορφές.

Αν περιηγηθείς και ψάξεις για αυτό στο διαδίκτυο θα βρεις φωτογραφίες με hashtags όπως #allbodiesaregoodbodies #instacurves #sizedoesntmatter κ.ά,.

View this post on Instagram

Feeling that mama glow with @glowmaven

A post shared by A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham) on

Η παχυσαρκία και το υπερβολικό βάρος είναι παγκόσμιο, κοινωνικό πρόβλημα και κανείς δεν το υποστηρίζει. Η υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών πρέπει να γίνει όχι για θέμα αισθητικής αλλά πρωτίστως υγείας.

Αποδέξου ότι είσαι όμορφη

Οι περισσότερες εργαζόμαστε πολλές ώρες, φροντίζουμε την οικογένεια και τα αγαπημένα μας πρόσωπα, επιδιώκουμε καριέρες και γυναικεία πρότυπα ενώ ξυπνάμε αρκετά νωρίς για να κυνηγήσουμε τα όνειρα μας. Κρύβουμε τους φόβους και τις ανασφάλειες μας με ένα glossy κραγιόν και ένα καινούργιο φόρεμα. Πίνουμε κούπες καφέ και αφήνουμε το στρες να μας κατακλύζει με χρόνια συμπτώματα και δώρο ένα κάρο αυτοάνοσα.

Βλέπεις ότι το έντονο στρες έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία και στην ευεξία σου. Απειλές ορατές και αόρατες αποδεικνύουν ότι αυτό που ζούμε δεν έχει προηγούμενο!

Όταν είσαι αγχωμένη δεν κάνεις σωστές επιλογές

Πως σταματάς να ανησυχείς και μαθαίνεις να αγαπάς τον εαυτό σου;

Όταν βιώνεις έντονο στρες το σώμα σου γίνεται βαρύ και σφίγγει. Τώρα που μένουμε στο σπίτι είναι μια καλή ευκαιρία για εσωτερική ενδοσκόπηση και γυμναστική.

Η σωστή διατροφή και η άσκηση είναι από τις πιο σημαντικές τεχνικές για να αντιμετωπίσεις την καθημερινότητα.

Η σωστή διατροφή και η άσκηση είναι από τις πιο σημαντικές τεχνικές για να αντιμετωπίσεις την καθημερινότητα. Αν θέλεις να διατηρήσεις μια θετική ψυχολογία παρά τα όσα συμβαίνουν γύρω σου αρκούν μόλις 30’ λεπτά ήπιας άσκησης για να ενεργοποιήσεις την ορμόνη της ευτυχίας και να νιώσεις καλύτερα.

Η φυσική άσκηση ενισχύει το σώμα σου με οξυγόνο που νιώθεις σε σύντομο χρονικό διάστημα από την κορυφή μέχρι τα άκρα.

Yoga στο σπίτι για όλες τις γυναίκες: Ποιος μύθος καταρρίπτεται

Η γιόγκα ενισχύει και βελτιώνει την ψυχολογία σου. Πρόκειται για μια φυσική δραστηριότητα που απευθύνεται σε όλους: ακόμη και σε άτομα με αρκετά παραπανίσια κιλά. Έτσι, ο μύθος ότι γιόγκα κάνουν μόνο οι αδύνατες καταρρίπτεται και αυτό αποδεικνύεται από εύσωμες Yoga δασκάλες που συνεχώς πληθαίνουν και δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τις πιο καλλίγραμμες.

Αν ο φόβος για τα βλέμματα των άλλων σε εμποδίζει να πάρεις την απόφαση σκέψου ότι μπορείς να ξεκινήσεις γιόγκα στο σπίτι, με τη βοήθεια διαδικτυακού δασκάλου, την ώρα-μέρα που σε βολεύει. Αυτό έκανα και εγώ!

Δώσε χώρο σε νέες δυνατότητες και την ευκαιρία να καταλάβεις τι πραγματικά μετράει για σένα.

Θέλεις να ξέρεις πως ξεκίνησα γιόγκα στο σπίτι; Να, πως άρχισαν όλα!

YOGA at Ηome

Αυτοπαρακινούμενη, δημιουργική και ελεύθερο πνεύμα. Κατοικώ στον δικό μου πλανήτη με τον σύζυγο και 3 υπέροχα κατοικίδια, αλλά έχω ζήσει και επισκεφθεί πολλά μέρη του κόσμου! Τα αγαπημένα πράγματα είναι: το διάβασμα, η μυρωδιά του καφέ, βόλτες στη φύση, ταξίδια και οι συζητήσεις με συναρπαστικές γυναίκες από όλη την Ελλάδα. Κατά έναν περίεργο τρόπο όσο αυξήθηκαν τα κιλά μου μεγάλωσε και η αυτοπεποίθησή μου! Κρίση μέσης ηλικίας; Προτιμώ να κατευθύνω την ενέργειά μου στα σημαντικά της ζωής. Χαίρομαι που σε γνωρίζω!

Σίγουρα θα προτιμήσεις...