Αντιστρές βιβλία ζωγραφικής: Πως συνδέεται η γιόγκα με τα mandala

Η δημιουργική ενασχόληση αποτελεί έναν τρόπο αυτο-έκφρασης που σου παρέχει ένα ασφαλές μέσο για να πειραματιστείς και να διευρύνεις τις δυνατότητες σου.

Ξεκίνησα να ασχολούμαι με βιβλία χρωματισμού ενηλίκων που περιέχουν σχέδια μάνταλα.

Η ζωγραφική των συγκεκριμένων βιβλίων αναφέρει πως διώχνει το στρες. 

Τι άλλο κάνει;

Ας δούμε προηγουμένως…

Tι είναι το μάνταλα

Το μάνταλα είναι ένα ομόκεντρο σχέδιο με ιδιαίτερη σημασία. Η λέξη προέρχεται από τα ινδουιστικά-σανσκριτικά και η γεωμετρική, επαναλαμβάνομενη μορφή του αντιπροσωπεύει το σύμπαν.

Η ακριβής σανσκριτική μετάφραση είναι “κύκλος” και τα τακτά, άλλοτε επαναλαμβανόμενα σχέδια του συμβολίζουν ότι η ζωή δεν τελειώνει και όλα συνδέονται μεταξύ τους.

Επίσημα στοιχεία

Αν ψάξεις θα βρεις ότι έχει αποδειχθεί σε μελέτες ότι τα μάνταλα είναι τα μοναδικά μοτίβα που μειώνουν το άγχος των ενηλίκων.

Ο χρωματισμός αυτών των σχεδίων σε βοηθάει πράγματι να χαλαρώνεις. Θεωρώ πως αυτή η δημιουργική χαλαρωτική λύση μου έδωσε δημιουργικό ερέθισμα σε αρκετές περιπτώσεις να ξεχάσω το πρόβλημα, το θυμό, το άγχος και να ανακαλύψω τον “εσωτερικό μου καλλιτέχνη”.

Υπάρχουν βιβλία ζωγραφικής μάνταλα τα οποία μπορεί να φανούν χρήσιμα και σε σένα. Εναλλακτικά αναζήτησε στο διαδίκτυο και βρες σχέδια που μπορείς να εκτυπώσεις.

Αρκούν μερικοί χρωματιστοί μαρκαδόροι, πενάκια και στυλό για να ξεκινήσεις.

Το μυστικό είναι όσο χρωματίζεις να εστιάζεις σε αυτό που θέλεις να πετύχεις. Εσύ αποφασίζεις ποιο θα είναι το βασικό χρώμα, αν θα είναι φωτεινό ή σκουρόχρωμο το τελικό αποτέλεσμα. Θα δεις πως σε βοηθάει να ηρεμήσεις ακούγοντας το ένστικτό σου.

Ξεκίνα με το σχέδιο και τα χρώματα και όλα τα άλλα θα έρθουν από μόνα τους.

FREE e-Book: Κάνε ένα δώρο στον Εαυτό σου και κατέβασε αυτό το μίνι εγχειρίδιο!

Αν σου αρέσουν τα δύσκολα μπορείς να παρακολουθήσεις βίντεο -how to- στο YouTube και με το μοιρογνωμόνιο να δημιουργήσεις το δικό σου σχέδιο μάνταλα. 

Το δοκίμασα 2-3 φορές και είναι υπέροχο να δημιουργείς γεωμετρικά μοτίβα και σχήματα μόνη σου!

Το κοινό σημείο της γιόγκα με τη ζωγραφική μάνταλα είναι πως και τα δύο εστιάζουν στην εσωτερική σου ισορροπία και στη σημασία να ζεις τη στιγμή. Εκτελώντας μια άσανα ή προσέχοντας να σχηματίσεις έναν τέλειο κύκλο μαθαίνεις να μειώνεις ταχύτητα και να παρατηρείς όλα όσα συμβαίνουν μέσα σου. 

YOGA at Ηome

Namaste! Είμαι η Ιωάννα, Personal Coach και πιστεύω στη δύναμη που κρύβεις μέσα σου. Εστιάζω το ενδιαφέρον μου στη σχέση μυαλού-σώματος βάση της νευροεπιστήμης και της κινεζικής φιλοσοφίας. Μέσα από το 𝗬𝗢𝗚𝗔 𝗮𝘁 𝗛𝗼𝗺𝗲 σκοπός μου είναι να ενθαρρύνω και άλλες γυναίκες να ξεκινήσουν γιόγκα στο σπίτι με τη βοήθεια διαδικτυακού δασκάλου. Διαθέτω συγγραφικό έργο σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του Υπουργείου Παιδείας ενώ η εμπειρία και τα μακροχρόνια επαγγελματικά μου ταξίδια στην Ασία μου δημιούργησαν την ανάγκη να εξερευνήσω την ανατολική φιλοσοφία.

Σίγουρα θα προτιμήσεις...