3 tips για να ξεκινήσεις YOGA στο σπίτι

Η γιόγκα αποτελεί έναν ολιστικό τρόπο εκγύμνασης του σώματος σε πλήρη συνάρτηση με το πνεύμα. Το νούμερο ένα κριτήριο για να ξεκινήσεις γιόγκα στο σπίτι είναι να το επιθυμήσεις!

Αν έχεις την πρόθεση να δοκιμάσεις γιόγκα στο σπίτι θα πρέπει να ξεκινήσεις διαβάζοντας. Υπάρχουν διαφορετικά στυλ γιόγκα που δεν είναι κατάλληλα για αρχάριους. Άρθρα, γνώμες όσων έχουν ασχοληθεί με αυτό και βιβλία σχετικά με τη γιόγκα για αρχάριους είναι must στην αρχή.

Ασκήσεις γιόγκα στο σπίτι.

Κάνε online έρευνα για να επιλέξεις την πλατφόρμα που σου ταιριάζει

Η πρακτική της γιόγκα στο σπίτι προϋποθέτει έναν yoga instructor online ο οποίος θα σε καθοδηγήσει σε μια σειρά ασκήσεων με βάση την εμπειρία σου. Το ωραίο είναι πως η επιλογή σου δεν περιορίζεται. Έτσι, μπορείς να δοκιμάζεις διαφορετικούς δασκάλους και διαφορετικά στυλ κάθε φορά ανάλογα με την ανάγκη σου. Υπάρχουν βίντεο που επιλέγεις με βασικό κριτήριο το επίπεδο και τη διάρκεια αλλά και το σκοπό. Μπορεί το πρωί να χρειάζεσαι μια σύντομη yoga flow που θα σου δώσει ενέργεια ενώ το βράδυ κάτι πιο ήπιο και στατικό όπως η yin yoga που θα ρίξει τους ρυθμούς μιας έντονης μέρας. Αν κάθεσαι πολύ ώρα σε υπολογιστή ένα 10λεπτο διάλειμμα με ασκήσεις για τους ώμους και την πλάτη είναι το τονωτικό που χρειάζεσαι. Η συνδρομή σε yoga online platforms κυμαίνεται από 11-20 ευρώ μηνιαίως και οι περισσότερες δίνουν από 2 εβδομάδες ως 1 μήνα δωρεάν δοκιμή. 

Προμηθεύσου τον κατάλληλο εξοπλισμό

Αρχικά, δεν χρειάζεται να επενδύσεις σε εξοπλισμό παρά σε ένα yoga mat. Στη συνέχεια, εφόσον θα είσαι τακτική και συνεπής με την επιλογή σου προμηθεύσου 2 yoga blocks και έναν ιμάντα. Σε γ’ φάση μπορείς να ξεκινήσεις να βλέπεις yoga roller ή bolster. Δεν χρειάζονται ειδικά ρούχα για να ξεκινήσεις. Φρόντισε μόνο τα ρούχα σου να είναι άνετα και πρακτικά κατάλληλα για αυτήν τη φάση. Οι κάτσες θα πρέπει να είναι αντιολισθητικές ή να τις βγάλεις για να μη γλιστράς στο γιόγκα ματ. Σαφώς ο υπολογιστής ή το τηλέφωνο σου είναι το μέσο που θα σε βάλει στον λογαριασμό σου και θα έχεις άμεση πρόσβαση 24/7.


10 min Morning Yoga Full Body Stretch ?

Δημιούργησε το χώρο που θα κάνεις την πρακτική

Αν δεν έχεις την πολυτέλεια να αφιερώσεις ένα ολόκληρο δωμάτιο μεταμορφώνοντας το σε προσωπικό γιόγκα στούντιο μην πτοηθείς. Αρκεί ένα σημείο στο σαλόνι ή στο υπνοδωμάτιο που θα πάρει με τον καιρό τη δική του μορφή. Αυτό που ζητά η γιόγκα είναι ο χώρος να αερίζεται καλά και η ατμόσφαιρα να εκπέμπει ηρεμία. Συμπληρωματικά μπορείς να προσθέσεις κεριά που θα δώσουν ιδιαίτερη νότα στην πρακτική. Αρωματικά στικ ή μηχανές καύσεις αιθέριων ελαίων ενδείκνεινται την ώρα της γιόγκα και του διαλογισμού. 

Don’t look for miracles. You yourself are the miracle.

_Henry Miller

➤Αν μια άσανα σου φαίνεται περίπλοκη ή νιώθεις πως θα σε πιέσει μην την κάνεις. Άκου το σώμα σου και γύρνα στην child’s pose. Μπορεί αυτή η στάση που σου φαίνεται δύσκολη σε λίγο καιρό να σου είναι οικεία.

➤Είναι προτιμότερο να ακολουθήσεις μικρή διάρκεια μαθημάτων πολλές φορές μέσα στην εβδομάδα παρά το αντίστροφο.

➤Η πρακτική της γιόγκα θα πρέπει να είναι αβίαστη βελτιώνοντας συνεχώς τον εαυτό σου.

Είσαι έτοιμη να ξεκινήσεις ένα υπέροχο ταξίδι πνευματικής αφύπνισης και προσωπικής εξέλιξης;


3 tips για να ξεκινήσεις YOGA στο σπίτι

YOGA at Ηome

Namaste! Είμαι η Ιωάννα, Mindful Somatic Coach και πιστεύω στη δύναμη που κρύβεις μέσα σου. Εστιάζω το ενδιαφέρον μου στη σχέση μυαλού-σώματος μέσω της θεωρίας της γνωσιακής συμπεριφοριστικής. Μέσα από το 𝗬𝗢𝗚𝗔 𝗮𝘁 𝗛𝗼𝗺𝗲 σκοπός μου είναι να ενθαρρύνω και άλλες γυναίκες να ξεκινήσουν γιόγκα στο σπίτι με τη βοήθεια διαδικτυακού δασκάλου. Διαθέτω συγγραφικό έργο σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του Υπουργείου Παιδείας. Τα μακροχρόνια επαγγελματικά μου ταξίδια στην Ασία μου δημιούργησαν την ανάγκη να εξερευνήσω την ανατολική φιλοσοφία και να ακολουθήσω τον σκοπό μου.

Σίγουρα θα προτιμήσεις...