Ατομικές Συνεδρίες Online Coaching για Εσωστρεφείς Γυναίκες

Αν είσαι και ΄συ εσωστρεφής όπως εγώ και πολλές άλλες γυναίκες, τότε, δεν συναντηθήκαμε τυχαία.

Πιθανότατα κάνεις σκέψεις που δεν μπορείς να εκφράσεις εύκολα με λόγια ή έχεις ιδέες και σχέδια που κανείς άλλος δεν συμμερίζεται.

Ίσως να νιώθεις μόνη ακόμα και όταν είσαι περιτριγυρισμένη από άλλα άτομα.

Ενδεχομένως να ενεργείς με τρόπο που δεν σε εκφράζει, μόνο και μόνο, για να αποδείξεις κάτι διαφορετικό στους άλλους ή γιατί θεωρείς ότι πρέπει να ευχαριστείς τους γύρω.

Είσαι ή όχι, εσωστρεφής;

10 σημάδια που αποδεικνύουν εσωστρέφεια:
 1. Απολαμβάνεις να περνάς χρόνο με τον εαυτό σου.
 2. Κάνεις τις καλύτερες σκέψεις όταν βρίσκεσαι μόνη.
 3. Ο εσωτερικός σου μονόλογος δεν σταματά ποτέ.
 4. Νιώθεις έξω από τα νερά σου όταν βρίσκεσαι σε πλήθος.
 5. Νιώθεις άβολα όταν σου ζητάνε να μιλήσεις στο τηλέφωνο ή να κάνεις networking.
 6. Είσαι καλύτερη στον γραπτό παρά στον προφορικό λόγο.
 7. Οι τηλεφωνικές κλήσεις δεν είναι το φόρτε σου.
 8. Κατεβάζεις “ρολά” όταν πρόκειται να μιλήσεις μπροστά σε κόσμο.
 9. Προσέχεις μικρολεπτομέρειες που οι περισσότεροι δεν βλέπουν.
 10. Έχεις λίγους αλλά εκλεκτούς φίλους.

Αν συμφωνείς με τις περισσότερες από τις παραπάνω ενδείξεις τότε ανήκεις στην κατηγορία όσων γεννήθηκαν με ένα μικρό σποράκι εσωστρέφειας στο DNA τους.

Έχει σημασία να μάθεις να αναγνωρίζεις ποιες ανάγκες σου διαφέρουν από αυτές των εξωστρεφών ατόμων.

Να μάθεις να αποδέχεσαι την εσωστρέφεια σου με τρυφερότητα παρά να την καταπολεμάς σε κάθε ευκαιρία.

Κάνε το πρώτο βήμα

Αν επιθυμείς να καλυτερεύσεις την ζωή σου σε όλα τα επίπεδα, να έχεις πλήρη επίγνωση και να εστιάζεις στα σημαντικά ανέλαβε δράση.

Πες ναι, σε κάτι που έχει πραγματική σημασία. Μάθε πως να νιώθεις συνδεδεμένη με το σώμα και τα συναισθήματα. Χρησιμοποίησε τεχνικές γείωσης για ηρεμία και κάνε διαλογισμό.

Όταν παίρνεις τον χρόνο σου και απομακρύνεσαι από καταστάσεις και άτομα νιώθεις ασφάλεια. Τότε είναι πολύ πιθανότερο να εκτιμήσεις πράγματα και να εκφράσεις ευγνωμοσύνη.

Τι μπορεί να κάνει το coaching και εγώ για σένα

Το coaching μπορεί να σε βοηθήσει να ανακαλύψεις, να καταλάβεις και να αγαπήσεις τον εαυτό σου.

Μπορεί να σου δείξει τη σωστή κατεύθυνση σε σχέση με τον σκοπό και το νόημα στη ζωή σου ώστε να ξεκινήσεις να κάνεις κατάλληλες επιλογές.

Η αγάπη και η αυτοφροντίδα του εαυτού επηρεάζει θετικά και άλλους τομείς στη ζωή σου καθώς αλλάζει τον τρόπο που βλέπεις τα πάντα γύρω σου.

Η γιόγκα των εσωστρεφών

Η γιόγκα των εσωστρεφών είναι ένα πρόγραμμα 6 εβδομάδων, coaching 1:1 όπου θα σου δώσει εργαλεία και θα σε μάθει τεχνικές για μια ζωή.

Απευθύνεται σε ευαίσθητες και εσωστρεφείς γυναίκες που θέλουν να εξερευνήσουν το βαθύτερο κομμάτι του εαυτού. Μια εσωτερική ηρεμία, μια φυσική ενδυνάμωση και θετικά συναισθήματα μπορούν να προκύψουν με την εφαρμογή πρακτικών ασκήσεων μυαλού-σώματος.

Μέσα από τις coaching συνεδρίες θα λάβες εξατομικευμένη καθοδήγηση που θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις περιοριστικές πεποιθήσεις και μοτίβα σκέψης που δεν σε εξυπηρετούν.

