4 tips για να ΜΗΝ εγκαταλείψεις τη γιόγκα το καλοκαίρι

Η φυσική δραστηριότητα είναι κάτι που πρέπει να σε απασχολεί για το υπόλοιπο της ζωής σου. Η δια βίου άσκηση προϋποθέτει συνέπεια και δέσμευση. Το καλοκαίρι είναι συχνότερο το φαινόμενο η πλειοψηφία των ασκούμενων να παραλείπει τη γυμναστική. Αν πρόσφατα ανακάλυψες τα οφέλη της γιόγκα ΜΗΝ αφήσεις το καλοκαίρι να εμποδίσει τη διατήρηση του στόχου σου για καλή φυσική κατάσταση!

Πως μπορείς να συνεχίσεις να κάνεις γιόγκα κατά τους θερμούς καλοκαιρινούς μήνες;

Θέσε έναν στόχο

Για να δημιουργήσεις και να υλοποιήσεις τον στόχο σου σημασία έχει ο σκοπός. Τι άσκηση θέλω να κάνω; απαντά στον στόχο ενώ γιατί θέλω να κάνω… για παράδειγμα γιόγκα, απαντά στον σκοπό.

Μέσα από το coaching και τη διαδικασία υλοποίησης στόχων με τα κατάλληλα εργαλεία μπορείς να εκπαιδευτείς ώστε να πετύχεις οποιονδήποτε στόχο. Εφόσον εφαρμόζεις το εκάστοτε πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στην ανάγκη-στόχο τότε περνάς στη φάση της αυτοβελτίωσης η οποία είναι σημαντική και θα πρέπει να σε απασχολεί καθημερινά.

Το καλοκαίρι είναι μια υπέροχη εποχή για να βγεις έξω και να απολαύσεις τον ήλιο. Βάλε στόχο να συνεχίσεις να κάνεις γυμναστική το καλοκαίρι.

Αν για παράδειγμα η γιόγκα είναι μια δραστηριότητα που σε εμπνέει κατέβασε από το YouTube γιόγκα βίντεο στο κινητό.

Έχεις μπροστά σου ένα ολόκληρο καλοκαίρι να μάθεις βασικές άσανα και να εκπαιδευτείς σε έναν νέο, πιο ωφέλιμο τρόπο ζωής.

Τα γυμναστήρια και τα γιόγκα στούντιο ανοίγουν

Τώρα που τα περιοριστικά μέτρα χαλαρώνουν και ανοίγουν γυμναστήρια και γιόγκα στούντιο μπορείς να κάνεις κάποια μαθήματα εκεί. Ο γιόγκα δάσκαλος θα σου δείξει τη σωστή ευθυγράμμιση και θα σε κατευθύνει δια ζώσης έτσι ώστε μετά το καλοκαίρι να ακολουθήσεις την πρακτική της γιόγκα στο σπίτι.

Μπορείς για πρακτική εφαρμογή να κάνεις γιόγκα στη φύση. Πάρε το στρωματάκι της γιόγκα και πήγαινε στο κοντινότερο πάρκο. Με τη χρήση των data ένα σύντομης διάρκειας γιόγκα βίντεο θα σου δώσει το απαραίτητο boost για να συνεχίσεις με διάθεση το υπόλοιπο της μέρας.

Φεστιβάλ γιόγκα για περισσότερη έμπνευση

Στις 20 Ιουνίου ο Σύλλογος Γιόγκα Ελλάδος γιορτάζει την 6η Διεθνή Ημέρα της Γιόγκα διαδικτυακά με τίτλο “Η συμβολή της Γιόγκα στην εποχή του κορωνοιού”. Μια παγκόσμια δράση με σκοπό να γνωρίσεις τη φιλοσοφία, τις πρακτικές και τις αρχές της Γιόγκα.

Στις 10-12 Ιουλίου θα βρεις στο Ζάππειο Μέγαρο μια αντίστοιχη γιόγκικη γιορτή με ένα εκπληκτικό Line Up of World Class παρουσιαστές. Μια πλήρη 3μερη εμπειρία με εμπνευσμένες ομιλίες και εργαστήρια με γιόγκα, διαλογισμό, αναπνοές και διαδραστικές παραστάσεις.

Δοκίμασε κάτι διαφορετικό

Συνδύασε ήπιες κινήσεις Yin Yoga με Qigong (Τσι Κονγκ). Αν επιθυμείς να ανανεώσεις την καθημερινή σου ρουτίνα δοκίμασε την ήρεμη και χαλαρωτική πρακτική του Τσι Κουνγκ. Αργές, χορευτικές κινήσεις με ροή στα πλαίσια ενός διαλογισμού εν κινήσει θα σου δώσουν μια εντελώς διαφορετική οπτική του εαυτού σου!

Το καλοκαίρι είναι μια υπέροχη εποχή για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τη φύση.

Μπορεί να δυσκολεύεσαι να βρεις κίνητρο αλλά αν εφαρμόσεις κάποια από τα παραπάνω θα δεις ότι καλοκαίρι και γυμναστική μια χαρά συνδυάζονται!

Ξεκίνησα γιόγκα στο σπίτι με σκοπό να αποδείξω στον εαυτό μου ότι μπορώ να εντάξω την άσκηση στη ζωή μου, την ώρα και μέρα που διευκολύνει το δικό μου πρόγραμμα.

Σε αυτό το διάστημα πειραματίστηκα με διαφορετικά είδη γιόγκα, διάβασα βιβλία, μελέτησα συστήματα και χρησιμοποίησα διαφορετικές διαδικτυακές πλατφόρμες γιόγκα.

Το ταξίδι αυτό με βοήθησε να θέσω και άλλους στόχους και να εξελιχθώ.

Πιστεύω ότι είσαι εδώ σήμερα για κάποιο λόγο.

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή να φορτίσεις της μπαταρίες και να ανασυνταχθείς θέτοντας νέους στόχους. Το ίδιο κάνω και εγώ! Από Σεπτέμβριο θα βρεις ό,τι καινούριο σχεδιάζω.

Έλα μαζί και ανακάλυψε σιγά σιγά τις δικές σου ανάγκες, Ένα βήμα τη φορά, ξεκινώντας με εγγραφή στο newsletter! 👇

YOGA at Ηome

Αυτοπαρακινούμενη, δημιουργική και ελεύθερο πνεύμα. Κατοικώ στον δικό μου πλανήτη με τον σύζυγο και 3 υπέροχα κατοικίδια, αλλά έχω ζήσει και επισκεφθεί πολλά μέρη του κόσμου! Τα αγαπημένα πράγματα είναι: το διάβασμα, η μυρωδιά του καφέ, βόλτες στη φύση, ταξίδια και οι συζητήσεις με συναρπαστικές γυναίκες από όλη την Ελλάδα. Κατά έναν περίεργο τρόπο όσο αυξήθηκαν τα κιλά μου μεγάλωσε και η αυτοπεποίθησή μου! Κρίση μέσης ηλικίας; Προτιμώ να κατευθύνω την ενέργειά μου στα σημαντικά της ζωής. Χαίρομαι που σε γνωρίζω!

Σίγουρα θα προτιμήσεις...