4 πράγματα που θα έκανα σήμερα διαφορετικά αν άρχιζα γιόγκα

Οι περισσότεροι αποφεύγουν να ξεκινήσουν γιόγκα στο σπίτι και στηρίζονται σε προκαταλήψεις και μύθους σχετικά με το τι είναι η γιόγκα και πως πρέπει να εξασκηθεί. Ως αρχάρια στη γιόγκα έκανα και εγώ μερικά λάθη. Να, τι θα έκανα σήμερα διαφορετικά αν ξεκινούσα από την αρχή!

  • Γιόγκα δεν είναι οι άσανες

Όταν έκανα για πρώτη φορά γιόγκα θυμάμαι ακόμη το χαλαρωτικό συναίσθημα που ένιωσα στο τέλος της πρακτικής. Έτσι, ερωτεύτηκα περισσότερο την κάθε άσανα που μου έδινε αυτό το συναίσθημα ηρεμίας παρά την ίδια την πρακτική. Μου πήρε χρόνο για να καταλάβω ότι η γιόγκα είναι κάτι περισσότερο από μια φυσική δραστηριότητα. Σήμερα με τις γνώσεις που έχω σου απαντώ ότι η γιόγκα είναι τόσο μια κατάσταση εσωτερικής ενδοσκόπησης όσο και μια υπέροχη πρακτική άσκηση. Αυτό που θα έκανα διαφορετικά σήμερα είναι ότι θα εστίαζα εξαρχής στην φιλοσοφία της γιόγκα εφαρμόζοντας την από την πρώτη μέρα σε όλους τους τομείς.

  • Στη γιόγκα δεν χωρούν δικαιολογίες

Ήμουν τυχερή γιατί ξεκίνησα γιόγκα δια ζώσης και απέκτησα τις απαραίτητες βάσεις. Στις ατομικές πρακτικές γιόγκα στο σπίτι κατάφερα να βρω την απαιτούμενη ισορροπία και να δηλώσω παρούσα στο mat. Στην αρχή σε καθημερινή βάση αργότερα όσο πιο συχνά μπορούσα. Η πρακτική της γιόγκα στο σπίτι δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη σε στάσεις. Μπορεί να είναι τόσο απλή και τόσο σύντομη όσο σε ευχαριστεί. Αυτό θα είχα στο νου μου σήμερα αν ήταν η πρώτη μέρα.

  • Η γιόγκα δεν απαιτεί ευλυγισία

Συνομιλώ με γυναίκες οι οποίες πιστεύουν ότι η ευλυγισία είναι το απόλυτο μέτρο επιτυχίας μιας πρακτικής γιόγκα. Λάθος. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο φόβος υπερνικά την επιθυμία και δεν το δοκιμάζουν καν. Ανήκω και εγώ σε αυτή την κατηγορία ατόμων που θεωρούσαν ως αυθεντική γιόγκα τις περίπλοκες άσανα στο Instagram. Σε αντίθεση με αυτή την λανθασμένη πεποίθηση η γιόγκα δεν απαιτεί ευλυγισία. Αυτό που κατάλαβα μετά από 2 χρόνια πρακτικής γιόγκα στο σπίτι είναι ότι το σώμα έχει περιορισμούς και δυνατότητες που πρέπει να σέβεσαι. Η ευλυγισία, τα κιλά και η ηλικία δεν αποτελούν στοιχείο μέτρησης ενώ με την πάροδο του χρόνου θα δεις το σώμα να μαλακώνει ως μια φυσιολογική εξέλιξη παρά ως προαπαιτούμενο. Αυτό θα έλεγα στον εαυτό μου αν ήταν να ξεκινήσω γιόγκα από την αρχή.

  • Η γιόγκα αλλάζει τον τρόπο που σκέφτεσαι

Με τη συστηματική πρακτική της γιόγκα έχεις τη δυνατότητα να αποκτήσεις πρόσβαση σε σημεία του μυαλού που δεν γνώριζες ότι διαθέτεις. Οι αλλαγές είναι σημαντικές και μακροπρόθεσμες ενώ ταυτόχρονα έχεις αμέτρητα οφέλη σε σωματικό, συναισθηματικό και πνευματικό επίπεδο. Το ουσιαστικό θεμέλιο της πρακτικής είναι η καλλιέργεια του εσωτερικού διαλόγου. Ακόμη και μια ολιγόλεπτη πρακτική θα σου δώσει απαντήσεις και θα σε κάνει να ξεπεράσεις εμπόδια που μέχρι πρότινος θεωρούσες ανυπέρβλητα. Με αυτό κατά νου θα απολάμβανα κάθε λεπτό στο γιόγκα ματ από την πρώτη στιγμή.

Θέλεις να δοκιμάσεις αλλά δεν ξέρεις τον τρόπο;

Κατέβασε το ΔΩΡΕΑΝ eBook: “Πως να ξεκινήσεις γιόγκα στο σπίτι” και έλα στην παρέα μας!

YOGA at Ηome

Αυτοπαρακινούμενη, δημιουργική και ελεύθερο πνεύμα. Κατοικώ στον δικό μου πλανήτη με τον σύζυγο και 3 υπέροχα κατοικίδια, αλλά έχω ζήσει και επισκεφθεί πολλά μέρη του κόσμου! Τα αγαπημένα πράγματα είναι: το διάβασμα, η μυρωδιά του καφέ, βόλτες στη φύση, ταξίδια και οι συζητήσεις με συναρπαστικές γυναίκες από όλη την Ελλάδα. Κατά έναν περίεργο τρόπο όσο αυξήθηκαν τα κιλά μου μεγάλωσε και η αυτοπεποίθησή μου! Κρίση μέσης ηλικίας; Προτιμώ να κατευθύνω την ενέργειά μου στα σημαντικά της ζωής. Χαίρομαι που σε γνωρίζω!

Σίγουρα θα προτιμήσεις...