30 λεπτά γιόγκα μειώνουν το πρήξιμο και το φούσκωμα στην κοιλιά

Το φούσκωμα στην κοιλιά ενδέχεται -μετά την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών- να προκαλέσει αίσθημα δυσφορίας. Το υπερβολικό πρήξιμο στο στομάχι σε γεμίζει αρνητικά συναισθήματα σε σχέση με το σώμα σου και θέλεις πολύ να φύγει και να δεις την κοιλιά σου επίπεδη. Τι κάνεις σε 30΄ για να το πετύχεις;

Χθες το πρωί ένιωθα μια έντονη επιθυμία για γάλα. Αν και έχω περιορίσει την κατανάλωση γαλακτοκομικών σε συγκεκριμένες περιστάσεις προτιμώ να ακούω το σώμα μου.

Δύο ποτήρια φρέσκο γάλα με ικανοποίησαν προσωρινά και σε σύντομο χρονικό διάστημα μου προκάλεσαν έντονο πρήξιμο και εκνευρισμό.

Το απόγευμα έκανα ένα πείραμα: έστρωσα το γιόγκα ματ και δοκίμασα ένα πρόγραμμα 30 λεπτών προσαρμοσμένο με ασκήσεις που περιορίζουν το φούσκωμα στην κοιλιά.

Σου επιβεβαιώνω ότι υπάρχουν ασκήσεις που βοηθούν τη λειτουργία των εντέρων και σε ανακουφίζουν από το υπερβολικό πρήξιμο στην κοιλιά.

Πως η γιόγκα μειώνει το πρήξιμο στην κοιλιά

Αρκούν 30 λεπτά γιόγκα για να ασκήσεις την κατάλληλη πίεση στα εσωτερικά όργανα της κοιλιάς και να περιορίσεις τα αρνητικά συμπτώματα του ευερέθιστου εντέρου.

Έτσι, συνέβη και σε εμένα. Αφού μπόρεσα να καταλάβω τι με ενόχλησε, κατάλληλες άσανα με βοήθησαν να χαλαρώσω περιορίζοντας το αισθητικό αποτέλεσμα.

To YouTube Video που παρακολούθησα ήταν το 30 minute Full Body Yoga Flow for Digestion. 

Επιπλέον, η απογευματινή γιόγκα περιορίζει την υπερκατανάλωση του βραδινού γεύματος για αυτό αποφάσισα για την επόμενη εβδομάδα να μεταφέρω την πρακτική μου από τις πρωινές στις απογευματινές ώρες.

Μπορεί να αναρωτιέσαι: “Μα, με τη γιόγκα δεν ιδρώνω οπότε πως θα χάσω βάρος και θα περιορίσω την όρεξή μου;” και αυτό είναι κάτι που είχα και εγώ στο μυαλό μου στην αρχή.

Όταν κάνεις γιόγκα μαθαίνεις να επιβραδύνεις από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας και κοιτάς προς τα μέσα.

Ξεκινάς να δημιουργείς και να τρέφεις μια σημαντική σχέση μεταξύ του σώματος και του μυαλού σου.

Αυτομάτως, η γιόγκα σου μαθαίνει την έννοια της ενσυνειδητότητας σε όλους τους τομείς και αυτό μεταφέρεται στο να κοιτάς καλύτερα τι τροφές βάζεις στο σώμα σου.

Όταν μαθαίνεις να αγαπάς και να περιποιήσε το σώμα σου, θα’ ρθει στιγμή που θα τρως πιο ενσυνείδητα και έτσι μετά από κάποιο διάστημα θα δεις τη διαφορά στη ζυγαριά προς τα κάτω.

Πως ξεκίνησα την πρακτική με τη γιόγκα

Ακόμη θυμάμαι το 1ο μάθημα γιόγκα που έκανα πριν 3 χρόνια. Αμέσως κατάλαβα πως ένιωθα διαφορετικά και δεν είχε καμία σχέση με όσες φυσικές δραστηριότητες είχα δοκιμάσει μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Αν και δεν έχει σημασία, πως και γιατί ξεκίνησα ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις και εσύ!

Οι απαντήσεις που ψάχνεις βρίσκονται μέσα σου, και δεν αρκεί να θέλεις να τις βρεις αλλά και να ξέρεις πως και που θα τις αναζητήσεις.

Τη δική μου εμπειρία αποτύπωσα σε ένα free online email workshop που θα ξεκινήσει το φθινόπωρο για να σου επιβεβαιώσω ότι μικροί και επιτεύξιμοι στόχοι θέτουν τις βάσεις για κάτι μεγαλύτερο.

Βήμα βήμα θα σου πω πως συστηματοποίησα την πρακτική, θα σου αποκαλύψω την αγαπημένη μου διαδικτυακή πλατφόρμα γιόγκα που άλλαξε τα πάντα, θα σου μιλήσω για το πως τελικά η γιόγκα περιορίζει την επιθυμία σου για φαγητό και άλλα πολλά που αξίζει να μάθεις και να εφαρμόσεις.

👇 Κάνε εγγραφή στη λίστα προτεραιότητας και καταχώρησε τη συμμετοχή σου στο 👇

5MEPO ΔΩΡΕΑΝ ONLINE WORKSHOP “Η ευεξία περνάει πρώτα από το μυαλό”

YOGA at Ηome

YOGA at Ηome

Η Ιωάννα πρόσφατα δημιούργησε το YOGA at Home, ένα προσωπικό ιστολόγιο, με σκοπό να ενθαρρύνει κι άλλες γυναίκες να ξεκινήσουν γιόγκα στο σπίτι με τη βοήθεια διαδικτυακού δασκάλου. Το 2015 έκανε ολοκληρωτική στροφή και ξεκίνησε να αναζητά τρόπους που θα μειώσουν το εργασιακό στρες και θα την οδηγήσουν σε έναν νέο τρόπο σκέψης. Διαθέτει συγγραφικό έργο σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (Υπουργείο Παιδείας) ενώ η εμπειρία και τα επαγγελματικά της ταξίδια στην Ασία της δημιούργησαν την ανάγκη να εξερευνήσει περισσότερο τη φιλοσοφία της Ανατολής. Έχει πιστοποιηθεί ως Εκπαιδεύτρια Σεμιναρίων Ενηλίκων και με το Coaching Υγείας και Ευεξίας. Πιστεύει στη δια βίου μάθηση και συνεχίζει τις σπουδές σε θέματα ευεξίας και coaching.

Σίγουρα θα προτιμήσεις...