Με ποιον τρόπο θα πάρεις τη μέγιστη ενέργεια από τη γιόγκα;

Δες την πρακτική της γιόγκα από μια νέα οπτική. Λανθασμένα, ακόμη και σήμερα, η γιόγκα συνδέεται με τη θρησκεία. Αντιθέτως είναι μια δραστηριότητα που έχει κερδίσει εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Αν θέλεις να δεις τη γιόγκα ως τη φυσική δραστηριότητα που θα σε βοηθήσει να διαχειριστείς το στρες και να σου προσφέρει ευεξία ήρθε ο καιρός να καρπωθείς τα μέγιστα της πρακτικής!

Τα άτομα που καθοδηγούνται από κάποια πρόθεση διαθέτουν ισχυρή θέληση που βαθμιαία και σταθερά τους οδηγεί σε αυτό που βάζουν στο νου τους.

Με τη λέξη πρόθεση δεν εννοώ την αποφασιστικότητα και την επιμονή. Αν είσαι άτομο αυτοπαρακινούμενο καταλαβαίνεις πως η πρόθεση μεταφράζεται με τη βαθύτατη επιθυμία εκπλήρωσης ενός σκοπού.

Με τη γιόγκα, τις άσανα και το διαλογισμό έχεις τη δυνατότητα να αποκτήσεις ένα υγιές σώμα και έναν ισορροπημένο νου.

Ξέρεις ότι αν η ενέργεια σου είναι χαμηλή όλα σου φαίνονται πιο δύσκολα.

Αφιέρωσε 30 λεπτά, όσες περισσότερες φορές μπορείς μέσα στην εβδομάδα, για τη σωματική, συναισθηματική και ψυχική ευεξία. Ο χρόνος που θα αφιερώσεις θα αποδώσει στο δεκαπλάσιο σε σύντομο χρονικό διάστημα σε ενέργεια και παραγωγικότητα.

Η συστηματική πρακτική της γιόγκα σε απελευθερώνει από το συσσωρευμένο, σωματικοποιημένο στρες.

Η υγεία και η ευεξία εξαρτώνται από την καθημερινή άσκηση του σώματος με το νου. Υγιή σώματα βλέπουμε σε άτομα με διαφορετικό σωματότυπο. Από την άλλη μεριά, δεν χρειάζεται να είσαι υπερβολικά αδύνατη ή υπερβολικά γυμνασμένη για να νιώσεις τα οφέλη της άσκησης.

Μέσα στο σύμπαν υπάρχει μια απρόσμετρη, απερίγραπτη δύναμη ένας σκοπός και καθετί που υφίσταται στο σύμπαν, ενώνεται με τον σκοπό με έναν συνδετικό κρίκο.

_Κάρλος Καστανέντα

Στη σημερινή μου πρακτική χρησιμοποίησα την πρόθεση ως εργαλείο για να απολαύσω με ενέργεια το υπόλοιπο της μέρας.

Με τα τελευταία δεδομένα κάθε στιγμή στο σπίτι έχει γίνει μια ευκαιρία για να εξασκείς τη δύναμη της πρόθεση και των θετικών δηλώσεων.

Πίσω από κάθε ενέργεια υπάρχει μια πρόθεση

Δες αυτή την πρόθεση ως φυσικό εργαλείο συγκέντρωσης και αφθονίας αφιερώνοντας χρόνο:

  1. Να συνειδητοποιήσεις τι έχεις και για όλα όσα είσαι ευγνώμων.
  2. Να επιλέξεις την πρόθεση που σε καλύπτει κάθε φορά.
  3. Με τη δράση να μεταμορφώσεις την ενέργεια.

Σκέψου πόσο διαφορετικό είναι να ζεσταίνεις έτοιμο φαγητό στο μικροκυμάτων από το να μαγειρεύεις φαγητό με αγνά υλικά βάζοντας όλη σου την αγάπη.

Η σημασία της επιλογής πρόθεσης στο μάθημα της γιόγκα

Η πρόθεση είναι σημαντική κατά τη διάρκεια της πρακτικής.

Επίλεξε τη δική σου και:

  • Απέκτησε τα μέγιστα οφέλη της άσκησης.
  • Διατήρησε μεγαλύτερο ενδιαφέρον και ενσυνειδητότητα.
  • Ανέπτυξε νέες συνήθειες και σύνδεση με τον εαυτό σου.
  • Εξασκήσου στη γιόγκα με περισσότερη επίγνωση και δεκτικότητα σε όλα όσα σου προσφέρει πίσω.

Επίλεξε μια πρόθεση, λειτουργεί!

Η πρόθεση σου θα πρέπει να είναι απλή. Με αυτό τον τρόπο εκπαιδεύεις το μυαλό σε έναν συγκεκριμένο στόχο. Αυτή η πρόθεση οδηγεί σε μια συναισθηματική δράση που με τον καιρό γίνεται συνήθεια. Αποτυπώνοντας νοερά την επιθυμία σου για δράση κατά τη διάρκεια της γιόγκα θα δεις ότι κάτι αλλάζει.

Κατέβασε το ΔΩΡΕΑΝ eBook “Πως να ξεκινήσεις γιόγκα στο σπίτι” και θέσε τις βάσεις για προσωπική εξερεύνηση και αυτοβελτίωση.

Avatar

YOGA at Ηome

Namaste! Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω στη δύναμη που κρύβεις μέσα σου. Είμαι πιστοποιημένη Holistic Coach και εκπαιδεύτρια σεμιναρίων ενηλίκων. Εστιάζω το ενδιαφέρον μου στη σχέση μυαλού-σώματος βάση της νευροεπιστήμης και της κινεζικής φιλοσοφίας. Εξερευνώ εδώ και μήνες τη βίγκαν διατροφή, το qigong και κάνω διαλογισμό. Εφαρμόζοντας στην καθημερινότητα όλα τα παραπάνω έχω μάθει πως η άσκηση, η διατροφή και η θετική στάση αποδίδουν σε όλους τους τομείς. Δημιούργησα, εδώ και ένα χρόνο, το 𝗬𝗢𝗚𝗔 𝗮𝘁 𝗛𝗼𝗺𝗲 με σκοπό να ενθαρρύνω και άλλες γυναίκες να ξεκινήσουν γιόγκα στο σπίτι με τη βοήθεια διαδικτυακού δασκάλου. Το 2015 έκανα ολοκληρωτική στροφή και ξεκίνησα να αναζητώ τρόπους που θα μειώσουν το εργασιακό στρες και θα με οδηγήσουν σε έναν νέο τρόπο σκέψης. Διαθέτω συγγραφικό έργο σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (Υπουργείο Παιδείας) ενώ η εμπειρία και τα μακροχρόνια επαγγελματικά μου ταξίδια στην Ασία μου δημιούργησαν την ανάγκη να εξερευνήσω περισσότερο τη φιλοσοφία της Ανατολής.

Σίγουρα θα προτιμήσεις...