Το πρόγραμμα αυτό θα σε εμπνεύσει να δημιουργήσεις νέες συνήθειες και να αλλάξεις νοοτροπία ώστε να νιώθεις λιγότερο στρες.

Μέσα στο διάστημα των 6 εβδομάδων θα λάβεις καθοδήγηση, υποστήριξη και πρακτική εφαρμογή προσαρμοσμένα στις δικές σου ανάγκες.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 

Δημιουργημένο ειδικά για πολύ ευαίσθητα άτομα ή (και) εσωστρεφείς αυτό το πρόγραμμα καθοδήγησης 1:1 θα σε βοηθήσει να εξελιχθείς.

Πιο συγκεκριμένα, στοχεύει να ξεπεράσεις περιοριστικές πεποιθήσεις που σε εμποδίζουν να αξιοποιήσεις πλήρως τις δυνατότητές σας και να ζήσεις το είδος της ζωής που κατά βάθος ξέρεις ότι πρέπει να ζεις. Το πρόγραμμα θα σε εμπνεύσει να αλλάξεις νοοτροπία και να υιοθετήσεις νέες συνήθειες που υποστηρίζουν το αυτογνωσιακό σου ταξίδι με επίκεντρο τη γιόγκα στο σπίτι.

Μέσα στις 6 εβδομάδες, Η Γιόγκα των Εσωστρεφών υποστηρίζει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στο coaching μέσω της σύνδεσης νου-σώματος (με mind-body πρακτικές). Ανατολικές θεωρίες, ασκήσεις και τεχνικές όπως: mindful γιόγκα και ενσυνειδητότητα σε συνδυασμό με διαλογισμό και αναπνοές υποστηρίζουν το πρόγραμμα. Δουλεύοντας μέσα από το σώμα, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τη σοφία του για να μάθεις να ενσωματώνεις τις αξίες και τους στόχους που θεωρείς σημαντικούς.

Αυτή η ολιστική προσέγγιση επιτρέπει μέσω της σύνδεσης νου-σώματος τη δημιουργία νέων νευρικών οδών που αντιμετωπίζουν συναισθηματικά και ψυχολογικά μπλοκαρίσματα που έχουν συσσωρευτεί και αποθηκευτεί στο σώμα.

Μέσα από τη διαδικασία απελευθερώνεις παλαιωμένα μοτίβα και τρόπο σκέψης που δεν σε εξυπηρετεί και αφήνεις βαθμιαία χώρο για αλλαγή. Με περισσότερες επιλογές και αμέτρητες δυνατότητες έχεις την ευκαιρία να μεταμορφώσεις τη ζωή σου.

Ποτέ δεν είναι αργά να σου αρέσει ο εαυτός σου!

Η μεθοδολογία μου

Γνωρίζω από πρώτο χέρι πως είναι να κοιτάς βαθιά μέσα σου και να ανακαλύπτεις πως για χρόνια ζούσες τη ζωή κάποιας άλλης.

Το να συνδέεις την εικόνα σου για παράδειγμα με το επάγγελμά σου ή με τα χρήματα που διαθέτεις δεν είναι αντιπροσωπευτικό του πια πραγματικά είσαι. Περιοριστικά μοτίβα και παλαιωμένος τρόπο σκέψης σε κρατούν κολλημένο για χρόνια μέχρι να δημιουργηθεί το κρίσιμο σημείο καμπής.

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο με σαφείς επιρροές:

 1. Της Νευροεπιστήμης (τεχνικές ενσυνειδητότητας και διαχείρισης άγχους).
 2. Της Θετική Ψυχολογίας (με έμφαση στη θετική σκέψη).
 3. Εμψυχωτικές τεχνικές (για διερεύνηση στόχων και αξιών).
 4. Γνωστικές συμπεριφοριστικές τεχνικές coaching (για εντοπισμό μοτίβων σκέψης που πρέπει να αλλάξουν).

Ο παραπάνω συνδυασμός σου προσφέρει μια ολιστική προσέγγιση με πολλά οφέλη.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα “Η Γιόγκα των Εσωστρεφών”

 • 6 ατομικές συνεδρίες διάρκειας 60 λεπτών μέσω Skype ή Zoom.
 • Επικοινωνία μέσω email μεταξύ των συνεδριών για έξτρα υποστήριξη ώστε να μπορείς να κάνεις ερωτήσεις και να εκφράζεις απορίες.
 • Ασκήσεις μεταξύ των συνεδριών για να κατανοήσεις καλύτερα τα βαθύτερα θέματα που θα συζητάμε.
Bonus Δώρα
 1. Το ημερολόγιο YOGA JOURNAL για να καταγράφεις νέες συνήθειες και τρόπο σκέψης.

Επικοινώνησε μαζί μου για περισσότερα ή διευκρινήσεις: yogaathomegr@gmail.com