Αρχάρια στη YOGA at Ηome: 3 style yoga που σας ταιριάζουν

Οι διαφορετικές ανάγκες που έχει το κάθε σώμα καθορίζουν και την πρακτική που θα επιλέξετε. Υπάρχουν εναλλακτικά στυλ γιόγκα που ταιριάζουν σε αρχάριες και είναι ιδανική λύση για να ξεκινήσετε στο σπίτι.

Iyengar Yoga

Πρόκειται για έναν διαδεδομένο τύπο γιόγκα στη Δύση. Η εξισορρόπηση της ενέργειας και η ηρεμιστική φύση αυτής της πρακτικής δείχνει πως είναι ένα καλό στοιχείο για αρχή. Η Iyengar yoga προτείνεται για να μάθετε βασικές αρχές σωστής ευθυγράμμισης ακόμη και αν είστε δύσκαμπτες. Ειδικά props βοηθούν τις αρχάριες να βρουν πιο εύκολα τη σωστή στάση του σώματος.

Restorative Yoga

Απλές πόζες με τη βοήθεια στηρίξεων όπως ιμάντες, μπλοκ και μαξιλάρια εστιάζουν στη θεραπεία του νου και του σώματος. Μοιάζει με τη Yin yoga αλλά δίνει λιγότερη έμφαση στην ευελιξία και περισσότερο στη χαλάρωση.

Yin Yoga

Η Yin yoga έχει τις ρίζες της στην Ταοϊστική παράδοση και εστιάζει σε πιο παθητικές ασκήσεις που γίνονται στο έδαφος. Ο χρόνος παραμονής σε κάθε στάση διαμορφώνεται από 1’-3’ για τις αρχάριες ενώ περισσότερα λεπτά προτείνονται για τις πιο έμπειρες. Βασικός στόχος είναι να επιτευχθεί μεγαλύτερη ευλυγισία απελευθερώνοντας την ένταση από τις αρθρώσεις. 

The journey of a thousand miles begins with a single step.

-Lao Tzu

Πριν ξεκινήσετε την πρακτική

➤ Μην τρώτε πριν την πρακτική σας και περιμένετε να καταναλώσετε ένα σνακ αφού τελειώσετε, μετά από 1-2 ώρες. Για γεύμα καλό είναι να αφήσετε να περάσει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
➤ Πιείτε νερό πριν και μετά, όχι κατά τη διάρκεια της άσκησης.
➤ Για μέγιστη χαλάρωση επιλέξτε απογευματινή ώρα ενώ για τόνωση οι πρωινές ώρες είναι ιδανικές να εφαρμόσετε την πρακτική της γιόγκα.

Ακολουθήστε μας στο Facebook και στο Pinterest.

Αν αποφασίσετε να ασκηθείτε μόνες στο σπίτι

➤ Μην αγνοήσετε τα μηνύματα του σώματος.
➤ Να εκτελείτε τις κινήσεις ομαλά χωρίς να πιέζετε το σώμα σας. Η φυσική σας κατάσταση θα βελτιωθεί με τον καιρό και τη συστηματική άσκηση.
➤ Μην συγκρίνετε τον εαυτό σας με φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
➤ Αναπνέετε φυσιολογικά μέχρι να εξοικειωθείτε με πιο βαθιές αναπνοές που θα βοηθήσουν μελλοντικά στην καλύτερη ροή της ενεργειακής κυκλοφορίας στο σώμα.

Δεν είναι ποτέ αργά να ξεκινήσετε γιόγκα. Αφήστε τα στερεότυπα του παρελθόντος όπως ό,τι “η γιόγκα δεν είναι για μένα” απ’ έξω. Μην έχετε καμία προσδοκία για το τι θα γίνει στο μέλλον. Πάρτε ένα γιόγκα ματ, ξεκινήστε την πρακτική και όλα θα έρθουν μόνα τους!

Αρχάρια στη YOGA at home: 3 style yoga που σας ταιριάζουν

YOGA at Ηome

Αυτοπαρακινούμενη, δημιουργική και ελεύθερο πνεύμα. Κατοικώ στον δικό μου πλανήτη με τον σύζυγο και 3 υπέροχα κατοικίδια, αλλά έχω ζήσει και επισκεφθεί πολλά μέρη του κόσμου! Τα αγαπημένα πράγματα είναι: το διάβασμα, η μυρωδιά του καφέ, βόλτες στη φύση, ταξίδια και οι συζητήσεις με συναρπαστικές γυναίκες από όλη την Ελλάδα. Κατά έναν περίεργο τρόπο όσο αυξήθηκαν τα κιλά μου μεγάλωσε και η αυτοπεποίθησή μου! Κρίση μέσης ηλικίας; Προτιμώ να κατευθύνω την ενέργειά μου στα σημαντικά της ζωής. Χαίρομαι που σε γνωρίζω!

Σίγουρα θα προτιμήσεις...