6+1 συχνές δικαιολογίες που λες για να μην κάνεις γιόγκα

Λες αυτές τις δικαιολογίες για να πείσεις τον εαυτό και το μυαλό σου ότι η γιόγκα δεν είναι για σένα; Διάβασε ποιες από τις δικαιολογίες αυτές δεν ισχύουν και άφησε τες στην άκρη.

Αναρωτιέσαι πως θα ήταν αν ξεκινούσες γιόγκα αλλά βάζεις η ίδια τρικλοποδιά στον εαυτό σου;  Χαλάρωσε γιατί δεν είσαι η μόνη. Το να κάνεις γιόγκα στο σπίτι είναι μια ενδιαφέρουσα πρόκληση για πολλούς λόγους.

Άσε τις δικαιολογίες και ξεκίνα γιόγκα σήμερα!
Οι πιο συνηθισμένες δικαιολογίες για να αποφύγεις την πρακτική της γιόγκα
 1. Έχω πολλές υποχρεώσεις και δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ.
 2. Δεν έχω καλή φυσική κατάσταση.
 3. Δεν είμαι αρκετά ευλίγιστη.
 4. Χρειάζομαι έναν δάσκαλο για να ξεκινήσω.
 5. Δεν έχω χώρο στο σπίτι.
 6. Είμαι συναισθηματικά φορτισμένη για να ακολουθήσω ένα συστηματικό πρόγραμμα.
 7. Έχω παραπανίσια κιλά.
Πως να ξεκινήσεις γιόγκα στο σπίτι?

Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να οργανώσεις μια πρακτική στο χώρο σου. Εξαρτάται από το στιλ γιόγκα που θα επιλέξεις, τις ώρες που σε βολεύουν και πόση ώρα θα αφιερώσεις.

 • Ξεκίνα με το στιλ που νιώθεις ότι σου ταιριάζει καλύτερα.
 • Χρησιμοποίησε ένα yoga timer που θα σε βοηθήσει στη διάρκεια αλλά και στον χρόνο που θα αφιερώνεις σε κάθε πόζα χωριστά.
 • Χρησιμοποίησε ένα σετ άσανα για αρχή. Υπάρχουν βιβλία και online αναφορές που αφορούν yoga practice sequences τις οποίες αξίζει να ανακαλύψεις και να δοκιμάσεις.
 • Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σημείο του σώματος που θέλεις να δουλέψεις; Εστίασε σε αυτό και άσε τη ροή των ασκήσεων να σε οδηγήσουν σε μια χαλαρωτική πρακτική.

Όταν θα έχεις αποκτήσει μια μικρή εμπειρία αξίζει να κάνεις focus σε συγκεκριμένες πόζες για συγκεκριμένο διάστημα (μια εβδομάδα, ένα μήνα) ώστε να εξοικειωθείς πλήρως με αυτές και να αυξήσεις την αυτοπεποίθησή σου.

FREE e-Book: Κάνε ένα δώρο στον Εαυτό σου και κατέβασε αυτό το μίνι εγχειρίδιο!

Μια λίστα γιόγκα άσανα θα δημιουργήσει μια ενδιαφέρουσα δομή στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα που με τον καιρό θα μπορείς να προσαρμόσεις βάση της εμπειρίας και του γούστου σου.

Θέλεις να μάθεις γιόγκα με την πιο εύκολη μεθοδολογία ξεκινώντας την πρακτική στο σπίτι;

Εδώ θα βρεις καθοδήγηση με βάση την προσωπική μου εμπειρία που θα σε φέρουν ένα βήμα πιο κοντά σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής γεμάτο γιόγκα και ευεξία.

Ακολούθησε το YOGA at Home στο Facebook ή στο Pinterest και μοιράσου τα άρθρα με φίλους!

YOGA at Ηome

Αυτοπαρακινούμενη, δημιουργική και ελεύθερο πνεύμα. Κατοικώ στον δικό μου πλανήτη με τον σύζυγο και 3 υπέροχα κατοικίδια, αλλά έχω ζήσει και επισκεφθεί πολλά μέρη του κόσμου! Τα αγαπημένα πράγματα είναι: το διάβασμα, η μυρωδιά του καφέ, βόλτες στη φύση, ταξίδια και οι συζητήσεις με συναρπαστικές γυναίκες από όλη την Ελλάδα. Κατά έναν περίεργο τρόπο όσο αυξήθηκαν τα κιλά μου μεγάλωσε και η αυτοπεποίθησή μου! Κρίση μέσης ηλικίας; Προτιμώ να κατευθύνω την ενέργειά μου στα σημαντικά της ζωής. Χαίρομαι που σε γνωρίζω!

Σίγουρα θα προτιμήσεις...