Επιτυχημένη σόλο πρακτική για να συνεχίσεις γιόγκα στο σπίτι

Η γιόγκα την περίοδο του lockdown έγινε ακόμα πιο δημοφιλής και κατάφερε μέσω Zoom να μπει σε περισσότερα σπίτια. Πόσες συνεχίζουν, σήμερα, που επιστρέψαμε στην καθημερινότητα και στις υποχρεώσεις;

Έτσι, μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών ανακάλυψε πως αυτή η προσιτή πρακτική βοηθά να ακούσεις και να κατανοήσεις τα όρια σου.

Για 2 ολόκληρους μήνες έμαθες πως αυτό που έχει σημασία είναι πως την προσεγγίζεις παρά στο αν εκτελείς σωστά κάθε άσκηση.

Τώρα που επέστρεψες στην ρουτίνα της καθημερινότητας πόσο συχνά ασκείσαι με αυτήν;

Όταν μιλάμε για γιόγκα συχνά εννοούμε την πρακτική των άσανας (στάσεων) και της πραναγιάμα (αναπνοής). Όμως πρόκειται για μια ολοκληρωμένη ολιστική προσέγγιση φυσικής δραστηριότητας που στοχεύει σε σωματικά και ψυχολογικά οφέλη.

Το θετικό είναι ότι πρόκειται για μια μορφή άσκησης που μπορεί να σε κατευθύνει ένας πιστοποιημένος εκπαιδευτής γιόγκα ακόμη και online. Οποιαδήποτε ώρα και μέρα σε βολεύει. Οι επιλογές είναι πάρα πολλές.

Για όσες θέλουν να ξεκινήσουν αλλά διστάζουν ή δυσκολεύονται να μείνουν πιστές σε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα γιόγκα, αρκεί να σκεφτείς:

  • Είναι εύκολη επιλογή για όσες δεν έχουν χρόνο να επισκεφθούν ένα yoga studio ή γυμναστήριο.  Ξεκίνα ακούγοντας το σώμα σου. Μπορείς να πειραματιστείς με διαφορετικά είδη γιόγκα μέχρι να καταλήξεις ποιο σε εκφράζει καλύτερα. Μετά από μια ατέλειωτη μέρα στον υπολογιστή η γιν γιόγκα καταπραΰνει σώμα και μυαλό. Οι συνεδρίες είναι περισσότερο ή λιγότερο έντονες ανάλογα με το τι θα επιλέξεις.
  • Είναι αποτελεσματική. Οι θετικές πτυχές της γιόγκα είναι σημαντικές σε πολλούς τομείς της ζωής σου. Εντάσσοντας τη γιόγκα στο εβδομαδιαίο ή καθημερινό σου πρόγραμμα πετυχαίνεις αποτελεσματική διαχείριση του στρες, αύξηση της αυτοεκτίμησής και γενικότερα βελτίωση της ποιότητας ζωής. Τι άλλο; Διάβασε για τη Σούπερ πρακτική και οφέλη σε 4 διαφορετικά επίπεδα
  • Καλλιεργεί μια βαθύτερη γνώση για όλα όσα σε αφορούν. Τις περισσότερες φορές είσαι απασχολημένη αναλύοντας όσα έκανες και άλλα τόσα που πρέπει να κάνεις. Η γιόγκα σου δίνει το χώρο και το χρόνο να δεις μέσα σου θέτωντας νέες προτεραιότητες με το λιγότερο προσωπικό κόστος.

Δεν είναι ποτέ αργά να ξεκινήσεις ή να συνεχίσεις γιόγκα -ακόμη και εάν μεσολάβησε ένα μικρό break.

Άφησε τα στερεότυπα του παρελθόντος όπως ό,τι “η γιόγκα δεν είναι για σένα” απ’ έξω.

Μην έχεις καμία προσδοκία για το τι θα γίνει στο μέλλον. Πάρε ένα γιόγκα ματ και ξεκίνα την πρακτική και όλα θα έρθουν μόνα τους!

YOGA at Ηome

Αυτοπαρακινούμενη, δημιουργική και ελεύθερο πνεύμα. Κατοικώ στον δικό μου πλανήτη με τον σύζυγο και 3 υπέροχα κατοικίδια, αλλά έχω ζήσει και επισκεφθεί πολλά μέρη του κόσμου! Τα αγαπημένα πράγματα είναι: το διάβασμα, η μυρωδιά του καφέ, βόλτες στη φύση, ταξίδια και οι συζητήσεις με συναρπαστικές γυναίκες από όλη την Ελλάδα. Κατά έναν περίεργο τρόπο όσο αυξήθηκαν τα κιλά μου μεγάλωσε και η αυτοπεποίθησή μου! Κρίση μέσης ηλικίας; Προτιμώ να κατευθύνω την ενέργειά μου στα σημαντικά της ζωής. Χαίρομαι που σε γνωρίζω!

Σίγουρα θα προτιμήσεις...